Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6668
View
181
Reply

[Pelbagai] Attention Seeker...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 29-1-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 pun kadang2 boleh jd attention seeker. Kesian kadang2 kita balik keja pun dah lewat. Time mama nk masak tu laa dia nk tunjuk homework la. Nk ajak reading ngan dia la. Kalau rasa nak marah, cepat2 urut dada dan bawak bersabar. Ingat kesian kat anak tu pagi sekolah sampai ke ptg duk ngan org. Mlm yg sekejap tu la dia nak manja ngan mak bapak. Touching wehh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2019 06:40 PM | Show all posts
hurm...baru je kena ngan attention seeker kat opis i ni..kekadang i rasa sebenarnya dia ni peminat susah mati i..setiap gerak geri i semua nak di siasat..tapi bila i ada depan mata..idokle pulak nak bercakap...semua main cakap belakang..dunia..dunia..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Simply seseorg yg mmg nak sentiasa lebih dr org lain kan....x kira lah dr segi ape pun.
Ada yg nak nampak bijak dr semua org.
Ada yg nak pakai brg branded lebih dr org lain.
Ada yg nak laki or even family yg hebat dr kawan2.
Ada yg nak kuasa lebih dlm ofis.
Even ada yg nak problem dia pun lebih besar dr org lain.
Org camni ada masalah mental kot? PHD pun yer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih pada nak cari populariti kot walaupun confirm teruk kena bahan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
kurang ksh syg, tu je puncanya. xda sbb lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisenyum at 19-2-2019 10:35 PM

Selalunya kurang perhatian dr kecil...
Jd dia Akan buat sesuatu yg org alert kehadiran dia dlm masyarakat.....bila buat sesuatu dia Akan buat lebih dr org sekeliling
Bg mereka semua org mesti beri perhatian dlm setiap apa yg dia buat,pakai n kelebihan.
Lg bahaya dia tak blh tgk org lebih dr dia...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
1. Mungkin kurang kasih sayang dari orang terdekat.
2. Nak tarik perhatian supaya lebih dikenali.
3. Mungkin ada cita2 masa kecik nak jadi fame and femes.
4. Nak cari kelainan kot.
5. Orang macam ni memang merimaskan kalau dia wujud kat mana2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2019 01:32 PM | Show all posts
omputeh kata not being hugged as a child.

kurang kasih sayang kata org melayu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2019 09:41 PM | Show all posts
attention seeker

kalau baby, attention seeker nampak cute

kalau mak ayah attention seeker layan kan ajer, sbb dia layan kita juga dulu2....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 02:33 PM | Show all posts
attention seeker ni bagi aku hidup dia lonely sangat.
kurang kasih sayang.

macam kawan aku.
husband selalu outstation.
and real life dia tak ramai kawan sebab kaki gaduh.
semua orang tak betul, dia je yang betul.

tapi dalam alam maya, contoh whatsapp group shopping, bukan main baik lagi pulak dia.
then rajin mengadu dalam whatsapp group.
sampai anak jatuh berdarah2 pon sempat amik gambar dulu, send kt whatsapp group tu mengadu, baru lah dia g cuci luka tu.
dia suka orang cakap "kesiannya you, tabah nya you, blablabla"
and semua benda la yang selalu hal personal kita mengadu kt bff/husband/parents, tapi die mengadu kt whatsapp group tu. kita bukan nya kenal 100% pon kan orang dalam whatsapp group tu.

aku kesian kat dia. tapi tu la. bila orang buat baik, dia buat drama.
last2 orang pon tak kosser nak kawan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:01 AM From the mobile phone | Show all posts
I ade kawan Yang suke meluah perasaan kat FB. Pastu kite Yang 1 ofis akan start berbincang n teka2 la. Dia ni cakap pasal sape. We asked around n shared screen shot status dia. Pastu terkantoi da dia tau we talked behind her instead of commenting on her status directly. Melenting n post jugak kat FB.
Well to me, if u don't want ppl to talk, then don't upload such. U just asking for ppl to speculate n u cannot blame us makcik bawang.
Pelik Kan orang macam ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:36 PM | Show all posts
attention seeker kat opis...kalau dia ckp..macam tertelan mic...kuat naunau...bisingggg hoiiiiiii

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker, kadang" perlu,, kadang" x perlu,, tpi bila XDA kita jdi sunyi,,hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada sy org jenis nie sbnrnye kurang perhatian n kasih sayang kot.. Sbb tu dia gilakan perhatian.. Huhuhu... Kdng meluat sy tgk.. Kadang kesian..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalunya sebab kurang kasih sayang, tak percaya pada diri sendiri & perlukan approval orang lain dlm hidup dia.. kalau kita rasa cukup dengan diri kita, cukup dengan ada Allah & famili disekeliling / org yg disayang yg faham kita, takperlu approval org lain tu semua.. sekali sekala tu nak perhatian, itu biasa tapi kalau terlalu kerap, itu luar biasa.. mungkin dah melibatkan masalah psikologi kot.. dah jadi penyakit dalam diri.. wallahualam..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:23 PM | Show all posts
attention seeker.. bagi kanak2 most probably dahagakan perhatian dan kasih sayang dari ibu bapanya yg sibuk melayan anak2 yg lain. selalu dikaitkan dengan middle child sebab first born adalah first experience apa2 utk ibu bapa and last born adalah kesayangan sebab paling kecik, comel dan manja.

tapi in normal circumstance biasa akan jadi seorang yg independent bila besar.

as for attention whore utk org dewasa selalu nya ada kait dengan masalah character dan psychology. nak sangat push the idea atau demand bila exclaim or bagi statement menunjukkan  dia sebegini, begini and so on. maybe nak cuba lindung atau tenggelam kan yg nyata seperti kekurangan diri. atau nak menidakkan salah sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
nutnet replied at 2-4-2019 03:23 PM
attention seeker.. bagi kanak2 most probably dahagakan perhatian dan kasih sayang dari ibu bapanya y ...

Ha ni mmg lawak. Da tua2 pun sibuk nak jadi attention seeker. In my case, am seeing it as play victim pun ye jugak. Terasa orang nak discriminate dia, ingat kite takde keje lain. Be matured n take it easy. Tak yah nak tambah beban stress kak oii (refer to akak ofis saye hihi)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurang kasih sayang dengan mengada ngada tak sama. Tapi orang selalu cop orang gedik mengada ngada tu kurang kasih sayang. Hahaha entahla

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 03:49 PM | Show all posts
hanna_pearl replied at 2-4-2019 03:34 PM
Ha ni mmg lawak. Da tua2 pun sibuk nak jadi attention seeker. In my case, am seeing it as play vic ...

memang attention whore ni selalu character asyik kena victimized dari kecik sampai besar.

bagi saya org macam ni memang hati dia ni tak berapa nak baik.

kalau asyik tekankan kena victimized dari segala situasi. society yg salah atau sendiri yg salah?

sedangkan yg asyik cerita terkena itu ini di time frame berlainan, situasi berlainan, berhadapan dgn org2 yg berlainan. cuma yg masih sama, sendiri betul, kena di sabotaj, org tak suka, org dengki.

like... who r yusssss... perluke org nak buat anda sebegitu sedangkan anda tidak ada apa2 kelebihan and can't offer anything to the other party.

bila berhadapan dgn org begini sy mmg cynical dgn cerita2 begini. kalau di ofis elakkan office politics, jgn berikan komen mengiyakan atau menidakkan dengar sahaja.

most like these people akan mula cakap pasal kita belakang kita once mulut kita keluarkan ayat apa2 mengenai pandangan kita or kpd sapa kita memihak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 01:01 AM | Show all posts
Kurang kasih syg..Tue jadi camtu..Sanggup buat apa je, nk dapat perhatian..Menyampah..hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094839s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list