Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22731
View
622
Reply

Thread Luahan [V-10] - STRICT REMINDER NO QUOTE & REPLY

[Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2019 12:35 PM | Show all posts
Mak aku call tadi,bagitau sepupu aku(antara sepupu rapat), kena breast cancer. Allah..sedihnya dengar..peringkat berapa belum tahu,tapi mak aku kata dah lemah sangat tengok kedaan dia..ya Allah kesiannya..anak2 ada yang masih kecik lagi.. Dah la mak abah dia( pakcik makcik aku) pun tak berapa sihat sangat..Aduhai besarnya dugaan dorang sekeluarga...mak aku mintak aku lawat sementara sempat ni kan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:46 PM | Show all posts
Edited by lis_miranda at 9-1-2019 12:47 PM

Haaa aku terpaksa minta balik  seluar yang biras aku pinjam hari tu..,Masa  suami dia hantar tu,dia cakap,seluar tertinggal.Sedangkan hal sebenar.Biras dah siap masukkan lengkap baju & seluar sekali untuk pulang.Datang suami dia pegi keluarkan balik. Lepas tu cakap kat kitaorg seluar tertinggal..Ada kepelikkan di situ..Wife ko dah masukkan elok,ko pegi kuarkan balik..atas alasan tertinggal.Kalo dah tertinggal, tak reti2 pulangkan barang orang keeee..
Geram pulak aku rasanya dengan peel diaorang ni...Suka ambil kesempatan kat orang.Sedara sendiri pulak tu.Tak ada rasa bersalah langsunggg
Lepas ni macam tak bagi je kalau diaorang nak pinjam apa2 lagi.serikkk..Biar dikata kedekut asal barang kita selamat huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 03:05 PM | Show all posts
Bengang dengan adik bongsu aku..
Perangai ultra dia makin menjadi2..ni hal kat tempat keje pulak..
Haih, makin susah hati parents macam ni .. nak aku lepuk umur dah 30 tahun..kang dia lepuk aku balik..
Bila kita slow talk dengan dia ... x boleh terima pulak..
Awak baru masuk keje 3 tahun je pon .. belum category senior lagi adikku kat sini ... ramai lagi yg keje berbelas tahun ..
Sabar la .. insyaAllah ada rezeki.. jangan cepat melatah ...

Perangai dia yang ultra ni lah buat org amek kesempatan .. dapat kawan2 jenis x guna ..banyak bagi pengaruh -ve je aku rasa la dorang ni ..
haih ... pening kepala nak fikir masalah baru nih ....

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ada rumah baru.Agak lama tak menjenguk forum..tahun ni pun akan ada orang baru lagi. Semoga Allah permudahkan segalanya..Aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:12 AM | Show all posts
kucing aku si luna ni bijak betul....
dia tahu dan faham emosi aku...
bila aku sedih dan susah hati...
bila aku happy dan ceria...
sayangnya aku kat luna...... sayang sangattt....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Stressnya bila ada masa check satu2 kerja dia.
Kalau i update & run program ni...
Harus la ke laut dalam..
Sana sini merata kau letak constraint...
Langsung takde logiknya... .
Taraf sampah aje...
Senior staff pulak tu..
Sudahlah tak habis2 mengeluh stress walaupun kerja takde la heavy mana..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2019 01:48 PM | Show all posts
Tensionnya organizing interview ni semua...masyarakat sekarang mcm tak ada kualiti untuk bekerja.
Datang interview sehelai sepinggang. kalau dah pompuan tu letakkan lipstick sikit, muka bangun tidur walaupun interview di petang hari...

Store Clerk - starting 1500.00 (Kerja Mon to Friday from 10.00 to 18.00 hrs) Sabtu Ahad cuti
Nanny - starting 1500.00 (kerja dari pukul 1 tgh hari sampai 7 malam) Sabtu Ahad cuti, jaga 2 budak kecik anak mat saleh.

Kerja paling senang di dunia sambil kerja boleh lena
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 05:39 PM | Show all posts
Bila cornea dah terkoyak, baru la sedar diri yg aku tk pernah bersyukur dgn mata aku ni.  Tahu nak komplen mata kecik je.  Astaghfirullahal'azim.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
AKU TEWAS..AKU DOWN...AKU MURUNG!

APA JE NEGATIF AKU RASA.AKU DH MCM PATUNG.MAKAN PUN TAKDE SELERA..AKU CUMA BARING BARING DAN TIDO..

AKU TEWAS DAH..TEWAS
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Mlm td pegi klinik sbb aku mc arini..migrain dan takde mood langsung..seharian aku x brckp.kesian anak aku ..doc bg mc dua hari.darah naik sket..sket je masih normal.
Just imagine tahap stress aku..x pernah2 40 thn hidup tekanan darah naik wpum stress cmne.tp kali ni naik sket..
Ia mcm tersekat dlm dada.aku rs mcm nak jerit dan nangis gila2 tp end up aku cuma diam mmbisu...i have noone to talk to
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya semua amal ibadat yg Allah suruh kita buat ialah utk kebahagiaan kita di dunia dan di akhirat.   Kita tk buat, Allah tk rugi apa pun... kita je la yg menzalimi diri sendiri.  Jom la kita buat amalan yg wajib, juga yg sunat.
Kalau terbuat dosa, cepat2 minta ampun.  Sama2 la kita jaga mulut, jaga pandangan, jaga badan, jaga kaki, n jaga tgn.  

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 01:26 PM | Show all posts
salah satu azam aku di tahun 2019 ni ialah aku try best tak nak hurt orang disekeliling aku
baik dari  segi perkataan mahupun perbuatan....
aku nak buat orang gembira happy jeee.....
so far.... everything positive....

but today.... pagi tadi.... aku rasa macam dah tercakap something yang menyakitkan hati
kawan-kawan aku.....
mereka tak komen apa2 tadi tapi airmuka mereka makes me feel uneasy...
Ya Allah menyesalnya aku....
how to makes things better and positive......
baru berazam... hari ke 11 aku dah mungkiri janji aku sendiri...
jahatnya aku.....

Ya Allah.... ampunkan aku.....
mungkin selepas ni aku kena ubah menjadi orang yang kurang bercakap tapi selalu tersenyum.
sebab senyum membahagiakan hati orang lain...

like Rasullulah said 'speak good word or remain silent'



Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:39 AM | Show all posts
mengantuknya.... sat lg nk p masak pulak... adeh....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabtu 9.48pm dia hantar email tanya soalan.
Ni kipas kuat atau baru teringat nak tanya?
Nanti la hari isnin baru I reply.

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 13-1-2019 01:27 PM

Pagi2 I dah bebel dan bagi gelaran kat orang..
Parents monkey..  Selayaknya.
Kalau kat twitter dulu,  spesies suka potong queue ni depa gelar "babi "
I bagi tau anak I,  cuba tengok parents siapa ni yang serupa parents monkey..

Bawa kereta besar tapi bodoh.
Bukan sekali dua tapi dah berkali2 buat hal.
Kali pertama I ingat kereta dia masa dia park tengah jalan tunggu anak dia keluar gate..
Padahal belakang berderet kereta lain nak jalan.
Paling kerap dia buat ialah potong queue jalan 2 hala depan sekolah yang dah jadi sehala sebab kiri kanan parents lain parking kereta.
Pagi tadi I memang nekad aje kalau dia langgar kanan kereta I... Asalkan dia tak masuk depan I.
Tau pun takut kereta kemek... Peduli apa.
Parents lain boleh la kau nak tunjuk hebat kereta besar sesuka hati nak cilok potong barisan.
Dengan I... Kirim salam.  

Bongok..  Entah siapa la lelaki malang dapat bini bodoh macam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Agak2 la kan nak buat perangai.
Kau hantar anak ke sekolah kan..
Jadilah beradap & berakal sikit pun dah..
Kalau i kepochi i cari yang mana anak dia.
Jenis yang tak berakal sembunyikan beg /kasut budak lain?  Jenis berak bawah sinki?
Jenis amik makanan kat kantin tak bayar? Jenis tak berakal sembur air kencing kat orang?  
Hahaha antara kes kat sekolah anak I tu...
Sekolah rendah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 06:01 PM | Show all posts
Aku tak boleh tgk videos pasal panda, rasa geram je.  Ada org dia suak tgk video babies.  Masya Allah.  Alhamdulillah.  Byk stress relievers Allah bagi kat kita kan?   Amanah juga tu.  Marilah kita bersyukur kpd Allah dgn hati, lisan, tindakan, dan jagalah amanah itu dgn sebaik-baiknya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada jugak spesis biras cenggini, duk dalam bilik manjang. Bila mentua n iols sibuk masak berdua kat dapo, dikatanya dah ramai sgt orang kat dapur. Tektik nak ngelat cam biaselah, masuk dapur jap sambil dukung anak je. Nak bagitau indirectly dah fully occupied xdpt pegang senduk. Pastu masuk bilik tido. Anak dah 2org pun xreti2 nak ringan tulang sikit. ni anak yg 2nd dah besar nanti xtaulah dia nak pakai taktik apa lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
2-3 hari ni iols xberapa sihat, seseme. iols beradu sedikit lambat, gudnite chuols. Semoga hari yg lebih baik esok hendaknya!
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:14 PM | Show all posts
Astaghfirullhal'azim.  Skip je tak boleh ke?  Aku dulu skip je, bukan benda wajib pun.  Entahlah.  Tak berani pulak aku nak bersuara.  PB ramai, buatnya depa mengaum serentak, it's gonna be messy.  



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080217s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list