JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1102
View
27
Reply

[Jenayah] Empat individu direman bantu kes pukul Muhammad Adib.

[Copy link]

Author: Syd    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-12-2018 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Empat individu direman bantu kes Muhammad Adib.

PETALING JAYA - Mahkamah Majistret di sini, hari ini mengeluarkan perintah tahanan reman selama empat hari terhadap empat individu bagi membantu siasatan berhubung kes anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim yang diserang pada awal pagi Selasa minggu lalu di Kuil Sri Maha Mariamman, Subang Jaya, di sini.

Perintah tahanan reman kesemua suspek itu dikeluarkan Majistret Mohd Nor Hafidzuddin Yusoff sehingga Isnin depan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh.

Seksyen itu memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun, jika sabit kesalahan.

Dalam kejadian awal pagi Selasa minggu lalu, Muhammad Adib dipercayai dipukul sekumpulan perusuh ketika dalam operasi memadam kebakaran kenderaan di hadapan kuil itu.

Beliau kini dilaporkan menunjukkan perkembangan positif dan berada dalam keadaan kritikal tetapi stabil selain tidak lagi bergantung kepada mesin sokongan jantung.

Pada 29 November lalu, Ketua Polis Negara Tan Sri Muhammad Fuzi Harun menangkis dakwaan bahawa anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim dilanggar jentera bomba dan bukannya dipukul dalam insiden kekecohan itu adalah tidak benar. C Bernama.

IMG-20181207-WA0334.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita tgk sapeee yang kenaaa.

Mujur hidup.lagi. teruk la korg nanti kalau pukul tu mbawa mati
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by monsterwife at 8-12-2018 02:57 PM

So apa komen sami yg tunjuk gambar adib kononnya kena Langgar kereta bomba tu?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
helokkk sgt...dah thp mual dengar mcm2 versi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Lengan helok. Boleh buat nugget. Ni suh keje seswai fizikal lagi manafaat.
Ke korang bouncer?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:29 PM | Show all posts
Tangkap sekali kepala hindu yang kata anggota dilanggar jentera.  Celaka kau hindu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:32 PM | Show all posts
monsterwife replied at 7-12-2018 11:05 PM
So apa komen sami yg tunjuk gambar adibah kena Langgar kereta bomba tu?

kena buang title sami tulah bukan? logiknya sami kena suci bebas dari dosa bawa cerita tak benar bukan? siapa hindu kat sini boleh tolong confirm kan?

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
anak saya anak yg baik, dia ada dirumah makan vadai ketika kejadian tersebut, komen ibu tertuduh.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 7-12-2018 03:27 PM
Lengan helok. Boleh buat nugget. Ni suh keje seswai fizikal lagi manafaat.
Ke korang bouncer?

Sekor sekor kaki peras mahar bulanan dari bini masing masing
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia dh sedar ke belum...nk tahu cerita sebenar
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita tunggu dan lihat sape yg kena........nak merusuh sgt kan......
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Sami penunggang agama tu tipulah kisahnya sekarang ni? dasar penunggang agama!
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 7-12-2018 11:29 PM
Tangkap sekali kepala hindu yang kata anggota dilanggar jentera.  Celaka kau hindu...

Betul tu sbb mengganggu siasatan
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
PU-ndan replied at 8-12-2018 01:52 AM
anak saya anak yg baik, dia ada dirumah makan vadai ketika kejadian tersebut, komen ibu tertuduh.

Akak pernah kja dgn Geng-geng padayapa ni.doa org punya syg anak ayyooo...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
monsterwife replied at 7-12-2018 11:05 PM
So apa komen sami yg tunjuk gambar adib kononnya kena Langgar kereta bomba tu?

Patutnya tangkap sekali tok sami tu kan atas tuduhan menyebarkan berita palsu. Padiyappa betul la
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm semua rentung ada sorg kulit cerah.. apakah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk perut tu mcm kulit cerah....emmmmmm sgtttt
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Soalan noob ni
Nak jd sami kena ada apa2 kelayakan tak?
Ke sapa2 je boleh jd sami sesebuah kuil
Ada badan tak yg pantau aktivii sami2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Tidak nyata bersalah walaupon ditangkal. Ibu yakin india2 ni mangsa keadaan saja.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 8-12-2018 11:34 PM
Soalan noob ni
Nak jd sami kena ada apa2 kelayakan tak?
Ke sapa2 je boleh jd sami sesebuah kuil

Sami bodoh2 je semua.. paria mabuk pun entah2  bole jd sami..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
4 suspek dibebaskan dengan bon dan jaminan mahkamah
IMG-20181210-WA0253.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts

Isnin, 10 Disember 2018 | 1:39pm

Kes pukul Adib: 4 lelaki bebas dengan bon mahkamah dan jaminan polis

Oleh Sarah Zulkifli
sarah@nstp.com.my

PETALING JAYA : Empat lelaki yang dipercayai terbabit dalam insiden anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim parah dipukul dalam rusuhan di Kuil Sri Maha Mariamman, Subang Jaya dibebaskan daripada tahanan reman, hari ini.

Majistret Nurshahirah Abd Salim membenarkan dua suspek dibebaskan dengan bon mahkamah sebanyak RM2,000 manakala dua lagi dibebaskan dengan jaminan polis.

Kesemua mereka yang berusia antara 21 hingga 24 tahun sebelum ini telah direman empat hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak Nora @noraidil_06
1)  bon mahmah tu mcm mana? What's next?

2) jaminan polis tu pulak? What's next?

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 10-12-2018 04:57 PM
Mak Nora @noraidil_06
1)  bon mahmah tu mcm mana? What's next?


Mksdnye x bayar jaminan la ni.
Amboi baiknye court.
Most probably mereka kena report ke balai jelah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 10-12-2018 04:59 PM
Mksdnye x bayar jaminan la ni.
Amboi baiknye court.
Most probably mereka kena report ke balai je ...

KenApa istimewa?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062814s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list