Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13958
View
175
Reply

"Haha... Hebat Mencari" - Ini Respons Siti Nurhaliza Bila Dituduh Pakai Busana Ciplak

[Copy link]

Author: Cari-Nurulain    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-12-2018 07:43 PM | Show all posts
ekceli bebiasa je di mata iols...well design RR kan ala2 kureng sket...btw, no issue pon, sebab dah memang tokti sendiri yang mintak design sebegitu...kowserlah netizen ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
multinicky replied at 7-12-2018 07:27 PM
amboiii taste kak teh... variety gituuuhh.. kalau boring2 boleh suruh syamel hiburkan, kalau tenet ...

tapi org2 tua cakap, kalau nak cari calon suami kena lah cari yg sembahyang 5 waktu, dah khatam quran, hormat org tua.....yg penting mampu membimbing mak teh ke jalan yg diredhai ilahi
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RatuDunia94 at 7-12-2018 07:47 PM
edoraixora replied at 7-12-2018 01:37 PM
sebenarnya dalam dunia fesyen, dikira beretika ke tak, buat baju ikut references designer lain?
con ...


Sebenarnya ianya x salah di sisi undang2.. unless designer tu patern kan setiap design2 dia.. kalau x didaftarkan.. so designer tu x boleh claim or saman designer yg tiru. And designer yg meniru tu boleh bg alasan inspired by then heols ubah la sikit2 walopun hasilnya ttp serupa. Tp ianya berbalik kpd etika designer tu sendiri.. bangga ke dgn hasil karya menciplak idea org lain?
And benda ni dah jd normal dlm dunia fesyen.. infact ramai je student2 punya final project ciplak dr design luar..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually iols pon x berkenan dgn design2 dr RR ni.. overrated gila.. pastu tacky to the max!
Nasib baik masa Siti buat konsert kat London dulu deols belum wujud.. x boleh bayangkan Siti nyanyi pakai baju pesen ropol2 kat London..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 08:17 PM | Show all posts
annadonna replied at 7-12-2018 12:50 PM
Siti mengaku dia yg suruh ciplak.  So netizen checkmate!

mudahnya kena tipu!
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tokti cantikkkk...aummmmm
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 7-12-2018 06:29 PM
mak teh terus terang tak minat siti... lagu dia yg aku suka pun cuma cindai aje
dia nyanyi m ...

Setuju sgtt,lagu yg menyusuk kalbu lagu cindai je,yg lain biasa2 je,xde feel,sori mekiti
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutla ig rr pjg nau explain pasal baju ni. Dah terlintas dari awal mesti bju ni inspired dari mna2 designer. Alahai kenapa tokti.. jgnlah tiru bulat2..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 7-12-2018 12:47 PM
u r not alone.. meols pun tengok nampak biasa sangat..
gambar sebelah2 dgn yg ori.. lagi terserla ...

Hahahha...lawak giler
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Trunkk_ZZ replied at 7-12-2018 02:15 PM
tok ti kalau nak design tu boleh direct dengan Ziad Nakad & request nak yang sebijik design tu tapi  ...

Chuols, kalo Ziad tu tak pegi daftar pattern takda maknanya dia boleh saman. Kalau boleh saman sebab design sama dah lama pengeluar2 perfume international tu saman pengeluar perfume2 yg murah sbb banyak yg design botol perfume sama sebijik sejibon.  Anyway simplysiti awal2 lg dh ada org songlap formula BB cream dia. Sepatutnya simplysiti tu launch lebih awal drpd 2010 tapi sebab formula dicuri dan sheols pun tak nak guna formula yg dh kena curi tu. So sheols suruh chemist kilang kosmetik kt Korea tu utk produce formula baru, dan terhasil lah Simply5 Cream tu.......
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
multinicky replied at 7-12-2018 05:12 PM
meols ok2 je dgn tokti. ddk tengah lagu2 sheols byk je meols suke. tp bile ade penyembah yg l ...

Haah bab menyembah retis2 sampai diri sendiri takleh jadi waras tu setuju sgt. Kot ye pon menhembah berpada padalah. Apepun, siti ni sebenarnye walaupun i minat...tapi pakaian dia mmg jarang sgt..jarang sgt2 i puji sebab hehehehe kekampungan sket...bukan citarasa i gituh.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
msrosse replied at 7-12-2018 06:01 PM
Rizman & pesen kg..berpisah tiada ..less is more

Kan? And kdg2 jahiran depa ni tak kemas. Dari dulu lg tak minat dgn rr ni. Wpon rizalman perangai kdg2 cam rasa nak maki, tapi jahitan dia kemas. Design dia pon oklah pada i berbanding rr ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 8-12-2018 12:22 AM

Takpela ct.. org nak kata u kampung ke apa ke.. syukur. Sekurang2nya kerana dari kampung la u jadi macam sekarang ni.. dari dulu pun org kata u kampung kan tapi u terus ampuh di persada seni.. so kalau ada org yg feeling moden dan urban sgt.  Is that a big deal?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by eddysheddy at 8-12-2018 12:30 AM
hyie replied at 7-12-2018 07:43 PM
ekceli bebiasa je di mata iols...well design RR kan ala2 kureng sket...btw, no issue pon, sebab dah  ...


Kelakar gile baca komen seekorseekor. Maybe mereka semua org kampung yg tak pernah tgk program urban macam Project Runway huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp kan jgn la tiru sebijik mcmtu.. Ubah la skt ..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
pavlovachoc replied at 7-12-2018 04:40 PM
Tp kan jgn la tiru sebijik mcmtu.. Ubah la skt ..

Ubah color...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
eddysheddy replied at 8-12-2018 12:20 AM
Takpela ct.. org nak kata u kampung ke apa ke.. syukur. Sekurang2nya kerana dari kampung la u jadi m ...

Biarje la diorg nak kata, sedangkan lagu dia no 1 kt spotify pun ada yg kutuk x puas ati inikan pula pemakaian sheols... kampung2 pun tokti ni ada aura kuat... maintain je no 1 tersohor
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
September14 replied at 8-12-2018 12:56 AM
Biarje la diorg nak kata, sedangkan lagu dia no 1 kt spotify pun ada yg kutuk x puas ati inikan pu ...

Siti dah biasa da uols.. setakat langau2 ni tak menjadi apapun..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
So betul la selama ni yg dia pkai tu semua dia yg nak. Terbukti hauk
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts
lawa je. takde masa designer2 international ni nak saman menyaman. lain la design elements yg dah memang dipatentkan.

butik tudung milik wanita muslim melayu bangi sentral je yg suka saman2 ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.123867s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list