Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24413
View
659
Reply

Thread Luahan [V-10] - STRICT REMINDER NO QUOTE & REPLY

[Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Post time 13-2-2019 11:37 AM | Show all posts
macam2 perkara berlaku ..

harap aku dapat istiqamah dalam sabar..sungguh2 aku perlukan kesabaran dalam semua yang aku buat dan hadap sekarang.

Untuk aku, suami, anak2, Ibubapa dan keluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:05 PM | Show all posts
dont know how to say how much i love my hubby and my daughters
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 04:07 PM | Show all posts
#Aku berjaya siapkan report aku hari ke-4 dlm working days. (tak ambik hari cuti & PH sbb aku tak buat keje pun).  Kebetulan aje nasib baik sbb 1stweek Feb tu ramai orang cuti sbb CNY. Kalau tak, susahnya aku nak siapkan. Dgn daily task lagi. dgn orang suka email tanya soalan2 & status lagi. aku takde la orang penting tapi tukang jawab utk soalan remeh temeh. boringg. pastu email baru masuk, terus call utk tanya status. waleweyy, aku baca pun belum abis tau. sebenarnya aku nak cakap kat bos, boleh tak part report tu bagi kat orang lain? susah sgt nak siapkan within dateline. Tapi, nnt bos cakap, mana value added pulak.
okla bos, nnt tolong hire clerk.
eh. lupa. aku la clerk. nnt aku takde keje pulak. hahahahaha.


#Biasanya bulan puasa aje aku rasa berdebar2, dapat bangun ke tak pagi2 sblum subuh utk memasak?
nampaknya tahun ini, kena start awal la. Anak sulung aku request bekal tiap2 rabu sbb dia cakap takdan nak beli & makan time tgh hari sebab tak cukup masa & ramai org nak membeli jugak. nak solat lagi. nak gi toilet lagi. masa pendek dia ckp.
Hari rabu dia ada aktiviti Kokurikulum. Kul 2pm-4pm. Van pun tak ambik student pagi utk balik tgh hari rabu. Van pun pandai. aku ingatkan van ambik so, ok aje dia gi siap2 spt biasa & makan kat tempat transit. Biasanya dia tanak pun bawak bekal sbb leceh. senang lagi dia beli.
Setakat ini, aku "berjaya" la sediakan bekal dgn makanan berat. Nasi putih + sayur sket + lauk utama. aku pesan bekal ini utk lunch. waktu rehat pagi tu, beli.
choii..takat masak seminggu sekali pun nak meriak kat sini.hahahahaha
ohoi..bukan senang tau nak masak pagi2 utk orang malas masak mcm aku. beli lagi senang le.

ok. petang ini, spt biasa, beli le beb..sapa rajin nak masak? im not bukan super woman tau.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
I dont wanna end up like my mom..dr muda dia asyik fikir psl anak2 ..smpai tua ni pun dia asyik duk serabut fikir anak2.kita org tanya kenapa nak fikir,kenapa nak serabutkan hati.anak2 dh tua kot,dh ada keluarga dan anak2 masing2 ..mak kata serabut la fikir.yg adik laki tu duda bertahun2 kerja sendiri.mak suruh kerja makan gaji mcm dulu x nak,nak bisnes.tp habuk pun x de.manjang minjam dr kakak2 ..pastu mak serabut fikir aku yg idup berdua je dgn anak kt KL ni.aduhaii...x tau la nak ckp apa..
Now aku dh rs apa mak rasa..setiap hari aku memikirkan anak dara aku ni..ms dia sekolah,aku x risau sgt sbb skop pergaulan dia kwn2 sekolah je tp bila dia dh habis sek ni,dh mula kerja,pergaulan dia dh luas..tambah dia ni peramah.bygkan br 2 hari brkursus dah boleh huhahuha dgn mereka yg lain.yg ppuan aku x kisah.dgn lelaki yg aku risau..siap brgmbr brdua.anak aku ni dah la ada rupa,mmg la lelaki suka sgt usya dia.hari pertama aku nak ambik dia dr kursus,dh nmpak sorang laki sembang dgn dia.dia kata bdk laki tu yg dtg kt dia tanya mcm2.
Mana aku tak risau weh!hari2 aku fikir dn aku hanya mampu doa pd Allah je spy dia dilindungi dr segala anasir x elok
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Last week nampak mesej ex aku kat hp anak aku.actually not really her hp sbb tu hp kedua aku.dia x nak bg papa dia nombor dia,katanya kang takde privacy asyik call dn mesej dia.so papa dia ingat hp kedua aku tu la,hp anak aku.
Aku trbaca la whatsapp papa dia tanya kenapa dh berhari2 x mesej,hp rosak lg ke.pastu dia call berkali2 kat whatsapp,aku terus off data.
Aku tanya anak aku kenapa x balas mesej papa dia,dia kata nanti la.dia malas nak layan sgt.dia kata setakat sembang berjam2 tp duit seposen pun x bagi buat apa.aku mcm ...betul la tu.
Last papa dia bg duit akhir 2017 utk belanja sekolah kot..ke thn lps bln 3 cmtu.budak tu dh besar,dia perlukan duit bukan setakat air liur kau sembang2 dgn dia..pastu kau boleh cerita kat anak kau ,kau dh habis berbelas ribu byr itu ini so x dpt bagi duit.alahai....bengong
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 09:16 PM | Show all posts
Yg malas/ingkar solat fardhu tu, bertaubatlah dan tunaikanlah solat.  Kalau tak, sudahlah amalan kebaikan lain tak diterima Allah sbb solat binasa, jatuh kafir/murtad pulak tu.  

Na'uzhubillah min zalik.

Segeralah bertaubat.  Jgn tunggu esok, jgn tunggu bln depan.  Mati tak kenal usia, mati tak kenal masa.  Segeralah bertaubat sebelum terlambat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
I'm a strong woman..since zaman U aku dh hadap mcm2 dugaan dan cabaran tapi kuat mana pun aku,aku tetap lemah dn paling buat aku sedih bila mcm2 dh aku usaha yg terbaik,at the end aku ttp gagal dan rs useless yg amat.

Bulan ni aku broke sgt2..sbb besday anak aku dan dia dh kerja so aku kena kuarkan duit aku dulu utk bj2 kerja dan duit makan dn grab dia.
Broke aku tahap aku trpksa mesej grp adik beradik aku mtk sumbangan utk belanja grab dan makan anak aku sementara dia dpt gaji.nasib baik kakak  dn adik janji nk bantu .kakak masukkan 200.kenapa naik grab?sbb tmpt kerja dkt je dgn rumah.grab dlm rm8.tp sbb aku kerja,dia x de transport nk ke sana.takde transport kenapa sibuk nk kerja?sbb aku nak bg dia rs pengalaman susah cr duit dn penat kerja.
At least makan dn grab anak aku lepas.aku?korek tabung syiling ...gi kantin byr dgn syiling..nk menitik airmata tp aku x pernah rs derita ke susah ke apa..sbb aku awal2 dh redha.aku selalu bgtau Allah,takpe dia uji aku dgn kesusahan kewangan,aku x kisah.asal aku sentiasa sihat insya Allah utk jaga anak aku .
Kwn aku byk duit tp selalu sakit,mc kdg2 2 minggu..so dr situ aku dh syukur dgn dgn kehidupan aku wpun kdg2 broke gila..
Aku tau Allah Maha Adil dan aku tak pernah kesal dgn takdir hidup aku ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 12:32 PM | Show all posts
hope for the best outcome, insyaAllah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutlah kat fb, sebelum ni,  biras aku ada hint nak anak lelaki. Rupanya dia pregnant lagi.. Wahh dah( anak ke 3). Jangan dia mintak aku jagakan sudah.
Moga ada rezeki juga untuk dua org adik ipar aku yang dah lama kahwin tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ni kalau masuk sini mesti sebab nak meluah perasaan menyampah kat x
Ehhh tak boleh la. Mmg menyampah betul
Tapi aku rasa depa dah mcm segan sikit kat aku
Ayat2 pun dah behave sikit
Almaklumlah aku pun dah tunjuk perangai ala2 eksen sikit
Skarang ni aku nk Cuba train diri utk borak bila perlu aje and tak payah peramah sgt
Padan muka x. Aku menyampah kat kau
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 06:02 PM | Show all posts
Tahun:  2011
Tempat:  Luar dewan sekolah.

Seorg ibu mengadu sesuatu dgn aku sebelum result PMR diumumkan.  Aku tak kenal pun dia, dia pun tak kenal aku.  Besar sungguh masalahnya sampai mengadu kat stranger, yakni aku.  Berkerut2 dahinya sambil ckp betapa menyesalnya dia.  Aku angguk2 je kepala.  Pastu dia tanya, anak aku mcm tu jugak ke?  Aku jwb ringkas je, TAK.  Dia tanya lagi anak aku pernah tanya?  Aku jwb je dgn jujur, Pernah juga tapi lepas bagitahu semua kat dia barulah dia faham n tak nak teruskan.  Pastu akak tu ckp betapa beruntungnya aku.  Semoga sekarang akak tu lebih cerdik dlm menangani masalah internal familinya.  Ekoran peristiwa itu, benda ni yg aku ajar kat anak2:  Hidden costs shouldn't be ignored, apatah lagi yg jelas dan nyata.  


Alhamdulillaahirobbil'aalamiin.  



Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 02:07 PM | Show all posts
I just miss you so much my friend....
Hope to see you again....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2019 04:21 PM | Show all posts
merapu petang-petang hari
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 04:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Lama da tak insominia. Tiba2 malam ni terbangun pulak.. Maybe. Coz im missing u so bad. Till my soul, badly craving u. Hmm
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 08:13 AM | Show all posts
Sekarang benda yg aku saspen adalah sekawan monyet pjt pole gutters.  Dh mcm tgk cerita Planet of the Apes tp live dpn mata.  So now tingkap2 semua dah ditutup.  Tak nak jd mcm dulu tiba2 beruk jantan besar sekor sengih je kat tingkap tgk anak2 aku mkn lunch pastu nak masuk rumah.  Nak jatuh jantung aku bila bertentang mata dgnnya.  Masya Allah, dorang comel tapi.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 01:47 PM | Show all posts
masih meneruskan sisa hidup ni dan bersyukur dgn apa yg telah diberikan olehNya...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sabar nak tunggu anak aku brenti keje puasa ni..sejak dia keje,kami jarang sembang2.aku pun mcm x de masa nak bebel2 dgn dia.dulu gi sek sama2,balik sama2,makan sama2..
Now..aku kuar pagi,dia belum bangun.lewat malam br dia balik tu pun lps ambik dia aku masuk bilik tido..ptt la aku kuat meroyan nowadays..sbb lonely
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Adik en suami aku(suami biras),  bagitau biras aku yang pregnant tu masuk hosp dah 4 hari. Sebab gula tinggi. Dorang memang tak nak kecoh katanya. Kenapa ye. Sampai dengan aku pun dia tak mau ceta. Ohh maii.. Rahsia sungguh... Kali ni semua dia nak rahsia. Dia bagitau aku pun dah 3 bulan. Yelah paham. Hak masing2. Aku ni orang luar je khenn
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2019 03:33 PM | Show all posts
badly need for fresh air ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2019 09:10 AM | Show all posts
Kucing takde akal.  Depa lapar, depa nak mkn.  Dah mkn, depa nak lepas hajat.  Depa tak reti beristinjak.  Depa tk reti nak buang sendiri.  Dari membebel2, tiada salahnya kita rendahkan diri utk kutip dan bersihkan najis2 tersebut.  Sebagai org Islam yg tahu bahawa kebersihan itu dituntut oleh agama,  kita buatlah apa yg patut.  Kebersihan itu sebahagian dari iman.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082355s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list