Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15380
View
456
Reply

Thread Luahan [V-10] - STRICT REMINDER NO QUOTE & REPLY

[Copy link]

Author: cmf_blingblings    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-12-2018 02:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Esok pagi bertolak ke situ lg.  Insya Allah.  Nk ambik J n her brg2.  Bye bye cats.  Boyan will tag along with us.  Boleh peluk dlm kereta.

Alhamdulillah.  Semoga Allah swt indahkan akhlak kita sebagaimana Dia mengindahkan wajah kita.  Semoga Allah hiasi hati kita dgn sifat mahmudah dn jauhi hati kita dari sifat mazmumah. Over n out.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
I just finished reading Words in Deep Blue.  Pasni kita org nk jln2 area sini sekejap.  Insya Allah.  J ada exam esok so she opts to stuck in her room, studying.  Nk gi zoo sini sbb ada gorilla. It looks like it's going to rain though.  It's ok.  We don't mind kena hujan.  
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni jadi trend pulak record video murid2 menangis/buat perangai di sekolah lepastu viralkan..anak org kot..yg kau buat video konon2 lawak lepastu viralkan...dah takde kerja sangat ke dkt sekolah/preschool tu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari pertama sekolah x yah citer la...stress meroyan tahap gaban.bkn aku sorang tp cg2 lain..sebab sekor makhluk tu je yg perasan sek tu mcm bapak dia punya!dah la biadap,mulut longkang..mcm ni punya perangai,jgn harap org nak hormat.mmg tak!..org diam sbb malas nak layan.lg layan lg sakit jiwa
Kau mmg tak layak 10000% jadi ketua!gi mam..!
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 09:42 AM | Show all posts
hari pertama hantar hero masuk asrama, dah pesan malam suruh call, tunggu...sampai petang esoknya baru dia call , tanya nape x call malam semalam, dia boleh jawab malas......
x tahu nak rasa apa ...hailah anak
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 01:52 PM | Show all posts
budak ni biar betul. gebang je lebih. ni kalau iv sure pass dengan cemerlang
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 05:36 PM | Show all posts
Dari dia meng-along, bagi je la sikit.  Tak luak pun.  Insya Allah.  Semoga rezeki diberkati Allah swt.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 04:22 PM | Show all posts
new year 2019.....
hmmmm... nampaknya satu permulaan yang baik...
setakat ni sampai 5 Jan.... semuanya positive dan mengembirakan....
Thank you Allah.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 02:41 PM | Show all posts
Aku ingat rumah ni je.  Rupa2nya kt rumah org lain yg aku kenal pun sama.  Sambal Garing Cik Nor tu ratah mcm snack.  Pastu bila dah tinggal sikit, ikan bilis dah takde, bekas tu pun terbiar sepi.

Anak aku yg Form 5 n her friends tak dpt textbooks.  Semua buku pinjaman utk Science stream Form 5 dah habis.  Kena beli sendiri.  Innallaha ma'as sobirin.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 03:33 PM | Show all posts
aku terkejut sangat rupanya jiran sebelah rumah yang baru pindah masuk tu kahwin dengan
suami kawan satu jabatan aku aka jadi bini kedua la, kesian sangat kawan ofis aku ni, laki dah 4 bulan
tak balik rumah, dah la baru dpt anak kecik, dah masuk 8 orang rupanya anak dengan laki tu, laki wat hal pulak...

hai lah lelaki apa jer dalam fikiran ko, mungkin dgn bini baru tak serabut ada anak2 kecik tu, dah la dasar takde kerja ada hati kawin dua..bini juga lah yng menanggung hidup..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 08:47 PM | Show all posts
ini luahan aku....kdg2 apa yg aku luahkan tidak sama dgn keadaan sebenar aku. luahan aku kdg2 ganas,kejam,marah tapi di dunia nyata,aku normal je.org akan ingat aku takde masalah.sebab sebyk mana aku stress pun aku tak pernah sampai x bertegur atau bermasam muka di tmpt kerja.balik rumah pun aku normal.tapi dalam hati hanya ALlah yang tahu tahap nak meletup.permulaan 2019 yg sgt tdk baik..................

cuti weekend aku tak kemana2..anak aku pun tak merungut.nasib baik.sebabnya dia sibuk dgn PUBG dia yg dia baru belajar main.geram betull la siapa yg ajar dia tuh.tapi aku mmg bg syarat,nak main jgn smpai kerja rumah dan solat lalai.

balik pada masalah..2 hari ni aku mmg takde mood nak buat apa2..totally 0..kerja sekolah aku tak sentuh.aku masak ala kadar.selebihnya aku baring dan tido.bgun tido capai hp main game,tgk IG..then aku ngantuk aku tido balik..aku rasa mcm x de semangat langsung..aku macam putus asa dgn hidup..yesss!aku tahu ada org lain lagi teruk dr aku dan aku ptt bersyukur TAPI aku manusia biasa kot.ada kala aku down sgt tapi aku takde tmpt nak bercerita dan mengadu selain pendam..aku rasa mcm diri aku ni hopeless,takde org sayang,takde org care pun..tkde org nak tanya khabar aku ke..sumpah sedih tapi aku kena kuat.demi anak dan famili aku.

the truth is aku tgh period.sbb tu aku meroyan mcm ni.maybe!
plus esok kerja,nk kena hadap muka org tua gila tu!
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:41 AM | Show all posts
Dlm melunaskan tanggungjwb kdg2 kita apply double standard kat org, cuma kita je tak sedar.  Sedar2 la.  Jgn pilih bulu.  Kita buat baik kerana Allah atau kerana nak pujian org?  May Allah guide us.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:16 PM | Show all posts
semalam salah tidur kot...
bangun tadi.... tengkuk sakit, bahu sakit...
sampai sekarang masih sakit....
siksanya alahaiiii.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 05:27 PM | Show all posts
Dah ko pinjam barang orang,pulang la elok2 kot.Tak pasal2 aku yang tukang pinjam ni yang segan2 nak mintak balik barang aku. Susah la dapat biras macam ni.Bila kita baik diaorang pulak ambil kesempatan.Aku nak cakap lebih2 pun malas,sebab selama ni memang hubungan baik..karang jadi dingin..haihhh..sudahnya mengalah,Aku beli jelah baru nanti
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 06:42 PM | Show all posts
I AM A STRONG LADY BUT YOU KNOW WHAT MAKES ME CRY?

WHEN I HAVE DONE EVERYTHING I COULD BUT STILL I FEEL USELESS
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Revenge is sweet.... even sweeter when I don't have to do anything about it
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kifarah is real
Dah mcm tgk movie diri sendiri plak
Xtau nk gelak @ kesian @ serammmm
After more than 20 years
Sorang demi sorang terkena balik sebijik mcm korang buat kat aku
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok.. dah start rasa seram plak
Sebijik sgt wehhh fakta kes...
Nak kesian ke nk seram ni wehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling bangang
Amboiii.. bila kena kat org lain
Lajuuu jer mulut masing2
'It's kifarah... they must did something bad previously'
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila terkena batang hidung masing2
Cepat jer cover
'It's a test.. ujian from Allah'
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077457s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list