CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2142|Reply: 3

Eeeeeeeere geramnyeeeeeeee

[Copy link]
Post time 13-12-2018 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sebelum tu nk bgtau, ini takde la masalah peribadi sgat. Tp sy nak luah kt sini sebab gerammm....

Kita gerammmmm sgat sebab terima layanan yg buruk dari staff Pos Malaysia cawangan eeeeee ikut hati nak je bgtau cawangan mana. Dahlah cawangan kecik! Tp staff berlagak mcm ko kerja front liner tempat eksklusif je !!!! Tahu tak duit gaji ko tu semua hasil drpd customer yg gunakan servis kau!!! Eeee gerammm



Cite nya cmni, sy ni online seller sejak zaman study lagi. So mmg selalu la guna poslaju ni. Selalu beli prabayar poslaju je senang bungkus2 brg lepastu terus hantar takyah beratur nak timbang2 berat semua tu. Jadinya, sy selalu lah beli prabayar poslaju tu berbondong2..... Hinggalah pd satu hari, lepas sy beli, sy perasan yg slip borang alamat tu sy dh hilangkan/misplaced. Cari2 tak jumpa. So sy pn pergi jela poslaju terkedek2 dengan barang utk diposkan satu beg Ikea tu sy bawak..... igt dapat la mintak borang slip isi alamat tu sebab sebelum ni sy pernah je tersilap isi alamat customer, slip basah lencun sebab kena air hujan zaman study dulu, elok je staff2 kt Pos Malaysia tu bg sy borang baru. Tapi kali ni eeeee

Ada ke patut dia suruh sy beli prabayar poslaju yg baru dan taknak bg sy borang slip alamat tu !!!! Sy beli prabayar poslaju tu bukan 1-2 keping tau... tapi 25 keping !!! Sekeping je dah rm10-17 darab dgan 25 keping ????

Staff situ kata tak boleh bg slip... kena beli baru... sy ckap kalau bg slip utk brg yg sy nk pos harini je dlu boleh tak sebab terdesak nnt balik sy try cari slip tu semula... dia tetap kata tak boleh eeeeee !!!!!!!! sy hilangkan slip borang alamat !!!!!! Bukan sy hilangkan sampul poslaju tu !!!! Tak psal2 utk haritu kena mesej semua customer minta maaf sbb tak dapat pos pd haritu sebab staff tu taknak bg sy borang slip poslaju tu !!!!

Esoknya, sy drive 30km jauhnya utk ke cawangan Pos Malaysia dgan harapan dapatlah slip borang baru siap dah susun ayat elok2 nak minta staff kt situ bg sy borang poslaju tu, sy siap bawak semua sampul prabayar poslaju yg kosong tu sekali sbg bukti... Alhamdulillah..... Staff sy bg sy borang slip baru tu dgan mudahnya tanpa byak tanya...

Eeeeee smpai skrg sy geram dgan staff yg tak bg sy slip tu. Sy siap tunjuk satu beg barang2 yg sy dh siap bungkus dalam sampul prabayar cuma tak ada slip je, pun dia tak nak layan .... kenapa menyusahkan org smpai mcmtu sekali ????

Sy nk buat aduan, tp takut lak staff tu balas dendam dia rosakkan/ baling2 parcel sy nnt sbb lepasni mmg sy akan ke cwgn pos tu utk pos barang hari2... tapi dlm masa yg sama sy GERAMMMM dgan staff tu... dengan muka kerek dan berlagaknya cakap salah sy sbb sy hilangkan slip tu eeeeeeeee.......... pdahal Pos yg sy pergi tu elok je bg sy slip baru dgan lemah lembut....

Patut ke sy buat aduan psal staff pos Malaysia di tempat sy ni ... ??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-12-2018 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg patut. Cam bangang je. Nak
mintak slip nak isi dulu tak boleh. Kena beli sampul baru bagi slip. So stupid the sistem. Kalau sayang sangat kertas tu. Kasi print sendiri lagi bagus. Takdelah kejung tangan nak tulis pakai pen. Kalau kita nak guna kotak sendiri tak boleh pakai slip ke. So stupid dan bosoh punya pos laju..

Kenapa you tak guna easy parcel. I tengok ada company jual tudung senang je guna easy parcel. Tak silap i dia guna sampul pos laju juga. Tak pasti sampul apa. Senang pakai komputer je. Boleh you copy address di whatsapp desktop pastu paste je kat sistem easy parcel. Easy parcel ni guna macam2 company courier. Pilih je mana satu you nak. Harga i tak pasti pulak.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by armin at 14-12-2018 06:14 AM
munchkin replied at 14-12-2018 12:39 AM
Mmg patut. Cam bangang je. Nak
mintak slip nak isi dulu tak boleh. Kena beli sampul baru bagi slip. ...


Easyparcel lg murah. Sbb tt mmg selalu mengepos, gunala easyparcel tu. Mcm iols beli sampul je, size S, M, L murah2 kat shopee. Sampul pos laju boleh, sampul sendiri pun ada. Pastu bungkus n timbang, tulis kt easyparcel then print.

tak silap sekarang harga bawah 0.5kg dlm rm5.90 or rm6 camtu utk Pos laju easyparcel. Senang tt print je semua. Tp masalah kena beratur kt kaunter la nk hantar parcel. Kalau byk xsilap blh suruh posmen dtg amik tp tu kena tanya easyparcel

Kalau prepaid guba ezbox tu je kan. Takyah beratur. Iols pun selalu pilih prepaid sbb pk xyah beratur tu je

Lagi satu tt boleh try j&t. Tak semurah pos laju tp dorg datang kutip kt rumah walaupun setakat nak pos 1 parcel. And laju je parcel tu sampai kt customer.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:14 AM | Show all posts
kaka dulu  buat aduan, subway dekat tbs ada wanita situ dia bubuh roti kaka sos 4 botol je. bukannya sos ada limit. kita dah bayar sos boleh minta semua. tetiba dia buat peraturan baru xboleh lebih 4.. keluar lah hantu vokuru dalam diri kaka



p/s : sebagai customer kita ada hak minta sos lebih.. takde sos tak sedap subway
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 08:00 AM GMT+8 , Processed in 0.092111 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list