Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6788
View
181
Reply

[Pelbagai] Attention Seeker...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-12-2018 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker suka cipta drama.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis yang suka menarik perhatian dengan gelagat yang overboard.

Contoh: Mereks sentiasa suka meraih simpati orang ramai. Paling mudah dan kerap dilakukan adalah meraih simpati atas kejadian yang menimpa diri. Meraih simpati dengan berlebihan seperti merakam gelagat mereka di social media dengan penuh beremosi dan menjengkelkan mata orang ramai yang memandang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2018 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
selfish.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2018 11:51 AM | Show all posts
noor2 replied at 11-12-2018 04:56 PM
Attention seeker suka cipta drama.....

Perguna orang untuk pertahan drama...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 06:55 PM | Show all posts
me myself is an attention seeker
tapi towards my hubby sahaja dan dirumah
bukan sebab tak cukup kasih sayang, tapi nak perhatian yang terlebih2

di luar rumah, saya biasa2 sahaja
tapi kalau encounter dgn attention seeker, rasanya saya ignorekan sahaja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker ni kadang merengsakan adalah yang sejenis spesis suka mencapub di sana sini acah serba tau segala benda.

Yang paling serabut tak boleh orang lebih dari dia and suka buat drama. Kalau jumpa spesis macam ni elok ignore je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
I always have this kind of kesian to attention seeker. They dont get enough attrntion dari orang yg diorang sayang , jadi dia kena try hard nak dapatkannya. Dia kena cuba sedaya upaya untuk perhatian iti dipindahkan kepada dia.

They will keep talking about themselves
They will keep trying to make everythinf about them. Contoh kalau kita sembang pasal benda lain pun, dia akan pusing relatekan dgn dia.

Kesian. Penat pun ada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 19-12-2018 11:51 AM
Perguna orang untuk pertahan drama...

Betul......
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
1.Menggunakan medium yang popular untuk meraih simpati, contoh laman sosial menghantar gambar yang pelik2 sehingga suka dikutuk ataupun mendapat pujian.
2.Selalu mencetuskan kontroversi, mugkin mereka sudah tahu perkara tersebut akan memberi kesan, walaubagaimanapun, dengan cara ini membolehkan si AS mendapat publisiti free.
3.Gemar berpakaian yang pelik2,gaya yang agak aneh membawa si AS ini lebih menonjol dari orang disekeliling,.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 05:56 AM | Show all posts
KakaJah replied at 21-12-2018 11:32 AM
I always have this kind of kesian to attention seeker. They dont get enough attrntion dari orang yg  ...

Perguna orang lain untuk buat drama nampak real...


Popocorn...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 23-12-2018 10:48 PM

Attention seeker

Bila, do wrong doings still play innocent and pretend like nothing happened

Still making efforts to get attention by doing something related to a person they eyeing for

Cannot differentiate real and unreal... dellusional and think high about themselves

Talk big and proud with themselves

Obviously being nice to a wrong person is a big huge mistake.. someone is not entirely genuine / honest.

I come accross this type of human being Manupulative and fake. I feel sorry and trying being supportive but x dihargai.

The best solution ialah... totaly shut it down.  Pronto!

ps,  semalam tepek topik lain...but edit here. obviously both is related.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 09:29 AM | Show all posts
In social media paling senang nak jadi attention seeker ialah instagram terutamanya insta story coz u boleh update juz about everything fresh from the oven either u talk urself and buat mimik muka syok sendiri  atau u buat description about ur activities, u makan sedap..u buat bahagia atau tunjuk bahagia dgn suami etc...

So itu adalah bukti cukup jelas u are tottally attention seekers.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
vanilacup replied at 24-12-2018 08:29 AM
In social media paling senang nak jadi attention seeker ialah instagram terutamanya insta story coz  ...

Bingo bahagia...someone posing pun boleh...pakatan baharu...

Tambah popcorn...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeking behaviour ni mmg dah menjadi2 dlm society... sampaikan dianggap norm pd ramai orang, i still cannot brain much about this so called - sharing life with others sbb mybe i je yg tak nampak benefit fr them.

- hidup dia je la yg penuh drama. Pdahal mostly drama yg dibuat sndiri jew lebih. People and the world smua revolves around them. Pelik gila!

- quote lagi byk Allah uji, lagi Allah sayang... itu la di repeat n diratib di igs n caption with their own selfie ... nak bgtau yg Allah SWT tu syg sngt pd dia smpai asyik diuji 24 jam... seriously??? (Bkn nak perlekehkan plk ayat tu, tapi sbb i ada mmber cmni, pdhal ujian tu sbb dia yg bengong, tak pndai jaga diri)

- announcing to everyone yg they all ada haters with caption haters gonna hate, fefeeling celebrity.... wat a joke . Takda sape haishh yg nak benci tak tentu psal, paranoid melebih2.

- showing off their happiness and after that, marah pulak if scene happened, eg. sad sbb ada org mengata begitu begini, pdhal just nak sharing je. Anything in this world, msti ada consequences ya! Childish much n mengada2!

- humble brag , yg plg i meluat! Cerita la tok nenek bagai segala sukses, hrta benda (siap tnjuk manolo) etc etc, tapi at the same time nak tnjuk dia pn actually sama mcm golongan B40 or nak too much lagi miskin kampung... dgn caption kami lebih suka mkn kat gerai tepi jalan. A total bullshit!

- inform kata nak bg inspirasi pd org lain, pdhal nak show off aku ada itu & ini... ko hado!

Kalau i listkn sakit mata & hati psal attention seeker ni, smpai next century mau tak hbis...

11AD1383-64BC-4173-BA73-FC23DD69941A.png

11AD1383-64BC-4173-BA73-FC23DD69941A.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 12:07 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 25-12-2018 11:14 AM
realist_13 replied at 25-12-2018 12:45 AM
Attention seeking behaviour ni mmg dah menjadi2 dlm society... sampaikan dianggap norm pd ramai oran ...

Bingo! Drama, show off, ujian Allah, haters...bull's eye...

Jangan lupa play victim after bully...opportunist...
using the innocents as cover/back-ups/tag-alongs...
has partners in crime...



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 01:30 PM | Show all posts
kalau pandang dari sudut positif, boleh tmbah keyakinan diri esp kpd yg selalu rasa rendah diri..attention seeker ni x salah cuma kena pandai/tahu guna bila msa yg sesuai ja..cuma bila dh melebih-lebih tu yg boleh bawa musibah tu..yg jadi show off/buat benda yg d luar normal manusia..bila org tegur, xnk terima dan mula la play victim..

Penerimaan manusia ni juga subjektif..ada suka tgk dan ada yg menyampah..ada yg terima sejenis attention seeker ni sbg motivasi/pengajaran utk jadi lbh baik lg..ada jgk yg menyampah sbb keterlaluan utk meraih simpati org..

Bak kata pepatah yang baik dijadikan teladan, yang buruk dijadikan sempadan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Part play victim tu mmg often disukai certain human ni, acah2 me against the whole world, pdhal diri sndiri yg create scene & broadcast utk tatapan smua org demi simpati, likes n viral... meluat

4841D078-3376-4DAC-8E86-709507ECD9D9.png
4841D078-3376-4DAC-8E86-709507ECD9D9.png
4841D078-3376-4DAC-8E86-709507ECD9D9.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 10:39 PM | Show all posts
realist_13 replied at 25-12-2018 07:48 PM
Part play victim tu mmg often disukai certain human ni, acah2 me against the whole world, pdhal diri ...

Bingo...delusional much...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 01:58 PM | Show all posts
Rasa kurang keyakinan diri, achievement tidak seberapa berbanding dengan contender. Jadi inilah cara termudah untuk menonjolkan diri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:28 PM | Show all posts
Iris. replied at 9-12-2018 11:28 AM
Bcoz im in psychology
I would say that
Everyone is attention seeker

I like your statement.
Yes everyone is attention seeker, it's just the matter of how much attention your need and create.
For example, sometimes our spouse; husband/wife buat perangai marah2/ ngade2/ etc2 kadang2 to get his/her partner attention.
This one in relationship lah. But klo mmg attention seeker jenis semua spotlight nak kat dia aje, mmg annoying abis. Bukan dengki tau tapi kadang-kadang manusia ni x lari dari ade perasaan menyampah sikit tulah.

Attention seeker y positive semua benda dia buat untuk achieve something konon tunjuk dekat orang y dia sayang or for his/herself yang he/she can do it or to get recognition from their loved ones. But this one kena moderate lah.
Tapi jenis y attention whore 24/7 nak tunjuk/buat benda tah pape i rasa dia rasa ape y dia buat tu x cukup satisfied. He/She wants more to the extend terbabas jadi annoying.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.126435s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list