Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7040
View
182
Reply

[Pelbagai] Attention Seeker...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 28-5-2019 04:40 PM | Show all posts
hibernation replied at 9-12-2018 01:24 PM
semoga di jauhkan dari perangai begini...

Tak OT.

Kurang kasih sayang ni...sana sini mencarinya...dosa pahala dah tak kenal...
No turning back...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2019 04:45 PM | Show all posts
MeghanK replied at 8-12-2018 01:35 PM
saya lebih suka menggelarkan orang sebegini "attention whore"

kurang kasih sayang dan insecure..p ...

Whore suka cari limelight positif @ negatif...

Bodoh pun iya...orang tahu aib whore tapi disimpan...provok orang cam nak whore tu disingkap kot...God knows
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 08:48 AM | Show all posts
pernah jupe orang mcm ni

dia sanggup buat ape je asalkan org lain tau dia ada/kenal dia walaupun in negative way. kekadang attention seeker ni lebih mcm tin kosong je. ckp byk tp isi tarak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak mencelah juga cik seri bulan....

Attention seeker ni suka curi perhatian....nak orang nampak dia selalu....apa apa yang dia buat semua nakkan pujian dari orang lain. Sanggup buat apa saja untuk dapatkan perhatian. Macam kat pejabat ni selalu gedik gedik ngan boss supaya boss nampak dia n appreciate dia walau pon nan hado.

Orang yang attention seeker ni memang ramai kawan sebab mulut manis tapi kalau kat belakang dia sebakul jah orang mengata....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker ni, diorang maybe kurang kasoh sayang. Sometimes buat benda pelik2 sebab nakkan perhatian. Sometimes tak boleh salahkan diorang, sebab maybe cara diorang dibesarkan dengan x cukup perhatian dan kasih sayang. So kena buat benda lain untuk dapatkan perhatian dari orangain. Tapi tak kurang jugak yang dah memang cukup kasih sayang, tapi memang diri sendiri tergedik2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 03:01 PM | Show all posts
bercakap pasal attention seeker ni...dulu mase zaman skolah rendah ade sorang budak lelaki ni...selalu pengsan kat skolah...lama2 cikgu dpat detect dia just buat2 pengsan. Bila cikgu Tanya knape wat camtu... dia ckp dia rasa org sayang dia dan bagi perhatian kat dia bile slalu pengsan ni...kesian pulak uols. Mangsa penceraian...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 04:11 PM | Show all posts
Attention seeker ni.. hmmmm kurang kasih sayang , kurang perhatian, bosan, gedik & jenis yg sentiasa nak lebih dari orang lain. ye lahhh ada je benda bodh2 nak buat asalkan org lain tengok ke dia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 09:19 AM | Show all posts
da nama pun attention seeker..mestilah dia rasa kurang dapat attention asalnya..ngeee

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 02:14 PM | Show all posts
Orang yang perangai mcm ni selalunya jenis yang org tak dpt kasih syg atau kurang kasih syg. Lps tu bila melebih2 nak perhatian tu smpi nmpk ANNOYING sgt.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 12:48 PM | Show all posts
kurang kasih sayang..kurang perhatian...
a dear friend of mine mcm ni masa zmn study dlu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai semua.... ni sikit nak mencelah..pasal attention seeker ni...apa kaitan kita utk menghadapi si intan terpilih ni.

CARA MENANGANI ATTENTION SEEKER
1. Bertindak Balas Terhadap Tingkah Laku Mereka
Abaikan mereka ,kalau mereka melakukan sesuatu yang mengganggu kita. Mengabaikan tingkah laku adalah cara terbaik untuk menunjukkan bahawa ia tidak akan mendapat perhatian daripada anda. Jangan melihat pencari perhatian atau meminta mereka berhenti. Hanya berpura-pura seolah-olah mereka tidak melakukannya.

2.Kekalkan tenang semasa tingkalaku bodoh mereka. Jika anda tidak boleh mengabaikan orang itu, cuba untuk tidak menunjukkan emosi semasa berinteraksi dengan mereka. Jangan mengungkapkan kemarahan, kekecewaan, atau keseronokan. Jangan berpura-pura berminat dengan apa yang diperkatankannya. Hanya tenang sahaja.ybother ybother ybother kan.

3.Minta fakta jika mereka cuba memainkan mangsa. Mengenakan mangsa adalah cara biasa bagi pencari perhatian untuk mendapatkan simpati dan pujian. Mereka mungkin menceritakan kisah dramatik di mana mereka menjadi sasaran dan dihina. Sebagai tindak balas, tanya soalan objektif tentang fakta-fakta cerita, bukan tentang emosi atau perspektif tukang cerita.

4.Belajar untuk menjauhkan diri semasa situasi berbahaya atau melampau. Pencari perhatian akan melakukan apa sahaja untuk mendapatkan reaksi dari anda. Sesetengah mungkin terlibat dalam paparan yang lebih dramatik untuk perhatian. Jika keadaan terlalu sukar untuk ditangani, terus tinggalkan si pelaku. Ini akan memberitahu mereka bahawa perlakuan mereka tidak akan memberi reaksi seperti yang mereka mahu.

5.Belajar untuk menjauhkan diri semasa situasi berbahaya atau melampau. Pencari perhatian akan melakukan apa sahaja untuk mendapatkan reaksi dari anda. Sesetengah mungkin terlibat dalam paparan yang lebih dramatik untuk perhatian. Jika keadaan terlalu sukar untuk ditangani, terus tinggalkan si pelaku. Ini akan memberitahu mereka bahawa perlakuan mereka tidak akan memberi reaksi seperti yang mereka mahu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Slalunye golongan ni byk kt fb kot. Kejap2 update fb. Nk bg susu anak pon no update gitu. Mmg nk attention la gamaknye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker ni kesian. sedih hidupnya. gigih nak orang kasi perhatian. macam tak ada life.

Bahagia tu datang dari dalam diri sendiri. Bukan dari orang lain. Orang lain tak tentu boleh bahagiakan kita, tapi kita dah pasti boleh bahagiakan diri sendiri.

Kadang2 aku positif je orang perangai gini, maybe itu lah cara dia bahagia wpun fake hihihihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Btul. Teringin femes sbb zaman kekanak suram

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak perhatian org yg kita syg or suka xle ke

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:13 PM | Show all posts
kurang kasih sayang..buat sesuatu demi perhatian..kadang2 meloya dengan orang begini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:24 PM | Show all posts
dorang  ni kadang aku kesian...kadang aku menyampah..aku rasa dorang ni ada masalah jiwa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker..rasanya jenis nak up kan diri sendiri. Nak nampak lebih dari org lain.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
seorg yg lapar phatian...bila dh buat slalu,bnda tu akn trz melekat pd diri..dh mcm xdpt dipisahkan pulak dgn attention seeker tu...better lagi jd org yg bsederhana drpd org yg gilakan phatian mcm ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 01:40 PM | Show all posts
ikot experience...kurang kasih syg dorang ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099581s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list