JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
2616
View
73
Reply

Maut Selepas Batuk Kuat Hingga Tersembur Serpihan Paru-paru

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-12-2018 03:04 PM | Show all posts |Read mode
Seorang lelaki maut selepas beberapa hari batuk teruk hingga cebisan paru-parunya terkoyak dan tersembur dari mulutnya.


The Sun melaporkan, lelaki berusia 36 tahun itu dimasukkan ke Pusat Perubatan University of California San Francisco kerana mengalami kegagalan jantung.


Menurut New England Journal of Medicine, pesakit itu menggunakan perentak jantung buatan (pacemaker) dan pada minggu pertama rawatannya, dia sering batuk dengan teruk hingga mengeluarkan darah dan lendir yang memburukkan lagi keadaan jantungnya.




Foto: The Sun




Doktor terpaksa memberinya oksigen tambahan dalam usaha meningkat kadar oksigen pesakit, namun dia terus batuk dengan kuat hingga secebis pokok bronkial (saluran yang menyalurkan udara ke dalam paru-paru) terkeluar dari mulutnya.


Lantaran itu, doktor memasukkan tiub ke dalam mulut pesakit dan melakukan bronkoskopi untuk melihat keadaan paru-parunya.


Seminggu kemudian, mangsa dilaporkan meninggal dunia akibat kegagalan jantung. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:11 PM | Show all posts
Masya Allah..teruk yachhh..ngeri tapi xbrape ngeri sgat sbab cm comel bentuk pokok..huhuhhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuatnya batuk. Iols kalau batuk lama2 perut akan sakit mcm org dh lama tak buat sit up tetiba kena buat sit up 200kali {:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:23 PM | Show all posts
Omaigod...teruknyaaaaa...x sangka dia masih boleh hidup lps terkeluar bronkial tuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:25 PM | Show all posts
This is too gore for me....im speechless..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:47 PM | Show all posts
Ya Allah, ngeri pula
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ngerinye...takut pulak dengar
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:49 PM | Show all posts
Ya Allah...scary nya...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan cebisan kecil saja rupanya sepanjang pembaris kecil omg... boleh keluar ikut mulut pula
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Whattt.. Tak boleh imagine betapa kuatnya batuk dia sampai benda tu boleh tercabut n terkeluar. It's a long way up
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pitaaaam mak tgok gmbo tu aaaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
perokok tegar ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:13 PM | Show all posts
benda yang dalam gambar tu ke yang terkeluar? ohmai kuat betul batuk tu..ngeri
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu darah beku dalam saluran bronkiol dia, bukan dia punya tisu paru/bronchiol tree yang keluar
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:37 PM | Show all posts
msti dah sakit lama tuu aduhh
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:41 PM | Show all posts
ngerinya tgk
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa ke jadah gmbar xde kena mengena dgan artikel?!
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 05:03 PM | Show all posts
aku nak batuk trus x jadi..siot tol
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Seramnya...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah.

Tak sangka batuk boleh sampai mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah la iols tgh batuk skrg ni.. iols kalo sekali dh batuk mmg sebulan baru baik... tp jarang kena..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruknya batuk sampai terkeluar cebisan paru2....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
@ipes2 ni la sbb i takut nk jupe doc
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngeri!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 03:01 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 7-12-2018 11:14 AM
Dah la iols tgh batuk skrg ni.. iols kalo sekali dh batuk mmg sebulan baru baik... tp jarang kena..

Samalah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055732s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list