Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5936
View
332
Reply

THREAD BORAK USAHAWAN 2019

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-12-2018 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 06:28 PM
Satu lgg jeles dan envy cam tudung paridah tuu leh juai ratus tudung duck tuu leh juai riban riban ...

Handmade boleh juai mahai kaka... kaka buat cecantik post kat ig #begbuatantangan
eh urban sikit la#homemade gitu
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 06:43 PM
Ini pun produk saya..

Cantik beg tu kaka,pakai kain kapas ke? kaka jual bekas pensil tu berpa? bekas pensil ke tu?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 21-12-2018 06:44 PM
Something creative  i minat gubah-gubah bunga, berbakat gubah hantaran & flower arrang ...

Ambik upah bunga tangan, cantik...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
jee72 replied at 21-12-2018 08:26 PM
Acik bake brownies from home,  fokus dah 4 tahun, sblum tu buat jgk tpi main2 je. Pada acik meniaga  ...

adui lapa brownnis pulak tgk gambar ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
jee72 replied at 21-12-2018 08:26 PM
Acik bake brownies from home,  fokus dah 4 tahun, sblum tu buat jgk tpi main2 je. Pada acik meniaga  ...

Gambar2 nibyang kaka buat ke? cantik juga presentation yummm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2018 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 22-12-2018 01:22 AM
Hai2. Tak pernah join bod ni. Tgk topik menarik pulak. Meh nk share skit experience.

Sy dh nk mas ...

hi @anastasia7

I hope u boleh share more. I am doing the same like you. Cuma kerjakan so masa agak limited. 2019 will be a good year to start balik online.

I personally prefer buat gini, low risks  Rugi puluh2 je or ratus je la. Tu pun i believe an isolated cases if any. Kalau consistent boleh generate to puluh ribu. Which i dah ada buktinya.

Start small but consistent. Thats the spirit.

Jot more tau!
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-12-2018 08:58 PM
Ini pun saya jahit.. ade yg buat beg letak spenda.. kotak pensil dan beg mekap

Kaka letak la profile kaka gambar beg yang cecantik
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 22-12-2018 09:50 AM
Jual kat ig, corousel dll tak?

Tak reti nak buat.. ni baru hegeh hegeh nak buek insta
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 22-12-2018 09:54 AM
Handmade boleh juai mahai kaka... kaka buat cecantik post kat ig #begbuatantangan
eh urban sikit  ...

Nak letak mahai org tak mo kang
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 22-12-2018 09:55 AM
Cantik beg tu kaka,pakai kain kapas ke? kaka jual bekas pensil tu berpa? bekas pensil ke tu?

Kain heavy cotton.. ade yg nak saiz ukuran sendiri.. kalo yg saya tunjuk tu rm6.. plggn ade yg buat doorgift
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 22-12-2018 10:15 AM
Nak letak mahai org tak mo kang

Tak payah letak harga, selalu kat ig org tak letak harga. Kena pm baru tau harga
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 22-12-2018 10:21 AM
Tak payah letak harga, selalu kat ig org tak letak harga. Kena pm baru tau harga

Oo mcm tuu.. nape tak letak rega.. kan ke senang ltk rega
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 22-12-2018 10:28 AM
Oo mcm tuu.. nape tak letak rega.. kan ke senang ltk rega

Untuk mendorong org dm heheee.. agaknya lah, sebab selalu je takda org letak harga kecuali yang dah pemes. Kalau macam yang rm6 tu boleh la kot nak letak harga atau belian dengan harga yg lebih murah banyak boleh pm.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 22-12-2018 10:34 AM
Untuk mendorong org dm heheee.. agaknya lah, sebab selalu je takda org letak harga kecuali yang da ...

Ooo mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 22-12-2018 10:00 AM
Gambar2 nibyang kaka buat ke? cantik juga presentation yummm

Yer akk yg buat hihi bila hari2 buat benda yg sama, lama2 dia jd cantik
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread ni tenggelam dah senyap ka. ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2018 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 22-12-2018 08:58 AM
Thread ni tenggelam dah senyap ka. ...

hi noor...semua tgh tidoo...isnin meriahla balik...noor awak share la journey as usahawan
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 22-12-2018 05:14 PM
hi noor...semua tgh tidoo...isnin meriahla balik...noor awak share la journey as usahawan

Thread ni kat atas rupanya...cuba adila turunkan kat bawah...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 22-12-2018 04:58 PM
Thread ni tenggelam dah senyap ka. ...

Share la tips kak noor
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 22-12-2018 09:54 AM
Handmade boleh juai mahai kaka... kaka buat cecantik post kat ig #begbuatantangan
eh urban sikit  ...

Itulah....kadang2 ada yg tak faham. Dia kata kita jual mahal. Tak reti nak beza ke handmade vs mass produce kat kilang?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078178s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list