Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4269
View
124
Reply

Maszlee Umum Skim PGB Ditangguhkan

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-12-2018 02:35 PM | Show all posts |Read mode
Berikutan menerima bantahan daripada pelbagai pihak, Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik mengumumkan pelaksanaan skim Potongan Gaji Berjadual (PGB) Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) akan ditangguhkan.




Kredit foto: IG Maszlee Malik




Menerusi Twitter, Dr Maszlee berkata, penangguhan itu adalah bagi memberi ruang kepada semua pemegang taruh untuk memberi pandangan dan cadangan.







Astro AWANI melaporkan, Pengerusi PTPTN Wan Saiful Wan Jan pada Rabu mengumumkan mekanisme pembayaran baru itu akan berkuatkuasa pada 1 Januari.








Skim potongan itu bagaimanapun menerima bantahan hebat daripada pelbagai pihak termasuk kerajaan dan pembangkang. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:38 PM | Show all posts
bodo punya policy.. giler.. da ade ujrah nak revoke ujrah.. guna plak jadual baru.. ape jadahnye sign agrrement bagai..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:43 PM | Show all posts
Pemimpin yang bodoh diangkat oleh orang2 yang bodoh .. benda mudah jaa nak pikiaq

dah ada system yang elok oleh kerajaan terdahulu, depa tak nak guna kerna busuk hati & nak tunjuk depa paling "bijak"

Ujung2 u-turn ke hulu ke hilir... dulu macai2 sedap cakap lawan depa suka u turn... ni kali lebih teruk dari tu... memang Tuhan nak buka mata & hati setiap orang yang mengutuk & menghina tu bahawa ada lagi teruk & hina dari orang atau golongan yang depa tak suka dahulu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:45 PM | Show all posts
Kerajaan U-turn kembali lagi
Sendiri nak buat lepas tu u-turn balik sebab org dah marah2 dlm socmed...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Syarat jadi menteri mesti bodo dan pendek ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kolam renang xpenting yg penting masa depan pelajar dan peluang pekerjaa. Dengan gaji untuk hidup..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
So umum pasal PGB sebelum ni memang tak consult pengawai kementerian stakeholders la kan. Trash la korang berdua ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Menteri ni semua main cakap ikut jubor ke? Announce pastu tangguh. Announce pastu ada sebab tak boleh laksana pula.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:06 PM | Show all posts
yang umum mula bukan ker si Wan tu?
buat polisi main petik jari mcm sykt bapak dia.
diaorang ni pernah ke tidak buat loan?
mengalahkan budak fresh graduate bila berkata2.

bila diaorang ni nak diberi termination letter aa?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
U-turn....
Media salah lapor...

Hahaha.. Dah jd threadmark mazlee
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:06 PM | Show all posts
dah discuss dgn pegawai ka sebelum buat apa2 pengumuman?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:10 PM | Show all posts
silencekiller replied at 7-12-2018 02:43 PM
Pemimpin yang bodoh diangkat oleh orang2 yang bodoh .. benda mudah jaa nak pikiaq

dah ada syst ...

kalu duit da kene songlap.
skim dulu pon takbleh nak guna.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:12 PM | Show all posts
bebal punya menteri...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
vanilacup replied at 7-12-2018 02:45 PM
Kerajaan U-turn kembali lagi
Sendiri nak buat lepas tu u-turn balik sebab org dah marah2 dlm socmed ...

Kiranya berkesan gak pendekatan netizen non malay yg maki hamun mazlee dlm socmed dlm page msiakini..FMT.. The Star.   Dah x tahan kena hencap finally u-turn. Sebelum buat x pikir, x kaji.. Mmg dasar menteri2 tolol
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bebal dan makin bodo sekoq2.. Buat keputusan tak pikiaq ka implikasi? Bila kena maki berkandaq, u-turn..
Pelaq aihhh menteri2 bahalol, makyol, toyol baru ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:19 PM | Show all posts
mana pergi yg ucap tahniah sebelum ni sbb berani buat potongan bodo ni? dia ingat idea tu brilliant sgt kot sampaikan kerajaan sebelum ni tak terfikir nak buat.

bodo puak2 ni kan, sampai tak tau nak cakap apa dah

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
dah bersimpang siur.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:30 PM | Show all posts
hari ni cakap lain, esuk cakap lain

pastu eksyen ada degree

di bukti orang ada degree pun bukan semua pandai2, ramai je yg menten bodoh

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:41 PM | Show all posts
ni bukan u-turn...round about sudah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106628s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list