JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
692
View
23
Reply

Drama Bersiri I Have A Lover Papar Kisah Curang Penuh Emosi

[Copy link]

Author: taniabecks92       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-12-2018 05:55 PM | Show all posts |Read mode
Drama bersiri dari Korea Selatan sememangnya popular bukan sahaja dalam kalangan anak muda tetapi juga golongan ibu  dan suri rumah yang gemar menonton drama. Populariti K Drama ini adalah disebabkan gandingan barisan pelakon yang mantap dan plot cerita yang lain dari yang lain.


Kredit foto : hancinema.net



Salah sebuah drama yang mendapat rating tinggi daripada penonton ialah drama bersiri I Have a Lover. Drama ini ditayangkan pada 2015 hingga 2016 di Korea dan mendapat sambutan yang begitu menggalakkan. Sesuai dengan tajuknya, drama ini berkisar tentang kecurangan.


Walaupun ia mempunyai 50 episod yang agak banyak berbanding kebiasaan drama Korea, tetapi penonton tetap setia menanti setiap babak seterusnya dengan penuh debaran.


Drama ini dibintangi oleh Kim Hyun-joo, Ji Jin-hee, Park Han-byul dan Lee Kyu-han.


Ia mengisahkan seorang peguam wanita bernama Do Hae Gang yang sangat mementingkan kerjaya sehingga menyebabkan nyawa anak perempuannya diragut. Berikutan itu, rumah tangganya bersama suami iaitu Choi Jin Eon mula goyah dan akhirnya retak kerana kehadiran orang ketiga dalam hidup suaminya. Kemuncak pada peringkat awal drama ini ialah apabila Do Hae Gang membongkar rahsia kecurangan suaminya dengan gadis muda di tempat kerja Choi Jin Eon.



Kredit foto : hancinema.net




Setelah mereka bercerai, Do Hae Gang kemudiannya terlibat dalam kemalangan dan apabila suaminya pulang ke tanah air, dia mendapat berita bekas isterinya telah meninggal dunia. Kekesalan dan kesedihan yang amat dalam mula timbul di hati Choi Jin Eon. Dia dihantui rasa bersalah dan mula rindu terhadap Do Hae Gang.


Namun akhirnya terubat apabila dia bertemu seorang wanita yang mirip isterinya. Choi Jin Eon yakin bahawa itu adalah isterinya namun wanita itu yang bernama Dokgo Yong Gi tidak mengenali Choi Jin Eon.



Kredit foto : hancinema.net





Kisah ini seterusnya berkisar Choi Jin Eon yang ingin memenangi semula hati wanita yang dianggap isterinya. Dia seperti 'gila talak' dan ingin mendapatkan isterinya kembali. Dalam proses itu, banyak pertumpahan air mata yang berlaku.




Jom kita saksikan sedikit klip dari drama I Have A Lover.





Saksikan EPISOD 1 dan seterusnya di link berikut:
https://kissasian.es/Drama/I-Have-a-Lover.93546/Episode-1?id=15718



Apakah kesudahan cerita ini? Jika anda ingin tahu, anda mesti tonton dahulu. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
TT bru keluar gua ke ?

Cc @dauswq
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama dah citer ni.
Tgk lebih 10x ..memang best.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sonatalady: Lama dah citer ni.Tgk lebih 10x ..memang best.



10x habis dari epi 1 smpai last epi ka ?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sonatalady replied at 7-12-2018 07:38 PM
Lama dah citer ni.
Tgk lebih 10x ..memang best.

humang aiii

10x!!?? 50 ep!!??
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:12 AM | Show all posts
iuolss mencik sikit cerita ep lama2  ni..  tambah tambah konflik rumah tangga
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
K-Drama kalau kupas topik curang dalam rumahtangg ni memang terbaik la. Dan akak suka pompuan yang berlakon tu. Gohjes sangat dalam drama.

Sekarang pon akak tengah tengok drama dia kat KBS. Miracles With Me ka apa ntah tajuknya. Pasal dua orang lelaki yang meninggal karna eksiden, pehtu dewa maut bodo tersalah masukkan roh lelaki A dalam lelaki B. So lelaki A hidop balik tapi kena menjalani hidop sebagai lelaki B. Ok la sedap juga ceritanya sebab hada unsur2 kekeluargaan yang kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix: 10x habis dari epi 1 smpai last epi ka ?

Iyerrr....dr awal sampai habis...
Suri rumah katakan...anak pn dh besar.heheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
terma2nkondisi2: humang aiii10x!!?? 50 ep!!??

Yup..hehehhe
Terkejut ek...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Citwr ni bkn pasal curang saja cuma masing2 kurang berbincang bila ada masalah..
Lepas tu libatkan family punya perangai yg nak kuasa...so faham2 ajelah.

tak semua citer drama family korea best2 tp antara yg best ni lah.

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 01:36 AM | Show all posts
wahh 50 episod? hehe

last tgk drama korea 50 episode 'New Gisaeng story'. best sangat

baru habis cerita Birth of Beauty.. lakonan han ye seul.. best cerita ni... pasal husband curang juga..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Cerita ni mmg best. Tapi iols ttp x boleh terima hero dia sebab dia curang dgn hae gang sampai tahap hae gang nak bunuh diri. Dah tu bila dia suka balik dkt hae gang sedap2 je nak paksa hae gang terima dia semula. Apa kau igt dosa kau kecik??
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak kena tunggu cuti panjang sikit baru boleh tengok. Sebab i jenis tak sabar, mesti nak habiskan jugak2 sekali hadap. Pastu taknak gi opis dengan mata bengkak macam baru lepas gaduh dengan laki padahal dok melalak tengok drama je
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape i baru tau citer ni.. iols baru nak layan..ep15 dah..tgh sebak2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 06:52 PM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Ada spoiler.  Read at ur own risk.

Dulu2 tgk ni masa tgh airing.  I loved the twin more n kept looking forward for her scenes with the doctor.  Bosan dgn the guys's gf n the girl's fiance.  Lepas epi 30++ I quit watching.  Bila satu2 kisah silam terbongkar (ayah hero pernah suka mak heroin kot, tak ingat dah), malas dah nak follow.  Akak mmg tk boleh tgk melodramas sampai habis.  
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq for the drama suggestion tt
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama korea yg paling panjang penah aq follow is the gentleman of the wolgyesu tailor shop
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nok tengok nati
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tgk citer ni dan baru perasan..muka park han byul macam ha ji won dalam memori bali. Baru perasan ya ampun...selama ni x ambik port pun muka park han byul ni ..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
50 episod?? Adoi aku nak abiskan 20 episod pun bercinta
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Syg je byul ni clash dgn se7en. Punya lama bcinta. Awek se7en yg br lee da hee tu x lawo.. plus mcm bsor tnggi rangka dia. Se7en kuruih kecik. Utk x ot, I x tgok lnsg cter korea sbb xde ms. Lyn running man je. Pastu drama yg ada leh kira dgn jr. Master sun tu bes tp dh btahun x abis tgok..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
endingnya, hae gang n yong gi tu pompuan yg sama ke chuolsss?...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 09:47 AM | Show all posts
waser lama sgt doh x tgk drama2 nih...
yg pasti drama mesian tetap x berubah..
sinta dan air mata, kaya jota2..
muda2 dah jd CEO, pilot kne usung beg kulu kilir lam epot,
DOC mesti pakai BMW

nyampah
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 10:58 AM | Show all posts
fox penah tertengok cite ni dan terlekat menontonnya. tapi lom abis lagi sampai sekarang sebab memang tak berkesempatan. fox siap download lagi konon nak tengok bila dah lapang nanti. awal2 memang best jalan cerita dia. geram pun ye kat mamat tu and awek dia. tapi bagus wife dia ni, kuat dan tabah orangnya. suka tengok laki dia nak win her over balik.

hopefully fox ada kelapangan la nanti nak layan citer ni sampai abis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059481s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list