JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
8746
View
159
Reply

"Haha... Hebat Mencari" - Ini Respons Siti Nurhaliza Bila Dituduh Pakai Busana Ciplak

[Copy link]

Author: Cari-Nurulain       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-12-2018 11:44 AM | Show all posts |Read mode
Jika orangnya cantik, tidak kisah pakaian apa yang disarungkan sekalipun pasti kelihatan meletup!




  



Ditambah pula bakat dan auranya sebagai penyanyi tersohor negara, memang bertambah-tambah kejelitaannya. Siapa lagi kalau bukan Datuk Seri Siti Nurhaliza.


Gaun elegan dan mewah yang disarungkannya pada majlis Nona Superwoman Award 2018 baru-baru ini mendapat pujian peminat dan orang ramai.


Kelihatan elok dan cantik saja terletak pada tubuhnya. Namun, busana rekaan pereka fesyen terkenal Rizman Ruzaini itu mencetuskan kontroversi kerana dikatakan meniru rekaan pereka fesyen antarabangsa Ziad Nakad.




Kredit foto: Twitter/IG CTDK






Kredit foto: Astro GEMPAK




Perbandingan rekaan fesyen itu dimuat naik menerusi akaun Instagram @fash_observer yang sering membincangkan isu fesyen terkini.


Perkongsian itu mendapat perhatian Siti Nurhaliza dan lihat apa responsnya berhubung perkara itu!

"Memang saya beri rekaan ini sebagai rujukan untuk Rizman sesuaikan dengan imej bertudung saya," jelasnya dengan penuh hemah.


Sementara itu, Media Hiburan melaporkan Siti Nurhaliza mendapatkan kepastian terlebih dahulu daripada Rizman sama ada beliau mampu melakukannya atau tidak.




  


"Apabila ditunjukkan konsep atau teaser majlis untuk malam ini, hati saya kata 'wow' dan mengapa tidak untuk melakukan 'extra persiapan'.

"Jadi saya ada terlihat satu rekaan dari pereka antarabangsa, lalu saya hantarkannya pada Rizman Ruzaini.


Kredit foto: Luxsure



"Kata saya 'mampu ke'? Rizman Ruzaini kata 'boleh'. Jadi itulah, Rizman pun reka mengikut caranya.

"Dan kalau ada yang kata saya cantik pada malam itu, terima kasih pada Rizman juga sebab berjaya menghasilkan sesuatu yang saya mahukan," katanya kepada MH.




  



Alahai, penuh santun jawapannya. Langsung tidak melatah dan melenting dengan dakwaan orang ramai yang menuduh beliau memakai busana ciplak. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tokti ni sejenis yg takleh pakai bling bling la. Nmpak kg dot com. Dia kena pakai pakaian yg simple n elegan bru nmpk sesuai
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:49 AM | Show all posts
itu pun nak kecoh
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau x ciplak bukan RR
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
congrats!! baju pun cantik{:love
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Fesyen ct ni mostly hauk je .Ada je retis pakai tudung cantik je berfashionnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 7-12-2018 11:49 AM
Tokti ni sejenis yg takleh pakai bling bling la. Nmpak kg dot com. Dia kena pakai pakaian yg simple  ...

masalahnye penyembah2 tokti puji2 dkt twitter cantik katenye even meols sndr pon tgk kampung dot com je.. xtaw la klu dkt mate org lain nmpk mcm buk peri ke hape..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Cicisweets: Kalau x ciplak bukan RR

Reti membaca ke tidak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
rizman tu kenapa muka dia macam tu? dah macam patung pulak, geli aku tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
oh..ct la yg suruh tiru...bukan salah RR 100% la
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:47 PM | Show all posts
Edited by AshkieLa at 7-12-2018 12:54 PM
multinicky replied at 7-12-2018 12:27 PM
masalahnye penyembah2 tokti puji2 dkt twitter cantik katenye even meols sndr pon tgk kampung dot c ...

u r not alone.. meols pun tengok nampak biasa sangat..
gambar sebelah2 dgn yg ori.. lagi terserlah tokti punya nampak grade AA...
macam yang kiri tu gambar dalam online seller.. yang kanan.. lepas dapat bungkusan yang real...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
baju tak secantik yang houte couture tu. nmpk murah sikit. mungkin rhinestone murah kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Search guna google image x der la susah mana...apa yg hebat mencarinya
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
suduseno replied at 7-12-2018 12:18 PM
Fesyen ct ni mostly hauk je .Ada je retis pakai tudung cantik je berfashionnnnnn

Tapi retis tu bukan siti nurhaliza,  malangnya
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Siti mengaku dia yg suruh ciplak.  So netizen checkmate!  
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kg.. Serious!
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kalo nk camtu kenapa x beli yg ori pastu alter je.  
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 01:37 PM | Show all posts
sebenarnya dalam dunia fesyen, dikira beretika ke tak, buat baju ikut references designer lain?
contoh kalau local people berkenan dgn design orang luar, dan amatlah mustahil nak suruh pereka asal tu yg buat, tak boleh ke pereka local buat yg seakan2 sama?

soalan lurus bendul ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa instinct i rasakan yg ct cuba cover RR? Entah lah.. mmg byk design RR copy designer luar kan? Even RI pun ada ja copy. Cuma x penah dgr lagi artis lain ckp kt RR mcm ct ckp tu. I mean, nk design exactly mcmtu. Entah lah.. knowing fashion sense ct agak hauk, i doubt her statement. Ampun mak iti kalau salah ya
Dear RR, pls come out with fresh and new idea.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tokti yg suh buat mcmtu nak kata apa jer... elie saab tu kn klu nk beli mau nya cecah ratusan ribu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tok t ni sejuk Mata tgk
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 01:56 PM | Show all posts
Dah tokti sendiri suruh, tak boleh nak salahkan RR 100% kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 7-12-2018 12:47 PM
u r not alone.. meols pun tengok nampak biasa sangat..
gambar sebelah2 dgn yg ori.. lagi terserla ...

copy ori sis tp bukan copy yg china town la
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 7-12-2018 12:47 PM
u r not alone.. meols pun tengok nampak biasa sangat..
gambar sebelah2 dgn yg ori.. lagi terserla ...

Agreed! And adakah dgn retis tersohor no1 malaysia buat begini maka ianya menghalalkan ciplak menciplak rekaan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 02:07 PM | Show all posts
multinicky replied at 7-12-2018 12:27 PM
masalahnye penyembah2 tokti puji2 dkt twitter cantik katenye even meols sndr pon tgk kampung dot c ...

Biasalah karatz puji melambong, lebih-lebih karatz CTDK.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058216s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list