Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9116
View
198
Reply

Perkahwinan ke 2 (anak2 masih kecil dibenci suami dan keluarga mertua)

[Copy link]

Author: Mamahayati    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-12-2018 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
thyme2 replied at 26-12-2018 01:24 PM
TT jangan biarkan anak membesar dalam environment tak sihat mcm tu. Kesian anak2 tu...Ingat, pengala ...

Agree with this 100%
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo tt org yg sama dgn apa yg forumer ckp tu..
Sy rasa suami tt suka tt sbb ada keje yg agak ok. Ada pendapatan. Sedangkan dia keje kg je. So dia blh la menumpang senang tt. Suami nk tt je. Xnk anak tt. Maka bila ank tt buat salah sikit je dh mcm buat salah besar.

Nape tt nk hidup dgn bukan hanya menjeruk perasaan sendiri tp menganiaya ank tt skali.
Keluar la dari kepompong yg tidak sihat tu tt. Pk apa nasib anak2 tt tu nanti. Diorg makin membesar. Diorg akan igt apa perbuatan tt dan kluarga suami pd diorg. Nak ke anak2 tt xpedulikan tt bila diorg dewasa?

Jarang sy dengar seorang ibu menangkan suami drp anaknya. Walaupun itu bapa kandung.

Taat pada suami tu bagus, tp jgn smpai menganiaya anak k
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
laki macam tu tak layak jadi suami sis..keluarga dia pun sama.. tinggalkan aje.. kesian anak2.. laki boleh cari lain.. anak2 takde galang gantinya
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ceraikan jelah laki kau kak. Bape dulu masa nk kawen lain x pikir pasal anak? Kesian anak2 sbb mak nk blaki depa plak yg merana
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
cerai je la.yg ko hadap konek jantan tu watpe
terang2 dia x suka anak2 ko
bukan sume suke anak tiri esp anak tiri yg nakal nak mampos dan buas
kalo aku, mmg aku rasa nk lempang jah budak nakal nih
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamatkan anak sis please sebelum terlambat.
Kadang2 bertiga itu lebih baik, sian anak2 mesti lama menderita memendam rasa.
Fikirkan jika terjadi sesuatu pada sis cth jatuh sakit mampu terbaring je apa akan jadi pada anak2?
Siannya dorang famili pak tiri dan pak tiri pun tak suka diorang.
Budak2 tak patut membesar dengan rasa tersisih semua orang mahu rasa diterima.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Idgaf replied at 26-12-2018 08:33 PM
Bodonya mak macam ni.

Menyampah pulak aku.

Serius. Watak paling menyakitkan hati dlm citer ni is watak tt.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau i dah lama babai la kau, kawin nak senang2 nak hepi2, kira kata naik taraf, martabat, segalanya lah, ni merundum buat apa, kawin buat semak otak gila wehhh tak sanggup, id choose my kids over my husb anytime.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 12:03 AM | Show all posts
sanggup ke tengok anak dilakukan begitu TT? kalau saya, tak sanggup. Kali pertama kalau ada yang marah anak saya sampai keluarkan kata kesat saya takkan berdiam diri.

Saya takkan turut bertekak, tapi saya akan suarakan apa yang saya rasa perlu.

Lepas tu saya akan packing baju anak anak saya dan hantar ke rumah keluarga saya. Disebabkan ingin memberi 2nd chance kpd suami saya akan balik kerumah beliau and berbincang...u , kadang we can know la genuine or not. Susah nak put in details but kita ada instinct.

U boleh dapat suami baru but bukan anak.

So think wisely, i cukup x berkenan bila suami atau seorang lelaki cakap macam tu kat budak budak..he is just not qualified to be a husband or even a step dad.


Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Soan tt nk share probs tp kene hencap

U buat betul..smpai ugut pakai pisau kt budak kecik, tu lelaki mental
If u lodge report sure kedalam suami u

U do right. Jantan tu dtg lepas u dpt anak2 u. U kenal dia selepas u ada anak so kenapa u nk side dia sedangkan u tau anak2 u mcm mana

Kalau dia xle terima anak2 u sebahagian dari u, sekarang..dia xkn dpt terima sampai bila2
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko buntu ke ape xleh mikir ni..sementare ko xde anak dgn die baik ko blah..kalo xblah sorry to say ko mmg xbijak huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 26-12-2018 11:46 PM
Kalau i dah lama babai la kau, kawin nak senang2 nak hepi2, kira kata naik taraf, martabat, segalany ...

BiAsela org pompuan slalu tkut dose buat laki gtu gini kn..tp kalo laki mcm lahanat lantak kn..sabar pn ade hadnye kn
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak masih ada mak..tapi hidup macam anak yatim piatu...ape gunanya sis..bawa ank jauh2... Insyaallah ad rezeki n kebahagiaan untk anak
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 26-12-2018 12:42 PM
Tindakan puan kalau ikut naluri keibuan... Betul.

Dah suami tak suka anak,  mulut ringan mengata ...

I sokongan yang ni, laki boleh dicari, tinggal sebumbung ni bawah masalahnya walau pun XDA anak tiri,inikan ppulak ada anak tiri
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 26-12-2018 12:42 PM
Tindakan puan kalau ikut naluri keibuan... Betul.

Dah suami tak suka anak,  mulut ringan mengata ...

Setuju 100% ...angkat kaki blah...kesian kt anak2
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 02:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Fon ada kan? Rekod voice time gaduh/ husband caci maki anak dll...so senang bole guna sbg bukti bila wat report polis & kt mahkamah nti..
Come on la sis, angkat kaki & run 4 ur life.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Cerai atau hantar anak rumah kebajikan... Setle masalah
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Naik darah aku baca thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Emo sikit pagi hari ni. Emo lebih lg bila dah tengok tt mengadu masalah serupa.

Kesian anak-anak. Trauma dgn kehidupan. Suami chuols langsung tak memberi perlindungan pun. Chuols ada kerja, ada rumah flat, ada tanggungjawab pada anak2. Chuols pun takkan selamanya nak duduk dlm situasi bergaduh, dibenci pak mertua, diugut suami dll. Jawapannya pun dah ada. Jgn lah denial chuols. Ramai je single mothers bahagia dan berjaya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ablishan at 27-12-2018 09:17 AM

Tak de maknanya chuolls cakap dgn TT ni. Dah ada 2 benang sebelum ni. Letih dah iols advise. Pasal tu iols abaikan je. Tp kalau TT ni orang lain, Iols minta maaf la ye.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.109157s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list