JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
281
View
8
Reply

Mercedes E200 2000cc tahun 1996 model Elegance Ok tak?

[Copy link]

Author: joe2799       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-12-2018 12:54 PM | Show all posts |Read mode
Salam Otai Mercedes semua, sy berminat dengan satu kereta yang ditawarkan jenis mercedes E200 2000cc tahun 1996 dengan harga rm10k selepas negotiate. apa pendapat tuan2 semua mengenai kereta ini memandngkan kereta ini masih cantik dan dalam keadaan yang memuaskan. kereta ni datang sekali dgn VIP Plate XX 00 (2digit huruf dn nombor). sy nak bertanya tentang penjagaan kereta serta prestasi kereta ini. harap dapat membantu..

depan

depan

tepi

tepi

belakang

belakang

dalam depan

dalam depan

dalam belakang

dalam belakang
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:29 PM | Show all posts
cmni beli kereta conti ni memang normal kena ada tunai banyak :
> repair sensor
> repair hardware
> repair absorber mahal ( sport, dan lain2 spec)
> ada journalist bagitahu audi paling kualiti walaupun design hodoh
> kat german mercedes jadi teksi
> kat malaysia uncle2 je beli mercedes
> trend mercedes berubah tap market selera orang muda
> banyakkan join forum kereta conti.
> kalau barang susah dapat kt kereta potong atau kedai lain boleh cari kt singapore dan upah mekanik
> mekanik banyak jenis ada cap kapak ada pula ok tapi barang tak lengkap kerja cincai
> tiada mekanik sempurna jadi cari lah dengan kepercayaan dan kesesuaian bajet.


kenapa kereta conti lepas 3 tahun harga jatuh menjunam? sebab kos nak repair tinggi jadi harga memang jatuh cepat..

kalau kereta mercedes belalang ni standby jelah RM 40 000 lebih incase nak sedap. nak tahan lama.. pakai kereta conti ni hobbies bagi orang tak mampu.. keperluan bagi orang kaya.. jadi check poket masing2..

ada duit nak bela nak jaga kereta conti baru sedap.. kalau tak terpaksa gali sana korek sini semata mata nak jaga kereta..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Take it like this bro.... keta plate 2 digit... so harga plate kita letak la pro rate 2k..

Jadi keta dah dapat 8k....kira worth la...

Add in dalam 3k for servicing..replacement segala jenis minyak..repair bushing.... keta roadworthy dah. Tak termasuk cat la.

Tapi kalao DIY...baru 300 mesin polish letrik kat Aceware... pakai compound yg bersesuaian...naik balik seri cat lama.

Merc...memang syiokk... Pernah pakai E240 211 model avantgarde ..pakai brabus bodykit..

Ambik la bro keta tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Keta bro nak ambik ni code rasminya dipanggil 210 ( two ten) .. bahasa rempit Merc Mata Bulat

Lepas model ni..

Model 211 ( Two eleven)..bahasa rempit Merc Mata Belalang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 02:59 PM | Show all posts
PristineOne replied at 7-12-2018 02:51 PM
Take it like this bro.... keta plate 2 digit... so harga plate kita letak la pro rate 2k..

Jadi k ...

alhamdulillah, cat masih cantik kaler ori mercedes lagi.. sebenarnya, sy mmg berminat kete conti ni. cuma kali ni tetiba terminat mercedes lama ni.. tapi mmg tak tahu langsung ttg pemakaian dan penjagaan kereta jenis ni.maksud saya masalah yg sentiasa berlaku. teringin nk join group 210 ni kalau ada. boleh sesiapa advise.. kalau ada wasap group more better..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayah mek pakai model ni tapi entahlah best ke tak..bawa laju best la duk sebelah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
meklalala replied at 7-12-2018 04:02 PM
Ayah mek pakai model ni tapi entahlah best ke tak..bawa laju best la duk sebelah

Uik!....malu aloh ambo denge Mek...rupo nyo Mek anok ore ado pitih...

Kih..kih..kih
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
joe2799 replied at 7-12-2018 02:59 PM
alhamdulillah, cat masih cantik kaler ori mercedes lagi.. sebenarnya, sy mmg berminat kete conti n ...

210 ni still IN lagik.... pakai rim 18 minimum...Cun lagik tu..

Survey dulu workshop yg boleh servis keta conti yg berdekatan dgn rumah supaya mudah di masa depan .
Betol la cara tu...join la mana mana group atau blog portal  merc...banyak info boleh dapat.

Saya dulu tidak join mana mana group sebab ramai kawan pakai model yg sama.

Boleh ambik tu Bro..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:33 PM | Show all posts
PristineOne replied at 7-12-2018 04:28 PM
Uik!....malu aloh ambo denge Mek...rupo nyo Mek anok ore ado pitih...

Kih..kih..kih

owoh dio pun paka jugop dulu, loni mesti upgrade lagi dop?..ado ni 2 ya nok?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057380s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list