JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
620
View
88
Reply

[Pelbagai] Subjek yg korang gemar/nyampah mana-mana...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-12-2018 01:33 PM | Show all posts |Read mode
Sekolah- Suka Sejarah / BI, nyampah Matematik- I loath numbers

Pehtu- suka sastera, nyampah linguistik...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols dolu masa
Sekolah rendah - kajian tempatan
Memengah rendah - geografi
Menengah atas - sejarah

Iols mmg xsuka mengira
Subjek engineering maths add maths statistik mcmana iols boleh hadap pon iols xtau ..
Konsep redha dan tawakal terpakai di sini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg suka, sastera, sejarah, pend.islam. Yg x suka tp seb baik masa exam lulus walaupun sipi2 aje sains & matematik. Antara faktor x suka trmasuk cikgu yg prangai & mulut sama2 haukkkk..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sek ren - tak suka bi tp suka sains
sek men ren - suka sejarah tak suka bi
sek men ats - tak suka bi tp suka add math

kesimpulannya selamanya ai tak suka bi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 02:16 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 7-12-2018 01:25 PM
kuzaime replied at 7-12-2018 12:54 PM
Yg suka, sastera, sejarah, pend.islam. Yg x suka tp seb baik masa exam lulus walaupun sipi2 aje:lo ...

Haah. Saya tak lah tak gemar BM, tapi cikgu BM masuk ngajar asyik kutuk pelajar Sains...terus tak minat dengan subjek dia sekali

Cikgu Mate lagi lawak, siap cakap nak dengar saya ajar terpulang...pakat bawa Mills n Boon waktu dia ngajar. 3 orang kot yang dengar...leh post kat idea bodoh waktu sekolah ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Pokchik suka dari sekolah rendah...sekolah menengah (sampai form 3)...Sekolah Askar ( Form 4-SPM).....subject Sejarah ..Peradaban Dunia...dan Geografi....
Uihhhhh...tak bley tadahh math ngan add math....tu yg fail bab bilangan...hisab darab...nak kahwin satu...terkahwin dua!!

Kih...kih...kih...kih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:32 PM | Show all posts
aku memang pakar sejarah
siap wakil negeri tu geng ada kuiz peringkat kebangsaan
tapi aku tarik diri lepas tu sebab malu yang lain hampir kesemua perempuan
macam tak macho la oi lelaki jadi wakil subject mcm tu
kalau cool science, math, chemistry and etc
sekarang kerja engineering
tiba2 rasa menyesal patut aku ikut je minat aku dulu sejarah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadika : suka subjek makan makan pastu tidur
Sekolah rendah : suka subjek kajian tempatan dan pendidikan jasmani, takda subjek yang tak suka
Sekolah menengah : suka subjek Kimia dan geografi, benci  subjek add math dan fizik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:10 PM | Show all posts
sek rendah: pendidikan seni dgn pj tapi rasanya semua subjek iols suka je..takde yang tak suka.
sek men: geog, pendidikan seni, sains. sejarah pun suka gak tapi mengantuk lah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah rendah - english, sebab teacher garang, duduk dalam kelas beliau, rasa macam dalam gua, gelapppppp. Tamat masa beliau, pappp, terus terang balik

Sekolah menengah - pendidikan islam. Sebab.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka sejarah. Suka amat. Sains pun suka amat


Hok tak berapa nak berjiwa sangat, prinsip akaun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 7-12-2018 07:17 AM
Iols suka sejarah. Suka amat. Sains pun suka amat



Prinsip akaun best. Boleh geng dengan kak kumari @hibernation

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 7-12-2018 02:17 PM
Pokchik suka dari sekolah rendah...sekolah menengah (sampai form 3)...Sekolah Askar ( Form 4-SPM)... ...

Pokchik ada potensi terkahwin 3 nanti, sebab silap tambah hehe

Gurau je pokchik, jangan marahh
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa replied at 7-12-2018 03:21 PM
Prinsip akaun best. Boleh geng dengan kak kumari @hibernation

Kak kumari masa skolah menengah x suka bahasa arab....susah wehh, tu lah nak skolah arab tp x minat bahasa arab, padan muka skali lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka maths, science
Tak suka and paling benci literature.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa replied at 7-12-2018 03:21 PM
Prinsip akaun best. Boleh geng dengan kak kumari @hibernation

Kihkih. Akk tokleh gi doh ngan prinsip akaun cikpah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:01 PM | Show all posts
Time sekolah menyampah BM- dok fikir..apahal dok perah otak belajar BM walhal komunikasi ikut suka ja pun.

Time besar sikit - Engr Math...sampai repeat paper kot

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat sekolah subjek paling best matematik dan sejarah manakala subjek yg paling membosankan perakaunan....tapi sekarang hari2 kena buat akaun sbb kerja dlm bidang perakaunan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:56 PM | Show all posts
PristineOne replied at 7-12-2018 02:17 PM
Pokchik suka dari sekolah rendah...sekolah menengah (sampai form 3)...Sekolah Askar ( Form 4-SPM)... ...

komen pokcik tak pernah mengecewakan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:59 PM | Show all posts
mek suka sejarah..sebab bila dah dpt point tu best uii karang...tapi dulu laaaaa..skrg dah lupa dah semua..sejarah tak mungkin berulang bak kata tomok so malas nak ingat

tak suka matematik! tak suka mengira tapi mek suka ka-ching ka-ching hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
saya tak suka math moden dan biologi.

paling saya suka add math dan fizik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 05:02 PM | Show all posts
suke english class..x suke time lukisan kejuruteraan..hahahaha..lecehhh sgt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 7-12-2018 02:17 PM
Pokchik suka dari sekolah rendah...sekolah menengah (sampai form 3)...Sekolah Askar ( Form 4-SPM)... ...

Ambooiiiii pokchikkk....terkahwin 2 yea..sebb tersilap kira nombor ke hehehehhe......
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooo tu semua yang tak suka

Yang suka pula


Sekolah rendah - sains, pj (hoki), dan muzik

Sekolah menengah - kimia fizik, english, bahasa asing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:40 PM | Show all posts
iols dulu masa sekolah bukan la nak kata tak suka maths, tapi sbb masa pindah sekolah form 2 sekolah lama iols tak habis belajar lagi, bila masuk sekolah baru tetiba dah habis belajar tgh buat revision jer. apa jadah, cikgu lak boleh sound belajar la sendiri. nak belajar sendiri mana paham weh.. kesudahannya maths jadi subject yg paling iols menyampah (yelah sbb tak paham basic kan). dulu aliran sastera, tapi tak boleh amik sastera sebab clash class dgn pendidikan seni.

Most Hated Subject

Maths

Most Loved Subject

Pendidikan Seni
Sains

Most Love-Hate Relationship Subject

Geografi
Sebab I score je Geog, tapi sbb cikgu dia sucks so i maleh nak amik that subject.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051645s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list