Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17091
View
220
Reply

"Masa Susah, Serah Anak Pada Aliff Syukri. Lepas Tu Nak Kutip Balik" - Netizen

[Copy link]

Author: taniabecks92       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-12-2018 10:52 AM | Show all posts |Read mode
Gara-gara video bibik yang kononnya memukul kepala anak angkat Dato Aliff Syukri iaitu Qayyum atau nama panggilannya Yom, ibu kandung kanak-kanak tersebut menghubungi keluarga Dato Aliff.


Sumber foto: IG Dato Aliff Syukri





Menurutnya, dia mahu mengambil semula anak itu jika keluarga Aliff izinkan kerana kini kewangannya sudah stabil. Hal ini menyebabkan Aliff Syukri serta isterinya Datin Shahida kesal dengan permintaan ibu kandung Yom.


Oleh itu, Aliffmemuat naik status berserta video di Instagramnya berkenaan hal itu.


  





Beliau merungut bahawa ibu kandung Yom hanya mahu senang sahaja. Yang susah-payah menjaga anaknya menangis tak henti-henti semasa bayi itu keluarga Dato Aliff sendiri, dan bukan si ibu kandung.


Lantaran itu, majoriti netizen menghalang beliau dari menyerahkan semula anak angkatnya kepada ibu kandungnya.







Netizen berpendapat sekiranya perkara ini sudah mempunyai hitam putih, dari segi undang-undang ibu kandungnya tidak berhak lagi meminta semula anaknya.


Semua komen tidak memihak kepada ibu kandung Yom kerana mereka juga pasti sakit hati jika berada di tempat Dato Aliff.







Hal sebegini memang boleh terjadi pada siapa-siapa sahaja. Sebab itulah perlunya ada dokumen hitam putih supaya kelak apabila keluarga kandung menuntut kembali anak mereka, undang-undang memihak kepada kita.


Semoga kemelut yang melanda keluarga Dato Aliff cepat-cepat reda. Tak perlu dilayan permintaan si ibu jika tidak perlu. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Dillema bila amik anak angkat. Takut jd mcm ni lah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:26 AM | Show all posts
Mmg la mulia ko Jaga tp udah bibik ko tonyoh kepala yom mcm tue mak mana yg tak sakit ati..aku bukan mak dia pun sakit hati tgk..tegur la bibik ko tue dulu kalu betul ikhlas nak jaga. Suh bibik ko Tue jaga ikhlas sikit..udah nama budak Mmg la nangis.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:30 AM | Show all posts
Mak iols cerita pasal kawan dia yang amek anak angkt
umur kawan dia ni dalam 5 0 lebih
Janda kaya

amek anak angkat sebb mak pak budak tu tknk bela sebb kawin pon muda lagi
permpuan 16..laki 18
bagi 3ribu
pastu lebih abis semua dokumen2 utk anak angkat
kawan mak iols tukar no dan tak bgthu alamat rumah sebenar
kira putuskan camtu je
sebb apa buat camtu
sebb takut jadi camni laaaa

aku memng tabik la dgn kawn mak aku punya keputusan
memg nmpak kejam pada dasarnya
tapi adil pada diri kita

ada mak pak tknak anak sendiri..jual anak
tibe2 dah besar nak balik
eh eh eh
elok buat cam mak kwn iols buat
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:32 AM | Show all posts

bagi balik jika ibu nak balik

bayi dibuang kan banyak
ambil jadi anak angkat
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
berkomiskasi
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
New drama alert..  X de drama x sah
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
klu mak kandung dh mampu jaga, bagi je la balik...biar dia rasa kasih syg mak kandung...klu dgn dato merasa kasih syg bibik je lbh
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Walupun mcm man pun..tk adil juga... Dh bg ambik blik
.sal bibik tu mebi dia dh warning tk buat lg pas ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:54 AM | Show all posts
bukan die yang jaga pon,bibik yang jaga..bongok atok senget ni..pastu mengungkit dr a smpi z ilang habes pahala kau..kata jaga dari dalam perut, mak budak tu dah tau ke anak die sakit dari dalam perut..bukannye mak nye tau dah sakit kuat nanges baru bagi..

bibik tu masih keje dgn diorg ni, si shida tu pon kemain backing bibik, die kate tolak kepala je suruh tgk kamera. tapi aku nampak mmg bibik ni tunjal kot dengan muka menyampah..yang suap makan pon bibik.ade skali suap bubur campo ape ntah tak lalu aku nengoknye..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:54 AM | Show all posts
Iols rasa jangan dipulang, emaknya kalau dari kecil boleh bagi orang dah besar tak tahu apa lagi. Lagipun anak heols lebih hidup selesa dgn aliff tu walaupun bengong. Kang anak nya dah besar hidup susah tengok minah hidup senang terus marah maknya kenapa ambik heols dan hidup papa kedana. Lagi-lagi yom tu macam banyak masalah kesihatan dan slow learning
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:55 AM | Show all posts
dodi boleh lah kau buat cmtu sampai melarikan diri nak balik zootapia, ni anak orang kena tonjol dengan bibik.. mestilah mak dia kecewa.. ada duit tak  semestinya boleh jaga anak orang..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:02 PM | Show all posts
Happen pada kawan saya...ambik anak angkat dr dalam perut lagi dia dah keluarkan duit untuk mak budak tu...bawak pegi chekup...kos besalin semua atas kawan saya. Anak tak sah taraf...laki tu tak nak bertanggung jawab.
Kawan saya ni dah kawin..teringin nak anak..belum ada rezeki dia. Dia pun ambik lah anak tak sah taraf tu..dah buat documentation cara sah. Lahir je terus dia ambik. Baby tu comel sungguh lah...umur pun dah 6 bulan...cerdik budaknya. Semua sayang baby tu. Tetiba mak dia call kawan saya kata  nak pinjam anak dia kejap je..kawan saya percaya..ialah takkan mak kandung dia nak naya kan dia..dia pun ambik cara sah, duit pun bayar, documentation semua ada. Kawan saya ni bg lah baby tu pada mak kandung dia ..2-3 ari dia bawak balik terus senyap. Kawan saya call..dia jawab dan dia kata dia nak balik anak dia tu..dia takkan pulangkan balik dah. Dia sayang anak kandung dia. Menangis kawan saya ni...ialah dah sayang,..macam2 dah beli kat baby tu..siap buat susu badan lagi bg baby tu. Sekarang dalam process bawak ke mahkamah..kawan saya dah lantik loyer. Mudah mudahan kawan saya menang kes ni.

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:13 PM | Show all posts
tp masalahnye mak budak tu ckp personal kot....bukannye dia duk canang buat sidang akhbar nk amik balik anak dia.....kalau xnk bagi cko je la kat mak budak tu...xpyh la nk share kat socmed sgt...what a pathetic.......
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:15 PM | Show all posts


yang jadi mangsa si Qayyum nilah jugak nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
macam nila kalau amik anak angkat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 10-12-2018 03:55 AM
dodi boleh lah kau buat cmtu sampai melarikan diri nak balik zootapia, ni anak orang kena tonjol den ...

dodi alfayed pon meroyan ni kan pulak ibu yom2.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:53 PM | Show all posts
mak Yom ni yang selalu minta duit dengan dato laki bini kan? yang datin pernah bising dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Wehh ingat senang jaga anak kuat nangis dengan masalah kesihatan bagai. Letih dan bole mental tau sebb tak cukup tido makan pon terkejar2 duit beribu habis. Dengar budak nangis ni sakit telinga kalau penat. So aku anggap aliff syukri bukan ungkit dia cume meluahkan rasa kesal dan minta pendapat.
So pada emak kandungnya.. Ko pegilah buat anak lagi. Skng mmg rasa senang..tp ko tak merasa lagi mmbela seorang anak bermaslah ni dari kecik cmne. Ko nmpk bibik lepuk kepala ckit. Ntah2 dengan ko kena dera sbb tak tahan jaga sorg2 dgn keje lagi duit lagi.
Yom tu kuat nangis dan byk kerenah.. Nakke dgn ko yang dia tak kenal. Budak kalau tak kenal sesetengah mmg meraung laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:59 PM | Show all posts
bagi jalah balik kat mak dia dato

suh datin beranak lagi banyak2...klu anak org tu anak org juga...baik jaga anak sendiri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.158357s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list