Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13997
View
175
Reply

"Haha... Hebat Mencari" - Ini Respons Siti Nurhaliza Bila Dituduh Pakai Busana Ciplak

[Copy link]

Author: Cari-Nurulain       Show all posts   Read mode

Post time 9-12-2018 04:32 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 7-12-2018 07:46 PM
Sebenarnya ianya x salah di sisi undang2.. unless designer tu patern kan setiap design2 dia.. ka ...

So lire x guna la Che ta merempan bg pihak designer die sebelum ni yg kata designer mana tah tiru baju die utk hetty..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
babycc replied at 9-12-2018 04:32 PM
So lire x guna la Che ta merempan bg pihak designer die sebelum ni yg kata designer mana tah tiru  ...

Yup.. sbb tu designer dia pon x berani nk amik tindakan undang2 sampai skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 09:54 PM | Show all posts
Edited by September14 at 9-12-2018 09:57 PM

Tokti ni klu kurus slim pkai apa pun cantik...
  




Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 9-12-2018 03:05 PM
True. Rasa dia ni hati dia baik. X sombong. Layan org kg dengan baik. Aku rasa je lah kan. Masa dl ...

Depan kamera je... Fafau pernah kantoikan tokti... Selalu gak buat muka... Sang dewi je la yg lebih tau... Ataupun tuhan lebih tau hahaha... Diva kot... Takkan la ala2 gadis kg yg redha dan pasrah gitu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
The ori one is much much better
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
BanyuBiru replied at 9-12-2018 11:22 PM
Depan kamera je... Fafau pernah kantoikan tokti... Selalu gak buat muka... Sang dewi je la yg lebi ...

Oo gituuu.. . Tq pencerahan
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah tokti dah 5.8million follower ig dh sama ngn lopak
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 9-12-2018 09:52 AM
Aku tau ramai x suka siti n kaki kutuk siti dan aku x fhm knp ...tapi pada aku...andai depan mata ak ...

batak retis
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 02:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 CT x pakai design2 ciplak ni klu start jkt-sin-kl tour nnti ye.

Bulan April nnti..make sure pereka2 Msia bg laa design senonoh sket utk sheols pakai kat Royal Albert Hall nnti yach....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 02:50 AM | Show all posts
BanyuBiru replied at 9-12-2018 11:22 PM
Depan kamera je... Fafau pernah kantoikan tokti... Selalu gak buat muka... Sang dewi je la yg lebi ...

fafau kantoikn cmne?dh nme pn diva mesti la kne lyn mcm diva...tp bercover la
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 06:54 AM | Show all posts
eddysheddy replied at 8-12-2018 12:20 AM
Takpela ct.. org nak kata u kampung ke apa ke.. syukur. Sekurang2nya kerana dari kampung la u jadi m ...

Betullah tu. Orang cakap dia kampung tapi rumah dia lebih gah dari netizen yang bandar sangat tu. Hahaha... satu je, siti ni jenis tak melenting. #AkuYangPakaiKauYangPanas konsepnya
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 08:35 AM | Show all posts
siti kepam.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 10:43 AM | Show all posts
kakakOmes replied at 8-12-2018 09:10 AM
Earlier dah discuss pun, she should try other brand like Innai, Mimpikita, Nurita Harith, she should ...

Yess! brand2 tu mmg letop2 fashion sense dorg, simple & elegance. tak sarat menyarat. RR ni aku nampak certain baju je cantik, lain semua hauk
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 01:12 PM | Show all posts
zuriey replied at 7-12-2018 03:16 PM
Ct pakai apa pun haukkk namatey
Pakai tudung pun mcm makcik2
Tudung2 ariani semua lawa2 bila mira  ...

yang ni aku memang setuju
ct pakai ariani mcm serabut lah, tak naik pun corak tudung tu
tapi mira & bella pakai jadi wow
elok terletak balut kemas
terus berpusu2 acik gomen terjah ariani
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 02:44 AM From the mobile phone | Show all posts
kucen_miang replied at 10-12-2018 02:35 AM
batak retis

Mcm ko ar kucing...batak keji org??
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 03:12 AM From the mobile phone | Show all posts
sokmogitu replied at 9-12-2018 11:59 AM
Kalau neelofa mampu dptkan baju dr original international designer (tolak tepi baju2 tu hauk dipakai ...

Hahahahaa burn!
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 8-12-2018 08:01 AM
Siti yang sentiasa disayangi rakan artis..
"Beautiful voice from the beautiful woman" - Ella


Kaka ella mmg seorang performer,bukan takat penyanyi. Pandai interract dgn penonton. Show nmpk hidup. Sbb tu laki syg, eh tetiba.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 09:40 AM | Show all posts
bukannya 1 masalah yg besar kepada rakyat marhaen
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 01:20 PM | Show all posts
BanyuBiru replied at 9-12-2018 11:22 PM
Depan kamera je... Fafau pernah kantoikan tokti... Selalu gak buat muka... Sang dewi je la yg lebi ...

Siti memang baik. Depan atau belakang kamera.

Tak akanlah siti boleh berpura2 baik selama berpuluh2 tahun? Sepanjang hampir 30 tahun, tak akan lah beribu2 artis, org2 seni dan company2 yang berinteraksi, bekerjasama dengan siti hal kerja akan bekerjasama semula dengan dia kalau siti ni hati busuk? Logic mana logic? Common sense mana? Seolah2 kakak nak beri hint bahawa mereka yang pernah bekerjasama tu jahil dan tak ada common sense sebab tak tahu nak bezakan siti ni baik atau berpura-pura baik dan pendapat kakak( iaitu siti baik depan kamera je) yang tak pernah berurusan dengan sitilah yang paling tepat dan betul?

Tanda aras sama ada siti( atau mana2 orang sekalipun) ialah manusia yang baik hati budi, berlebih kurang dan senang bekerjasama, mudah saja. Tanda arasnya ialah siti disenangi dan dipuji kerana indah budi bahasanya(selain bakat) oleh majoriti manusia di sekeliling siti yang tak ada apa2 kepentingan pun dan pernah bekerja (keluarga, ipar duai, anak2 tiri, org2 seni, rakan2 artis, pekerja2 dia, company2 yg pernah berurusan dgn siti) dengan siti.


Dibandingkan dengan manusia yang tak pernah bersemuka dengan siti, tak pernah berurusan tapi gemar berandai-andaian yang bukan2 hanya berdasarkan firasat(sentiasa ingat firasat berkaitan dengan emotion yang selalu disuntik oleh syaitan). Golongan mana yang kita boleh percaya?




Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 01:33 PM | Show all posts
belacan_gurl replied at 9-12-2018 09:52 AM
Aku tau ramai x suka siti n kaki kutuk siti dan aku x fhm knp ...tapi pada aku...andai depan mata ak ...

Satu perkara yang saya pelajari selama saya menjadi ahli forum cari, pendapat forumers di forum ini TIDAK semestinya menggambarkan pendapat umum dan realiti berjuta2 manusia di luar forum.

Kakak rasa "ramai yang x suka siti dan kutuk siti" hanya berdasarkan pemerhatian kakak di forum kan? Kakak rasa begitu mungkin kerana sejumlah besar haters siti hanya boleh meluahkan kebencian mereka melalui forum sahaja. Forum tempat haters bergelandangan meluahkan isi hati masing2. Sedangkan peminat siti atau golongan neutral dengan siti( suka siti tahap biasa atau biasa2 sahaja tapi tak benci siti) boleh menunjukkan rasa suka dengan pelbagai cara. tak semestinya melalui forum.

Percayalah kakak, forum ini tidak boleh dijadikan tanda aras yang sahih untuk hasil kerja(populariti kerja seseorang artis) golongan artis kerana tidak mengambil kira pendapat berjuta2 manusia di luar sana yang tak tahu pun kewujudan forum ini.

Namun begitu, nak tahu seseorang artis tu popular atau tak in reality (but based on forum), lihat betapa banyak kutukan yang artis2 dapat dalam forum atau thread2 kutukan yang dibuka di forum. Most of the time, artis yang dikutuk kaw2 day in and day out itulah yang popular dan masih relevan dalam industri, in reality walaupun ada golongan haters artis2 tersebut menyangkalnya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106850s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list