Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7283
View
184
Reply

[Pelbagai] Attention Seeker...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-6-2019 01:57 PM | Show all posts
anak lelaki kaka kata kat kami yg dia mmg seorg attention seeker
sbb dia kata semua org lbh tumpukan perhatian pd si adik berbanding dia
dan dia msh igt arwah ayah dia kata si adik tu blue eyes si ayah
jd dia mmg akan buat apa aje waima leh buat kita semua mrh sbb dia nkkan kita semua bg perhatian kat dia
makanya kaka kata kt dia x bgs sebenarnya jd AS ni sbb org x suka dan dia kata dia bukan nk jd AS kt org lain, dia cuma nk jd AS kt mak dan kakak dia jer
so acaner tu ini dikira attention seeker juga ke

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ada member yg attention seeker ni. dia tudung labuh tau tp dia suka buat something yg akam tarik perhatian orang tanpa org sedar. orang xkenal mmg akan ckp yg dia ni pelik la clumsy la. kasar laa. tp sebenarnya bila dpan org ramai yg dia jd camtu.
prnah je tegur dia. behave sikit nnti orang ckp bukan2. dia kata haa dia try. ada skali tu tgh majlis tunang member. dia boleh tiba2 menjerit mcm excited tu. semua org pandang dia. dia kata sbb excited mmber tunang. tp bg i. i rasa dia rude. sgt xhormat org lain. kesian member yg tunang tu. tengah2 nk sarung cincin dia boleh jerit excited cmtu. haihh.
org yg attention seeker ni xrasa yg dia attention seeker tp org sekeliling la annoying xtau la mcm mana nk tegur org mcm tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Lengkong replied at 20-6-2019 09:48 PM
Attention seeker..rasanya jenis nak up kan diri sendiri. Nak nampak lebih dari org lain.

Tq super mod selalu bagi points banyak2.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
i ade jugak budak opis i ni pompuan sejenis attention seeker ni ape yg i bgtau ni bukan i yg stalk dia tapi kawan2 opis yg lain bgtau i
dia mcm hidup dlm dunia dia je in reality life dia seorng yg tak ramai kawan tapi klu dlm fb kemain dia punye ayat mcm dia la yg paling ramas mesra skali, dia suka komen adik2 bbnu yg lagi pandai mekap dari dia, dia lebih kepada luahan perasaan, pastu suka meroyan pasal keje, keje kan privacy, tayah kot ambik gambo kertas kosong menimbun dlm tong sampah pastu caption, banyak nye keje arini
klu dlm wasap grup pon gitu, kemain bertegur sape mcm kenal lama dah org2 dlm grup tu padahal kat luar pandang pon tak hahahha
pastu klu dalam grup discussion suka nak up diri sendiri tapi suruh org lain cakap kan bagi pihak dia so nnt nampak mcm dia humble gitu
eeiishh menyampah siaaa
tapi kawan2 i ade bgtau la yg dia jadi gitu sbb kurang love dari family kot dia keje kl umah family kat ulu banat sabak bernam sana,pastu single bf xde huhuu
so mmg jarang la dia balik kampung nun
slalu kat kl kadang2 ari sabtu ahad dtg wat ot
bagi i dia ni xde real life with real friends la
dia more to media soooosiall dia tu
kah kahhh
sekian saja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 11:56 AM | Show all posts
I ada seorang kenalan lelaki yang pada I very the attention seeker.
Personaliti dia mmg ke arah LGBT, yg mana dia mmg mementingkan penjagaan badan ni.
Yang buat I rengsa ialah bila jumpa ramai2 je mesti dia akan kata dia dah gemuk.
Walhal badan dia normal BMI je.
Hari-hari kat FB ada je posting upload gambar tanya member2 lain dia gemuk ke tak.
Geram je semua tapi of kos semua pun tak nak lahar dia balik takut beliau sentap mak esah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 04:15 PM | Show all posts
maybe kecik2 x diberi perhatian, bila da besar tu yang jd lapar perhatian.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
orang yg mcm ni ada masalah mental kot..dkt tempat keja akak pun ada sorang mcm ni. dlm meeting asyik dia lah nk bercakap & memanjangkan isu yg remeh temeh..dlm grup wasap pun asyik sentap je. mgkin terlebih dos  kasih sayang laki dia bg kot .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis yang dalam hati selalu rasa kosong. Bila tengok ada orang lebih dari dia, dia akan rasa tergugat and akan buat something untuk tarik perhatian orang. Biasanya orang mcm ni hidupnya kosong, sepi, takda ape menarik, tak bahagia. Selalu rasa terpinggir, selalu rasa kekurangan, terlalu negatif. Tapi kalau dia ade mental illness memang kena makan ubat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 09:08 AM | Show all posts
gologan macam nie mmg ade masalah jiwa.sentiasa kesunyian.untuk membunuh kesunyian buat2 hal mencapub carik perhatian.memang menyampah, tapi kadang2 kesian tgk.semua institusi or jabatan, mmg akan ade sorang mcm nie..drama sangat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 09:27 AM | Show all posts
amyfiq replied at 23-6-2019 07:49 PM
i ade jugak budak opis i ni pompuan sejenis attention seeker ni ape yg i bgtau ni bukan i yg stalk d ...

u tak rasa ke budak opis tu jenis balik rumah kemurungan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
yes, attention seekers ni mmg ada kaitan dgn issue mental illness juga. sebenarnya ramai ada issue ni tp boleh control atau tidak je.
- pengalaman meols dlo, mmg ada org issue attention seekers ni. dekat office sambil buat kerja sambil main hp manjang. peraturan office mmg x boleh ye main hp langsung. boleh kne tindakan tata tertib. smbil kerja selfi manjang, lepas tu sentiasa check medsoc, sentiasa update mcm mcm status yg pelik2. kalau ckp kuat2, biar semua org dgr. mmg nmpk mcm kurang sgt la kasih syg. bila training she can't stop talking, ckp benda merepek repek, gelak kuat2... semua org rasa demnnn anoying. masa ni bdak opis meols bru nk cerai, blom cerai lg da sibuk cari pengganti, dia ckp x boleh dlm hidup dia kalau x da lelaki. so masa status masih bini org tu, x habis2 update status mengada2 sbb nk attention bf baru... aiyoooo.... org lain serius x mcm tu, yg ini mmg terlebih sgt. masalahnya lepas kes ex opis kami ni, bdak ni pindah ke office lain. pon ada org cerita, perangai anoying x berubah. pendek kata pergi mne2 pon mmg org benci. jenis akan sentiasa buat hal mcm tu
- meols jujur ada la jugak mengada nk attention ni. tp meols hanya update di watsapp status dan meols akan privasikan utk certain org je yg tgok. lpas org yg meols nk dia tgok status tu, meols akan delete. x mo la org tgok status tu. malu...hehe.... tp meols x kan publickan attention tu. sbb meols akan control habis2... yg funny... kwn baik dan adik2 sedara rasa comel status tu. gituhhh...
- nk attention ni boleh tp in professional ways. merempan merapu meroyan meraban di medsoc tidak menjadikan kita someone yg classy. org akan mengata kita ni mental and so on. nasihat untuk diri sendiri juga
giphy (5).gif
tenor (10).gif

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
cikguvina replied at 25-6-2019 09:27 AM
u tak rasa ke budak opis tu jenis balik rumah kemurungan.

i tak sure tapi dia pernah ambik mc sbb hypertensi
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 11:05 PM | Show all posts
ada member zaman uni nih iolls gelarkan as attention seeker. kejenya 24 jam komplain kat medsos dan self-proclaim diri tuh ada depression. berkali2 okay dia berciapan kunun2 beliau tengah sengsara dilanda depression. masalahnya bila kengkawan ajak gi spital jumpa doktor taknak pulak. sampai satu tahap dia kelar tangan sambil tayang kat wassap status, sebiji macam faiz roslan. kitorang semua cuak try slow talk ajak jumpa doktor, dia tanak lagi. yang bestnya ader kot org mmg sembur die kata dia attention seeker pastuh dia padam lah gambar tuh dan tweet ckp kawan2 dia tak prihatin kat dia yg tgh depress tuh. mati kutu iolss terus malas nak amik tahu. lepas dah berpisah nih iolss mula berfikir yg  adakah beliau benar2 depress or just another stention seeker

tapi kakak iolss penah nasihat dia kata there's a fine line between attention seeker and depression. Vague dan payahnak differentiate. just by doctor's diagnose jer boleh determine which one dia nih sebenarnya. Klaau kitorang still belajar, iolss dah brsedia nak heret dia jumpa pakar!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 12:25 PM | Show all posts
aku dulu sekolah asrama.banyak jenis perangai budak2 nie buat nak dapat kan perhatian senior.Acah2 cantik.buat2 fengsan.buat2 kerasukan.just for perhatian.sedih nau2 lah hidup kne berlakon kejap kena rasuk, kejap fengsan.

tp bila dh kerja nie, jarang dh tgk manusia gila perhatian.dah matang kot.biasanya yg attention seeker nie BBNU and geng2 kokspin, keksinah je..

yang mcm aku nie classyyyy sikit.hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalunya, from my observation, dlm zaman social media ni, selalunya org yg insecure and makin jadi attention seeker. Saya ada kawan sikit2 upload gmbr jam tgn lelaki konon hadiah utk seseorang padahal adik dia kot! Mindblown kejap

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 10:22 AM | Show all posts
officemate iols jenis attention seeker dekat bos.. kipas kuat betul
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana awak tau. Mungkin ye mungkin tida. Tak boleh percaya pun.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Atention Seeker...
Ada yg kurang kasih syg...buat mcm2 sbb nak tarik perhatian org yg disayanginya..

Attention seeker jika tak dibending...mgkin boleh kd penyakit psikiatrik...

Ada yg love the attention....sanggup buat aoa saja termasuk benda bodoh, memalukan, bahaya sekadar utk feed kepuasan diri dia yg thirst for perhatian.

Tapi...sgt tak bagus jd seorg yg attention seeker..lebih baik jd attention seeker from Allah..semga selalu dlm rahmatNya..

Ada sorg kwn anak
...kalau sakit, dia akn besar2 kan ..sakit lenguj, tp ckp p hospital, doktor ckp patah tulang pinggang...dah amik ubat.
Bbrapa hari lepas tu...tgk elok ja berlari dgn kwn2.

Tnya anak..kata patah..anak pun
.ntah la..dia ckp mcmtu, siap,bgtau semua,cikgu.

No hp cikgu semua dia ada...asyik bercerita kisah dia. Pak sedaea buli tak bg duit sekolah, tak bg guna hp. Mak n ayah tiri di kl..dia tinggal dgn atuk , mak sdra ayah sdra...

Kesian...bila tnya, dia ckp dia dah cukup kasih syg. Tiap kali gaduh dgn kwn..bgtau yg dia nak pindah sekolah bln depan. Dah byk kali ckp nak pindah sekolah...tp tak pindah. Sbb semua tak,respon n kata selamat berpindah..


Anak2 pulak...kalau buat perangai..itu bukan attention seeker..tp lebih pd attracf our attention...hihi..mcm skrg la..nak menjahit tp anak dok menyandar kat belakang..terkepit kat kerusi.
Pastu main benang..susun pnjang atas lantai..minta print gmbr transformer byk2... dia nak,colour..


Kesimpulannya...elakkan,org yg suka attention..saya,sndiri pun tak suka,attention.
.suka kerja belakang tabir jaaaa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:10 PM | Show all posts
attention seeker memang banyak
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:02 PM | Show all posts
Semua orang attention seeker
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100911s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list