CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: ultra78

[Tempatan] Lebih 200kg sampah dalam rumah

  [Copy link]
Post time 12-12-2018 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnakarinna replied at 12-12-2018 12:52 AM
Untung la dia nak jugak buang..laki aku kalau depan dia buat gini memang dia letak balik tempat as ...

samalah FIL i! asik sayang ke barang tp bila i buang senyap senyap dia tak perasan pun. haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2018 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols jenis minimalist sedari kecil. Dulu masa teenagers asal arwah ayah takde kat rumah habislah meols kutip semua jenis barangan ala pasar karat termasuk buku resipi mummy meols yg sentimental di hati beliau lalu ku bakar semuanya. Even now pun dah beranak pinak meols rimas betul kalau simpan brg yg tak/jarang guna... walaupun dok umah beso luar dalam. Husband meols dah tahu kalau dia tak simpan segala perkakas tools kat tempat yg sepatutnya, besok kompom dlm tong sampah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgan nnti beberapa bulan lepasni dtg balik smpah tu. Dh byk kali jadi kes2 sebegini. Buang masa ja dtg tolong org sebegini.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Penyakit hoarder zaman moden, gmbar whatsapp dlm fon byk sgat x terbuang. Nak buang sayang pulak tpi setahun xpernah jenguk balik tgok gmbar tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
I tgk show sort your life out tunjuk cara macam mana nk kemas dan organize brg dlm rmh. Satu tips yg i rase bagus adalah, keluarkan semua barang2 dan sort brg tu ikut kategori. Cth baju, kasut, seluar, buku, selimut, bantal... semua lah.. termasuk la brg2 dapur kpd makanan dlm tin, bahan perasa etc. Then by category, sort pulak yg guna atau asingkan ikut 3 kategori ni - buang, derma, recycle.

Kalau barang byk sgt dlm rmh, elok lah guna petua ni utk kemas or organize.

Anyway, mcm2 kes kat taman semarak ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
parents haku pun sama gak, hmmm ngikut ke haku jugak : tp idok lerr ketara sgt... taun 2000 something area taman semarak nie mmg hot spot laki haku la kata sbb die keje Kat nilai da berbelas taun n skang da ok kot, aritu lalu dari sesaja tgk taman semarak pastu tgk sekali ex kilang nyer, ok la Ade beza dulu Dan skang
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2022 09:05 AM | Show all posts
Jarang ada di rumah sbb kerja shift??? Tak paham aku, kau keja shift ke normal ke, working hours tetap 8-9 jam sehari, cuma waktu bekerja jer yg lain...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2023 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mily replied at 11-12-2018 10:44 PM
Suami aku ada penyakit ni..semuanya nak disimpan..kotak lah..brg sparepart yg xleh guna lah,kipas ro ...

Sama la masalah kita… pening la nak kemas rumah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-1-2023 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ally9970 replied at 15-8-2022 01:05 AM
Jarang ada di rumah sbb kerja shift??? Tak paham aku, kau keja shift ke normal ke, working hours tet ...

Malu la tu. Mungkin anak dia dah habis nasihat.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2023 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
mily replied at 11-12-2018 02:44 PM
Suami aku ada penyakit ni..semuanya nak disimpan..kotak lah..brg sparepart yg xleh guna lah,kipas ro ...

I punya SPM lingkup pasal hoader ni la.
Dulu duduk rumah besar. Banyak la barangnya.
Tapi lepas bapa i hijrah . Pindah masuk rumah kecik
Rumah kecik tu xde masalah. Yang i cukup jadi benci tu
Mak i dia tak nak buang dia x nak bagi org barang2
Dah la bilik tido tu dua je.
Yang di bawak dari rumah lama.
Karpet , kerusi kayu , tilam Baju baju , almari baju 6 pintu
Adik beradik perempuan ada bilik sendiri
Walaupun x perfect tapi tingkap tu boleh la buka
Cahaya lampu pun ok la. Sebab straight dari atas.
Bila u baca buku takde bayang bayang.
Yang i punya bilik hoarder punya pasal habis tingkap
Kena tutup.lepas tu i belajar pun membelakang cahaya.
Bila ulang kaji mmg berbayang2 la.
Belajar 10 minit pastu malas dah.
Lepas tu sambung tengok TV. Lepas tu mak i nak
marah marah kenapa i x nak belajar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2023 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang anak jantan makcik ni mesti guard lembam. Kau boleh biar rumah switch tak boleh pakai sana sini. Biasa lelaki rengsa klu benda mcm switch2 kat tembok tak boleh pakai. Pegi kedai hardware beli powerpoint dan pasang baru. Ni mesti rumah wirecutter pun takda.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 02:20 AM GMT+8 , Processed in 0.080308 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list