Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17858
View
515
Reply

Thread Luahan [V-10] - STRICT REMINDER NO QUOTE & REPLY

[Copy link]

Author: cmf_blingblings    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-1-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 29-1-2019 04:13 PM

Lama hari tu dia ada bagi I baju baby 2nd hand anak sedara dia...
I orang dah bagi,  I amik je la walaupun I tak nak..
Iyelah... Nanti kata sombong riak pulak kan..
Berlagak bagai bla.. . 3x
Baju2 tu I derma kat baby box..
Pahala share sesama ya...

Minggu baru ni sekian tahun  bersedara..
Baru dia sudidatang rumah I..
Tetiba dia kata minta maaf bagi baju lama2 tu..
Eh...  I tetiba jadi keliru.
Oh,  mungkin dia ingat i serba tak mampu baju anak pun harap orang bagi?

Begitulah bila manusia memandang kereta hutang bank tak habis bayar sebagai ukuran senang susah hidup seseorang..

Teringat officemate I tanya u buat loan kereta ni berapa ribu?
I kata on the road RM75k++
Dia jawab... Murahnya

Iye murah..
Sejak pindah office baru ni, I senang hati parking kat level 2 buat season parking , dia pulak parking kereta ratus ribu tepi jalan semata kata bayar rm150 sebulan mahal... Esok lusa kena saman padan muka... ... Hihi

Entah kenapa la I dikelilingi orang sebegini?
Tak boleh ke hidup sederhana dan biasa2 aje?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 05:49 PM | Show all posts
Teruknya bahasa2 orang sekarang ye..kat laman2 sosial.IG,FB..silap je sesiapa..Lancar je jari masing2..Maki hamun,bukak aib,kutuk ,cerca, sampai langit ke tujuh..Tulisan2 tu akan kekal selamanya..
Moga Allah lindungi aku sekeluarga..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 11:26 PM | Show all posts
Ikutlah resmi padi, semakin berisi semakin tunduk.   Soroklah apa yg patut agar tidak hilang apa yg dpt, ikhlas tetap kekal, niat tetap betul, hati terawat. Harap2nya kita jadilah la'allakum tuflihun.  Semoga kita semua menjadi org yg menang dan berbahagia.

Cikgu2 suka buat eye contact dgn interested audience dlm kelas.  Kat muka audience tu ada presenter text kot.  Haha.  Takde la, cikgu2 ni cuma nak draw power from the audience.  Tp tak selesanya kalau eye contact tu lama2.  Mulalah biji mata nak lari tgk lampu, tgk kipas.  Kan?

Eek, baru teringat!  Aku tak salin nota lagi.  Astaghfirullahal'azim.  Esok je la.  
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila dah tidur tiba2 terjaga tengah malam...
I tertidur sebenarnya...  bangun ni solat isyak.
Lepas tu dah tak boleh tidur semula.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadi aku upload dp fb aku. Cpt je mamat tu like n bagi komen. Aku bls kt kwn prempuan je. Dia punya komen aku biarkan. Errr aku check balik fb aku. Aikk hilang dah like dia. Keh2.. Mesti wife dia tegur kot. Huhuhu..Padahal tak de apa pun. Kwn maya je kot. X pnh tegur2.. Malas aku. . Lagipun ada batasan yang perlu dihormati.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru semalam aku ceta, like yg dia remove tu, pagi ni, aku tgk balik, komen dia pun dah dibuang.. Haa paham la tu.. Aku ni memang hati kering sikit, apa lagii, aku remove fren terus. Amik ko.. Tak payah jadi fren pun lagi baik. Dari wf dia pikir bukan2. Karang panjang cetanya. .. Byeee
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la org kata...jaga lembu sekandang lg senang dr jaga anak ppuan sorang.sekarang br aku rasa..bengkak mata aku x leh bukak.sseharian aku nangis..gaduh dgn anak aku.haih
Kes kecik tp jd gaduh besar sbb cara dia menjawab tu aku geram..pastu salahkan aku sbb x faham pperasaan dia.dh mcm2 aku buat utk dia..benda lagi aku x faham?
Mmg aku nampak mcm mengongkong dia tp for her own good!hello..apa2 jadi,berpuluh jari akan tunding kat aku trmasuk bapak dia sbb aku sorang je penjaga dia!tau x apa rasa dia??tu aku nangis sedih..
Mmg dia dh besar..lg brape hari masuk 18thn..(ms aku mula2 buka thread,dia br 10 /11 thn) tp sbb dia dh besar la aku fikir mcm2..aku ni mak yg paranoid.hari ni dia balik lambat kerja.aku marah sgt aku suruh naik grab..nk bebas sgt kan??haaa.lantak!
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena pukul lagi hari ni..berbirat dan luka2 jugak ler..nak bercerai ingat anak2 tgh membesar, lagipun x keje mmg xde income langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukur cuti seminggu..kalau tdk mmg tak larat dan tak mampu pergi kerja dlm keadaan mcm ni.mata bengkak semua.selera mkn x de.aku dh lost 2kg  dlm beberapa hari.
Benda paling seksa bila kau tak mampu luahkan apa kau rasa pd sape2 pun..kau pendam dan simpan smpai rasa bengkak dlm hati.akhirnya kau hanya mampu mengadu pd Allah dn menangis dpn Dia semahunya..
Moga Allah beri aku kekuatan iman dlm mengharungi dugaan ini.Allah tau aku kuat sbb tu dia uji aku
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku memang tak boleh la deal dgn puak2 kiasu ni.life aku 90% dikelilingi diorg je..dulu ok lagi..sekarang ni makin kaduk naik junjung...rasa nak memaki je tgk muka sekor2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Setelah 5 hari aku duk berendam air mata..today i feel a bit relief.Alhamdulillah...dah boleh makan.kalau tdk,tersekat je kat dada.lapar tapi x mampu makan..duduk sorang2 ni lg macam nak gila.anak aku hari2 kerja balik kul 11 mlm.hari ni dia full time so dr 10-11 mlm..aku yg sorang melangut kt rumah layan perasaan je la.bosan tp malas keluar.mcm takde faedah keluar sorang2 disamping perabih duit je watpe.
Aku serahkan pd Allah atas segalanya..aku hanya ada Dia utk aku mengadu.aku takde sape2 but thats ok..aku ok je.Ngadu dgn Allah is better..takkkan ada yg akan judge
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:10 AM | Show all posts
Rezeki kita bukan suami kita yg bagi, Allah yg bagi.   Kalau dpt suami jenis kaki pukul, fikirlah demi anak2.  Nak ke anak2 kita kena belasah dgn dia mcm dia belasah kita?  Kalau dia tak belasah anak2 pun, anak2 yg membesar dlm rumah yg sedemikian akan terganggu emosinya.   Semoga Allah tunjukkan jln keluar utk none68.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Esok J dh nk balik sana, Insya Allah.  Bye bye.  May Allah protect u, my daughter.  

Aku nk berhenti berckp aaa.  Aku ni makin byk ckp, makin bukan2 yg keluar.  Tu pasal la kot.  
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga anak aku sembuh dari penyakit kansernya dan hidup kami kembali seperti biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuti raya cina hari tu, aku sempat melawat sepupu yang kena kanser tu. Sedih tengok keadaan dia. Walaupun dia masih mampu tersenyum. Tapi hatinya dia je yang tau. Moga dia terus kuat demi 5 orang anak2nya. Masa melawat kat rumah mil sepupu tu, terserempak juga sepupu2 aku yang lain. Seronok juga. Bukan senang nak jumpa dorang. Tapi.. Pelik tengok sepupu lelaki tu. Dulu ramah skg pendiam. Dia byk buat hal sendiri. . Mungkin sedih tengok keadaan adik dia kot.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada lagi ceta,  aku ajak mak abah pi jalan2.. Dekat pun tak pe. Janji dapat bersama keluarga aku sendiri. Tengok buaya
Hari jumaat semalam, fil aku call anak dia( en suami aku),. Adoyaii asyik suruh balik blah mertua je. Tak adil la macam tu.. Aku pun ada mak bapak juga. Kena juga jenguk mak abah aku.. Grrr
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 11:44 AM | Show all posts
Ajak keluar?  Naik kereta aku pun dia segan.
Ajak dtg rumah?  Tkmo, nanti semput.
Pergi sana?  Kejap2 takde.  Kalau ada pun, ada je org lain.
Telefon?  Ada org lain kat belakang tukang bg skrip.

Tp kena bertabah n sabar la ye.  

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:16 AM | Show all posts
Tengok US n Australia tu, dah mcm nak the end of the world je rupanya.  Allah bg peringatan tu.  Kita kat sini still sibuk mikio hal dlm kain org lain.  Korek aib org, zina, gay, judi online n mcm2 jenis maksiat.   Hehhh takutla weh.  Bila bala mai, bukan sorang yg kena.  Kita semua kena.  Na'uzhubillah min zalik.

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena rehatkan mata.  Mata dh rasa senak, tanda2 awal migraine.  Aku tgh cari satu buku ni.  Puas aku cari kt bookstores sini, mmg tk jual.  Nk tk nk mmg kena order seketul dari indonesia.  Insya Allah, nnti aku order.  
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni dtg sekolah dgn perasaan berat.tak tau kenapa.masa free aku lbh banyak termenung.tak fikir apa pun,just duduk termenung pandang dinding pandang lantai.hati dan fikiran rasa kosong sgt...tp masuk kelas aku mcm biasa je.dgn kwn2 sekerja aku sembang je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090843s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list