Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22387
View
612
Reply

Thread Luahan [V-10] - STRICT REMINDER NO QUOTE & REPLY

[Copy link]

Author: cmf_blingblings    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-12-2018 02:55 PM | Show all posts
Kadang-kadang nyampah-nyampah dgn suami banyak benda yg dia buat utk kehidupan kitakan? Ialah yg kita harap dia buat, dia taknak buat, tak hengen nak buat, malas nak buat, tak minat nak buat tapi satu benda yg kita tak boleh buat atau tak mampu buat dia ada untuk kita, untuk lengkapkan kekurangan kita, hulurkan tangan untuk membantu dan selesaikan masalah genting kita.


So, mcm manapun, keberadaan suami tu sangat memberi impak kpd kehidupan. Kita mungkin miskin harta tapi kita kaya dengan senyuman dan laharan Tapi itulah laharan tanpa balasan boring mcm rasa cakap dgn tiang...ke dia tak faham aku cakap apo!! kebenda minah ni merepet
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 12:29 PM | Show all posts
Bila dah kenal Allah swt, we should know how to properly react to His tests, to the good n bad of His creations.  Masya Allah.  Segalanya dari Allah jua.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Hehe aku dah malas nak meluah wasap panjang2 kat akak tu dah. Banyak X kot aku punya la panjang taip, dia balas dengan icon je.. .. Jadi skg ni, apa2 ceta, aku dah malas nak share..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Susahnyaaa haiii dapat biras jenis pelupa ni.. pinjam barang, asyik kita jee nak kena ingatkan, baru dia terhegeh nak pulang. 2,3 minggu lepas pinjam baju, seluar anak aku. Tapi yang dipulangkan cuma baju. Itupun sebab en suami aku wasap kt adik dia(suami biras). Seluarnya lupa kta dia. Adoiiii, dah ko pulangkn baju, sluar la skali oit..
Novel aku bertahun tak pulang. Aku halalkan je lah. Sejak tu, aku tak pernah bagi pinjam novel lagi


Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah beberapa hari di kg.musim hujan.on off hujan.aku pun br baik dr migrain .2,3 hari aku menderita sakit kepala,sakit bahu ,tegang urat semua.
Hari ni kakak ajak cuci mata kt kedai emas.aku pun ada niat nak tukar cincin.aku cuma ada 3 cincin; 2 emas,1 berlian x laku (kenapa aku kata x laku,sbb beli kt sri penang ms kawen dulu,ex aku beli 1500 ke brape ntah offer dr 2500.tp bila gadai dpt rm70 je.wakakaka)
So tukar 2 cincin,tambah sket duit dpt la rantai tgn cantik bentuk mcm chanel utk anak dara ku.mmg dh niat dpt bonus 500 ni nk beli benda berfaedah nmpak dimata.sedih la jugak nak lepaskan cincin tu wpun nyampah nak tgk lama2 (cincin tunang).
Yg bestnya..ms kakak ku nak pilihkan rantai tgn dia dan satu utk mak,dia suruh aku pilih cincin.dia nak belanja.aku kata x payah la,segan .dia kata x pe,dia nak belanja.so aku puun dgn rendah diri pilih la cincin sederhana bernilai 700.kakak aku pun kata lah "bakpe ambil hok 700?"..aku mcm..errr mahal ke?serba salah pulak dia kata "ambil la yg seribu lebih"..aku telan air liur..mak aii..last2 salesgirl tu tunjukkan cincin cantik design baru,br smpai semlm dia kata..harga 1500.ok la..aku pilih yg tu.
Kakaj aku belikan mak rantai tgn dlm 6k..dia punya dlm 5.5k..aku cam wth,rs mcm bonus dia sama cam aku je 500,wpun gaji dia 5 angka.
Nk balik br dia bgtau,dia dpt backdated setahun dkt 40k..ye la sbb dia dh specialist (phD)
Aku mcm...backdated aku biasa plg tinggi 2500
Apa nak banding gaji cikgu dgn gaji doktor pakar.cess..
Bunyi cm simple kan.eleh..org lain gelang smpai siku..tp aku ni lain.syukur sgt dpt cincin tu.aku suka sgt.lama aku duk telek.hehehe..aku kan gaji biasa2 je.habis ke tanggungjawab je.mana nak mampu beli2 emas semua ni.
Alhamdulillah...!
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg ada tu cukup dah.  Alhamdulillah.  Dari tkde langsung.

Anyway, my nephew akan sambung legasi the sons of the family belajar kt situ.  Semoga dia berjaya dunia akhirat.

Allah beri penyakit, Allah jualah yg sembuhkan penyakit.  Innallaha ma'as sobirin.  

Selawat berbyk la hari ni kwn2.  Baca Al Kahfi bg sesiapa yg berkesempatan.  Over n out.  Assalammu'alaikum wbt.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2018 03:04 PM | Show all posts
Boss and moss dah balik dgn 2 orang teletubbies, rehat sekejap dari forum

SR mode
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 08:12 AM | Show all posts
Pagi adi koel jantan bunyi sekejap dlm 5 minit pastu dia terbang.  Rasanya dah berbulan2 tak dgr bunyi koel kat area sini.

Kejap lagi nak pi wedding.  Insya Allah.  Pakai baju yg tu je la even though tak berapa minat kaler purple.  Sedondon dgn suami.  I purple u la kekdahnya.  Oops.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mintak tolong checkkan no hp punnn susahhh sgtt... Wasap kt adik aku, wat dekk, so try wasap kt adik ipar punnn tak buat2 juga. Haiii busy sungguh 24jam yeeee. Padahal kalau time aku balik kg, selalu juga dorang ngadap hp.. Takkan xingat apa aku mintak tolong. Bukan selaluuu
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Bosan... Menyampah pun ya.
Asyik2 nak up gambar..
Gambar baru,  gambar lama..
Semua nak up kat wassap group.

Gambar sendiri aje pulak tu..
Motif ??
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MamaMima711 at 25-12-2018 09:13 AM

Mlm td dh sampai gombak.penat gilos.esok dah start meeting..nyampahs tp terpaksa.
Mlm td mcm murung sket.donno why.x selera nak makan wpun lapar gila seharian x makan.
Till this morning..aku lapar tp x rasa nak makan.then tetiba aku touching sorang2 smbil layan lagu Dean Lewis..meleleh le air mata esp bila aku teringat someone yg aku sayang.aku cpt syg org terutama bila dia baik dgn aku dan anak aku.nak nak dia pun mmg jenis baik,anak ibu.

Dolu2 kalau sapa ingat si Y yg aku anggap mcm anak tu..dh 3 thn kami lost contact,dia dh bahagia dgn hidup dia cara dia.aku pun dh x ambik port wpun sekali sekala aku stalk gak IG dia tp tanpa perasaan.
Setiap yg berlaku ada hikmah,right after si Y tu hilang dr hidup kami si F muncul.mula2 aku marah sbb x nak benda sama brlaku tp kedegilan mengatasi segalanya..so far Alhamdulillah dh 3 thn,F mmg baik dn sgt baik.ibu ayah dia baik sgt,dah la org pantai timur gak.adik beradik ok,nenek dia ok beragama.pendek kata org baik2..mak ayah dia mmg la suka anak aku siap marah si F kalau gaduh.sekali sekala ayah dia suruh belanja anak aku makan ke baju ke..maybe dia kesian tgk anak aku x de ayah.
Dan 3 thn aku kenal F,dia sgt pemurah,bab duit x berkira langsung.ada je benda nak belanja.kalau pinjam duit tu,cpt2 je byr balik.dia kata x suka simpan hutang org.thats it!sikap tu aku suka.
Of course la manusia ada bad side tp so far bad side dia x de yg teruk kecuali dia agak dimanjakan sbb anak laki sorang dan suka melepak dgn kwn, main futsal/bola x ingat dunia.

Bila teringat dia aku sedih.sayang sgt aku kt dia mcm anak.dh la ms keluar dgn anakku,ada yg tanya kembar ke sbb muka mmg ada iras.kwn2 anak sn F pun ckp..

F..mama syg awak sgt.mama tau awk pun syg mama dn Z.kita sama2 risau tunggu Z masuk U/ kolej  nanti .dugaan sana besar..Z ni dh la peramah terover..maybe its too early tp mama harap jodoh korang bersama.mana nak cr bakal menantu yg x merokok,pemurah x berkira duit atau tenaga dn dr keluarga baik2?ada mmg ada tp payah oii..lelaki sekarang ramai x berkualiti.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 09:25 AM | Show all posts
Semua org manis, cantik, ayu.  But there's something about u, something that makes u special.  It's ur  heart.  Cleanser, toner, moisturizer, face mask etc... they don't make ur face beautiful, Allah swt does.  It starts with a beautiful heart that remembers Him all the time.   Masya Allah.  Bersyukurlah kpdNya, tingkatkanlah iman kpdNya.  Tunaikanlah perintahNya, jauhilah laranganNya.  Berdoalah.  Berdoalah semoga nikmat hati yg indah itu tidak ditarik semula.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 01:53 PM | Show all posts
dah lama tak nampak dia....
tak lah rindu kat dia punnn... cuma teringat saat menjadi sahabat dia...
such a nice and sweet memory.....
ye.... saya tak boleh lupakan kenangan tu....
terlalu istimewa....
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Allah swt melindungi kita semua dari fitnah api neraka, fitnah kubur, fitnah kehidupan, fitnah kematian dn fitnah dajjal.   
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 05:13 PM | Show all posts
Aku rindu dengan dia. Masa dulu selalu keluar minum dan bincang2 pasal keluarga. Dia banyak nasihat aku.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kat budak kecik tu...
Caranya macam sangat disayangi tapi terabai...
Tahun lepas kaki kena ekzos motor tengah panas..
Baru ini kena gigit tebuan sampai lebam2 semua badan.
Kau ni jaga anak ke tak?
Budak tu baru umur 2 tahun belum 6 bulan.
Kecik sangat beb utk lalui segala kecederaan berpunca kecuaian korang suami,  isteri, atuk & nenek.

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 27-12-2018 12:13 AM

Jujurnya...
I pelik sangat kat mak bapak yang ada anak kecik tapi berlagak macam takde.
Dah tau ada anak kecik (bawah 3 tahun)...
Jalan2 seharian tak bawa..
1. Susu secukupnya... Susu takde tergamak tuang air kotak soya dalam botol susu anak.  Gula tinggi oii...
2. Tak bawa pakaian kecemasan... Anak terberak tembus seluar or makan comot  ..riuh cari kedai beli baju/seluar baru.
3. Tak bawa towel dan mekap anak mcm bedak,  losyen,  minyak yuyi etc.
4. Tak bawa bekal air masak & makanan/snack anak .. Selamba suap anak pisang goreng beli tepi jalan.. Anak baru 6 bulan oiiii... Klu setahun ke boleh juga pejam mata sikit..

Kata sayang anak... Biasakanlah bawa beg ala2 poket Doraemon.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2018 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Td pi beli2 dgn N n H.  H last minute kata nk join sama lepas Jumaat.  We had lunch kt kenro.  Then kita org grabbed apa yg dlm list.  Both of them td bersemangat beli buku latihan utk pt3 n spm.  Aku pesan kt dorang dh beli jgn simpan je tau.  We then bought dinner so mlm ni tkyh msk.  Otw balik, ternmpk plak org jual sukun goreng.  Last mkn tu entah tahun bila aku pun dh tk ingat.  Alhamdulillah.  

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2018 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita sedih pendek

7thn kahwin
4org anak

6tahun dah laki tak kerja. Aku tanggung semua. Walau dia muda sihat takde cacat cela.

-sedang kumpul kekuatan



Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2018 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Krismas hari tu balik rumah mil, ada makan2.. Sebelum tu punggung aku memang dah sakit. Masing2 sedap makan gelak ketawa. Aku senyum dalam kesakitan. Malam tu makin bisa. Bisul rupanya.. Adoiii.. Pukul 3 pagi terjaga, sebab bisa mencucuk.
Pagi esoknya pergi farmasi sil aku. Lpas tu balik rumah sendiri. Terus baring sampai petang. Tak larat gerak. Tapi alhamdulillah lepas makan ubat bengkak mula susut. Sakit dah kurang. Syukur alhamdulillah. Baru tau nikmatnya sihat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080725s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list