Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6949
View
333
Reply

THREAD BORAK USAHAWAN 2019

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-12-2018 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 22-12-2018 09:28 AM
Thread ni kat atas rupanya...cuba adila turunkan kat bawah...

alaa boss kita kat sini stick kan...hehehe xpe kot noor
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 22-12-2018 09:22 AM
Hai2. Tak pernah join bod ni. Tgk topik menarik pulak. Meh nk share skit experience.

Sy dh nk mas ...

Iols tak lepas2 lagi submit item kat lazada seller centre. Banyak sangat kena isi.

Shopee pun akan amik komisen tahun depan. Tapi shopee yg best boleh let go preloved items.

Lelong, mudah tu macam tak best pulak.

Tapi....paling tak best melayan scammer. Ada dulu yg bagi no akaun maybank nama mcm bangla. Sekarang ni screenshot conversation pastu tekan report button. Jahat betul diorang ni. Gigih register shopee, mudah etc. Entah berapa banyak nontepon. Patut skmm block no tepon diorang dan pihak bank pun beku akaun.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 21-12-2018 10:51 PM
kena call utk tau lebih lagi ni

Tu la... rasa nak pergi ke Kraftangan Malaysia.

Masa kat KL dulu takde hati nak jenguk Kraftangan Malaysia kt Jalan Conlay tu. Sekarang baru rasa terhegeh2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2018 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Untuk beginners should search short courses mcm ni. Boleh lah survey. Ni antara yg sis ada from my contacts. Dedicated untuk yg nak buat online business
IMG_20181222_185115.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2018 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 22-12-2018 11:23 AM
sharlenetexas replied at 22-12-2018 10:28 AM
Ada saudara iols dia kata buat gelang manik ni macam takde pasaran. Baik buat masak2 macam anak dia. ...


Kalau mcm ur kind of business. Yes utk craft hand made slow.

You kena divert sikit target client. Instead individual go to borong. Maknanya u supply product u ke kedai kedai. But again susah juga kalau u buat sikit2  

Before u do that, kena buat banyak survey..dari segi design, material and trend terkini

U kena cipta satu yg u rasa boleh popular...cth instead gelang manik biasa..why not buat mcm friendship bangle dengan design love ke to kekasih to kawan ke...then put in a nice packaging.

Cth :

Souvenirs for birthday gifts , valentine's etc.

Buat live ads..process buat manik manik tu... buat tutorial sikit

To get views... kenal product u dulu.

Ni antaranya la yg u boleh buat
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-12-2018 06:29 PM
Share la tips kak noor

Kak noor bisnes construction. ..ni contoh pekerja kak noor tgh buat kerja baru2 ni..

IMG-20181220-WA0032.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tips kak noor sebagai bos. ..pertama2 kak noor tekankan ialah kejujuran dan respek . ..bos kena jujur dan sentiasa respek pekerja. ..dari situ pekerja sendiri akan respek kita. .

Kedua. .komitmen. ..komitmen kerja terutama dari bos kena tunjukkan..baru pekerja akan tunjuk komitmen kerja mereka. .

Ketiga. .sikap mesra dan sentiasa senyum dengan pekerja ..baru pekerja akan ikhlas bekerja untuk kita

Ke 4..sentiasa ambil tahu masalah pekerja. ..kebajikan mereka juga. .

Tegas...ya. kak noor jenis mudah mesra tapi jika ada kesalahan pekerja kita kena tegas tapi bagi peluang pada mereka. ..

Dan paling penting...kualiti kerja. ..produk kerja kita ..produk bisnes kita kena berkualiti. ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noor2 at 22-12-2018 07:53 PM

Ini ada beberapa produk dalam bidang kak noor..sesiapa berminat boleh bgtau. .

Water spout/fountain. ..harga RM4500

IMG-20181105-WA0040.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama....

IMG-20181105-WA0038.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama...

IMG-20181105-WA0039.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasu bunga...

IMG-20181110-WA0012.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi....
IMG-20181110-WA0011.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi.....

IMG-20181110-WA0010.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 22-12-2018 06:31 PM
alaa boss kita kat sini stick kan...hehehe xpe kot noor

Ok...cuma tadi I jenuh cari thread ni..terpaksa pi cari kat notice reply. ..rupanya thread tersorok kat atas. ..takut orang lain pun susah nak cari...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
TT @adila39 Minta tolong buka thread jadual kursus/kelas/bengkel keusahawanan dan kemahiran di seluruh Malaysia. Tak kiralah percuma atau berbayar. Anjuran kolej komuniti dll atau pihak swasta.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-12-2018 06:37 PM
Iols tak lepas2 lagi submit item kat lazada seller centre. Banyak sangat kena isi.

Shopee pun a ...

Setakat ni tk pernah lg kena scam yg teruk2. Yg order barang, kte tk amek depo tp last2 tk nak ada la.

Dgrnya lazada mmg susah skit kan nk reg. Akaun shopee ada tp x aktif.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 22-12-2018 10:02 AM
hi @anastasia7

I hope u boleh share more. I am doing the same like you. Cuma kerjakan so masa a ...

Wow puluh ribu sgt dahsyat. InsyaAllah  will try to share. Setakat ni kalau ada yg berminat, sy mmg suggest bli ebook. Price pun puluh2 tp boleh mula terus. Cuma nya in time dptlah gain experience.  

Pengalaman mematangkan. Macam smlm batu sedar yg tersilap pilih shipment. Sekali anto pakai kapal laut daaa. Lame la nk sampai. Hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 23-12-2018 07:26 AM

nak share some photos. Ni yg i buat dulang services deco and gifts etc... actually sangat boleh kalau u all rajin...i je x rajinlaaa

@sharlenetexas

IMG_20181223_152408.jpg
IMG_20181223_152344.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-12-2018 05:25 PM
TT @adila39 Minta tolong buka thread jadual kursus/kelas/bengkel keusahawanan dan kemahiran di selur ...

ok nx month eh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
anastasia7 replied at 22-12-2018 05:40 PM
Wow puluh ribu sgt dahsyat. InsyaAllah  will try to share. Setakat ni kalau ada yg berminat, sy mm ...

yes...x mustahil right product and right method.

But do share more sbb I pun nak belajar about lazada. Shoppee ni i malas bab nak upload gambar....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079418s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list