JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4287
View
356
Reply

THREAD BORAK USAHAWAN 2019

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-12-2018 10:20 AM | Show all posts |Read mode
Salam and morning good to everyone.....

Kakak dila tengok alahai sendunya BOD USAHAWAN ni sekarang. So nak memeriahkan la ni. Kita start dgn topik santai je la dulu.


Borak borak share experience nak berniaga ke dah berniaga ke apa apa je la...good sharings maybe will consider bagi habuan


Kita mula dengan....

Tahun 2019 ni i nak earn more cash...so i nak berniagalah....2019 apa trend terkini..aha jom find out.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
@Chesfa

@noor2

share ur experience pls start business...sapa lagi eh yg ada buat part business ni

@Catpaw
@Foxey
@Fixit
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 10:55 AM | Show all posts
tahun 2016

meols pnh buat online bisnes kecik kecilan

jual tudung..

mmg best.. masyuk la sekejup

untungnye sbb i tahu mana nak cari stock murah

customer plk i dpt dr fb, insta, kwn2 pn byk yg order

ade kwn2 lelaki beli utk mak2 diaorg

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 10:58 AM | Show all posts
Kak dila penah stop kerja and niaga. And yes masyukkk...

Kak dila buat event planner...tapi kak dila xde apa apun....semua sub sub sub sub....hanya charge consultation....

satu job dapat 7k so kalau sebulan agakkla...nak 2 or 3 job..dependsla...


tapi kena rajinla...ni x rajinnnnnnn  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 10:59 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 21-12-2018 02:55 AM
tahun 2016

meols pnh buat online bisnes kecik kecilan

sekarang xde ke lagi jual tudungggg
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:02 AM | Show all posts
adila39 replied at 21-12-2018 10:59 AM
sekarang xde ke lagi jual tudungggg

biasalah malas.. meols ni sejenis yg x suke stress

bila meols rs stress trs stop buat so mcm mna nk maju

tp i ade fren,, die benti keje n buat bisnes

supply kuih muih, ns lemak je..

1 lgi die buat part time urut/bidan
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:02 AM | Show all posts
adila39 replied at 21-12-2018 10:58 AM
Kak dila penah stop kerja and niaga. And yes masyukkk...

Kak dila buat event planner...tapi kak d ...

hoiii knpe malas

sayangnye u
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:08 AM | Show all posts
@reeny pun wt bisness

cake kn

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:11 AM | Show all posts
tu la sangat galakkkan mereka yang ada side business untuk share input....


sis penah bukak kedai makan mcm mcm sis dah buat dah hahahaha kaya je tak sbb on and off 2019 ni nak fokus balik....so relevantla nak jd mod sini
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:12 AM | Show all posts
@bangcak

wt bisnes gak

jual org
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:14 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:14 AM | Show all posts
@sunquick @yayah8989
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:17 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 21-12-2018 03:14 AM
@ain0345 @spankee_fili  @cantleyi @sunquick @kucingkarate @ais_kosong  @Hatida @runaway_dida  @Sirih ...

wahhhhhh...goood goodie good
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:18 AM | Show all posts
adila39 replied at 21-12-2018 11:17 AM
wahhhhhh...goood goodie good

meols nak off sat

nk pi luncheon

jommmmmmmmmmmmmmmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:19 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 21-12-2018 03:18 AM
meols nak off sat

nk pi luncheon

alrite intan..have a good one
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:21 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 21-12-2018 11:08 AM
@reeny pun wt bisness

cake kn

dulu buat jugak. hantar kt kedai, koperasi sekolah dan terima order majlis tunang & birthday.

cuma sekarang nie angin malas kuat sgt....

masih dpt order tp reen tolak.

bila nk rajin balik mcm dulu tak tau la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-12-2018 10:58 AM
Kak dila penah stop kerja and niaga. And yes masyukkk...

Kak dila buat event planner...tapi kak d ...

Uish bestnya. Kena ada connection or ramai contact kan kalau nak jadi event consultant ni? Bukan senang nak earn trust tu. Minat juga bab event planning tapi tak tahu how to start

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:36 AM | Show all posts
Edited by adila39 at 21-12-2018 09:19 AM
moonbug replied at 21-12-2018 03:23 AM
Uish bestnya. Kena ada connection or ramai contact kan kalau nak jadi event consultant ni? Bukan s ...


mmg seronok tapi ada setback sikit, sebab you takde your own products maknanya you sub so semua depends pada trust between you and the supplier.

Sis stop sbb sis rasa agak tough untuk sentiasa alert and now ramai je event co ordinator. And ramai jugak yg dah established as a freelance tapi ni usually corporate events.

Kalau wedding, cth wedding budget yang 15k , you dapatkan client and harga cost you kena pandaila calculate. Kalau 15k itu harga supplier kepada sis, so sis mark up kpd client sis 18k.

Kena bijak la bab nak convince and yg pasti kita kenalah jujur and supplier yg tag dgn kita tu pun jujur. And bab payment selalunya sis akan suruh bayar kpd sis directly
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 11:37 AM | Show all posts
reeny replied at 21-12-2018 03:21 AM
dulu buat jugak. hantar kt kedai, koperasi sekolah dan terima order majlis tunang & birthday.

c ...

patut continue, maybe reen dah comfortable so takde keperluan
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:52 AM | Show all posts
adila39 replied at 21-12-2018 11:37 AM
patut continue, maybe reen dah comfortable so takde keperluan

skrg nie reen dlm perancangan jual biskut raya utk tahun depan. sample kena keluar sebulan atau 2 bulan sebelum puasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056925s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list