Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13954
View
175
Reply

"Haha... Hebat Mencari" - Ini Respons Siti Nurhaliza Bila Dituduh Pakai Busana Ciplak

[Copy link]

Author: Cari-Nurulain    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-12-2018 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tok t ni sejuk Mata tgk
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 01:56 PM | Show all posts
Dah tokti sendiri suruh, tak boleh nak salahkan RR 100% kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 7-12-2018 12:47 PM
u r not alone.. meols pun tengok nampak biasa sangat..
gambar sebelah2 dgn yg ori.. lagi terserla ...

copy ori sis tp bukan copy yg china town la
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 7-12-2018 12:47 PM
u r not alone.. meols pun tengok nampak biasa sangat..
gambar sebelah2 dgn yg ori.. lagi terserla ...

Agreed! And adakah dgn retis tersohor no1 malaysia buat begini maka ianya menghalalkan ciplak menciplak rekaan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:07 PM | Show all posts
multinicky replied at 7-12-2018 12:27 PM
masalahnye penyembah2 tokti puji2 dkt twitter cantik katenye even meols sndr pon tgk kampung dot c ...

Biasalah karatz puji melambong, lebih-lebih karatz CTDK.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:08 PM | Show all posts
ayjay replied at 7-12-2018 02:06 PM
Agreed! And adakah dgn retis tersohor no1 malaysia buat begini maka ianya menghalalkan ciplak menc ...

Pastinya halalal taoyyiban.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 7-12-2018 02:07 PM
Biasalah karatz puji melambong, lebih-lebih karatz CTDK.

entahlah sis, meols kekadang rase karatz si sekor idolat tu reincarnate dr karatz tokti jgk.. mcm ala2 dejavu rsnye
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:15 PM | Show all posts
tok ti kalau nak design tu boleh direct dengan Ziad Nakad & request nak yang sebijik design tu tapi pesen muslimah
bukan nya jumpa local fashion designer utk copy idea orang
Ziad kalau dia tau ni boleh file saman utk  both of you la
esok esok orang gi cedok idea simply sity ko bulat bulat lepas tu claim terinspirasi baru tau

harap jangan lah karat kutuk iols
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 7-12-2018 01:37 PM
sebenarnya dalam dunia fesyen, dikira beretika ke tak, buat baju ikut references designer lain?
con ...

Ok.. Macam ni, sangat tak patut kalau tiru designer lain. dia sebagai designer, kalau client mintak tiru sesuatu design tu, designer kena cakap tak boleh tiru, cuma boleh ambik berapa % dari design asal dan olah balik.
Beretika atau tak, terpulang kepada designer asal, tapi bagi kitaorang, tak beretika & nampak la rr ni macam malas atau terlalu nak jaga hati siti.
Ada satu kes, tak silap saya, Chanel saman LV sebab tiru design, dan bawa ke makamah. Mungkin dah selesai cara baik kot.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:25 PM | Show all posts
multinicky replied at 7-12-2018 02:14 PM
entahlah sis, meols kekadang rase karatz si sekor idolat tu reincarnate dr karatz tokti jgk.. mcm  ...

Hahahahah idolat ni rujuk sapa? Tapi memang betulpun ada karatz yang karatz bukan satu retis jah. Aku nampak jah penampakan karatz-karatz CTDK yang mengaratz retis lain: Fazura, Hajlop etc.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala nok.. Bese laaaa... Inspired kata org... Apa pun, yg mengata tokti tu, mampu ke hire RR buat baju.. Huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:35 PM | Show all posts
September14 replied at 7-12-2018 01:49 PM
Dah tokti yg suh buat mcmtu nak kata apa jer... elie saab tu kn klu nk beli mau nya cecah ratusan ri ...

ziad nakad dik bukan elie saab
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Np makin lama aq makin menyampah ngn dia ni???da x cm dulu..laa ni cm gila publisiti je aq tgk..da kaya kot,da byk anugerah,bg la bakat baru/org lain menyerlah...ctcaras boleh da pencen jaga anak pipi merah dia.:
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
AmandaRollins replied at 7-12-2018 02:43 PM
Np makin lama aq makin menyampah ngn dia ni???da x cm dulu..laa ni cm gila publisiti je aq tgk..da k ...

Dia kna cr duit la ko apa tau.... bil mkn pkai dia bkn ko yg byr
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kibodwatriuh replied at 7-12-2018 02:35 PM
ziad nakad dik bukan elie saab

Tgk mcm elie saab je pnya design
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:57 PM | Show all posts
virgo19 replied at 7-12-2018 12:46 PM
rizman tu kenapa muka dia macam tu? dah macam patung pulak, geli aku tengok.

Dia pakai makeup foundation bagai sis tu ghupa ituuuu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:02 PM | Show all posts
edoraixora replied at 7-12-2018 01:37 PM
sebenarnya dalam dunia fesyen, dikira beretika ke tak, buat baju ikut references designer lain?
con ...

Aku pon nak tanya soalan yg sama.. sebelum ni jovian pon pernah perli2 designer lain yg kononnye tiru rekaan die jgk kan?? Tu local designer perli local gak.. internesenel x tau la.. maybe terus saman
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Rilek ja tokti
Camna org tak sayang
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sugatae at 7-12-2018 03:06 PM
multinicky replied at 7-12-2018 12:27 PM
masalahnye penyembah2 tokti puji2 dkt twitter cantik katenye even meols sndr pon tgk kampung dot c ...


I kdg2 sembah gak siti tapi masih rasional. Siti ni mmg tak faham less is more. I bukan nak body shaming ya. I pon gemuk gedempol but badan siti ni bukan cam zaman anak dara dulu2. She should wear something yg simple tapi still elegant sesuai dgn bentuk bdn and status dia. But then i mmg tak berkenan dgn design2 rr. Nampak terletak apanye ntah. Nampak bulky lg ada. Haih siti siti. Nak sedapkan hati i, takpele takde sapa yg perfect. Gitu kekdahnye. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih betul CT ni. Duit byk... Tp mesti nk kene pakai baju Pengantin ke mana2. Simple tu lebih lawa and nampak muda. Dh la gemok, baju sarat manjang. Hadoi laaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.122848s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list