Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17958
View
516
Reply

Thread Luahan [V-10] - STRICT REMINDER NO QUOTE & REPLY

[Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Post time 22-2-2019 03:33 PM | Show all posts
badly need for fresh air ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2019 09:10 AM | Show all posts
Kucing takde akal.  Depa lapar, depa nak mkn.  Dah mkn, depa nak lepas hajat.  Depa tak reti beristinjak.  Depa tk reti nak buang sendiri.  Dari membebel2, tiada salahnya kita rendahkan diri utk kutip dan bersihkan najis2 tersebut.  Sebagai org Islam yg tahu bahawa kebersihan itu dituntut oleh agama,  kita buatlah apa yg patut.  Kebersihan itu sebahagian dari iman.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak tengah duduk dengan rasa menyesal sebab ikut cakap adik yang baik hati nak hantar akak beli barang sebab dia pun nak beli barang tidak jauh dari sini. Akak dah beli barang sehabis gerak perlahan dan sekarang dah rasa tumbuh akar tunjang adik akak tak selesai lagi. Kalau akak bawa kereta sendiri dah lama sampai rumah. Suami dah call tanya beli apa lagi lama sangat. Alahai adikku
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2019 09:35 AM | Show all posts
Zmn smartphone ni, semua benda nak thru smartphone termasuklah group discussion.  Problemnya kalo discussion tu lama, boleh trigger migraine.  Sabar je la dgn ujian kesakitan itu.  Allah beri penyakit, Allah jua yg menyembuhkannya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2019 04:45 PM | Show all posts
Edited by myakayina at 25-2-2019 04:47 PM

bila akhirnya kau dpt tau apa yg org fitnahkan kau..dan cerita tu tak betul..senyumlah..pahala mengalir buat mu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2019 09:46 PM | Show all posts
kita sentiasa mengharapkan setiap tahun adalah tahun terbaik tuk kita but for me, permulaan 2019 adalah sgt perit dan menyedihkan..dan nak masuk bulan 3, aku masih was was dan kdg2 masih down dan sedih.
mungkin faktor anak dah besar..bygkan 17 tahun aku clingy dgn anak aku tetiba masuk 18 thn,dia dh start kerja, dh berdikari pergi kerja sendiri, dah berada di luar sana seorang diri.mungkin aku belum dpt sesuaikan diri aku dgn keadaan ini.tu yg aku mcm meroyan sket bila tgk dia mcm lain.dia x lain, dia cuma dah dewasa,dah berdikari dan tak harapkan 100% mama dia..rupanya itu yg buat aku sedih selama ni!aku rasa mcm hilang dia padahal tak pun.just my baby has grown up je..
bagi lah masa utk aku adapt dgn keadaan ini.its too soon.rasa mcm x bersedia sgt
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Menyampah pulak..
Apa dia ingat I ni level bawah2 sampai tak boleh email dia direct ke?
Dgn COO pun dah biasa I email direct dan cc secretary dia.. Dah I report direct ke COO.
Kau setakat satu level sama gred dgn I boleh pulak budget big boss sangat dah kenapa?

Gitu la bila orang gila kuasa dapat kuasa..
Eh dapat kuasa ke?
Kuasa dia takat mintak update dari each department aje.. Jadi postman..

I abaikan aje "arahan" dia..
Kau siapa?
Seperti biasa I email ke dia dan cc ke clerk dia..

Ini semua poyo..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 10:58 AM | Show all posts
hanya kat sini tempat aku mengadu....
rasa tenang kat sini...
no one know me here.......


Aku cuba sebaik mungkin untuk berbaik sangka dengan 'mereka'.
Husnuzon.....
Tapi bila benda dah berlaku depan mata.... apa lagi yang nak aku komen...
ia datang satu persatu....
rasa down sangat..... dah few days...
aku mencuba lagi untuk husnuzon sebaik mungkin...
mungkin aku tengah period, so emosi negative tu kadang2 kuat....
Dear Allah.... aku tak perlukan perhatian manusia..
sungguhhhh.... I don't need human attention...
Redha Allah lebih utama...
Tolong permudahkan urusan ku Ya Allah....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 12:46 PM | Show all posts
arghh..stressss....duit duit duit....mintak2la cpt dpt inc...hrp2 cpt ok....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 03:07 PM | Show all posts
I prefer to stay quiet...
Too much talking can kill me...
like Rasullullah said.... speak a good word or remain silent.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 09:28 AM | Show all posts
penghujung feb19. rasa macam sekejap je masa bergerak
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 10:49 AM | Show all posts
Ada orang cakap kat aku "kebabian tahun babi ni menyerlah sangat ... dari awal tahun dah babi" ...

Hahhahahha ... kelakar pulak aku rasa...sebabbbbb .. sebabbbb ... macam betul je ... hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengenang nasib..
Invest kat Unit Trust ingatkan berganda lagi keuntungan...
Setakat ini rugi dkt 10k kalau I redeem byk mana yang dah invest..
Sabarlah hati... Tunggu dulu sebulan dua tiga empat ini..
Harga naik I nak redeem kalau boleh semuanya..

Baik duduk diam dalam epf tu..
Ada juga dividend 6.15% ada la juga kan..

Sesal tak sudah..
Orang tamak kadang2 rugi
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 03:26 PM | Show all posts
sumpah aku tak tahu apa salah aku...
tiba-tiba kawan2 aku ni macam menjauhkan diri...
kurang bercakap dengan aku...
macam cuba nak elak dari berbual dengan aku macam selalu...

Subhanallah aku benar2 tak tahu apa salah aku....
speechless......
kalau aku tahu aku ada buat salah... boleh aku minta maaf.....

ditakdirkan aku jadi macam kera sumbang kat sini... tak apalah...
aku redha.... ini ujian Allah untuk aku...
tapi pada korang yang dah mengutuk and mengata aku...
terima kasih ye.... buat susah-susah je solat pagi petang siang malam
akhirnya pahalanya sedekah kat aku...!!

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 28-2-2019 05:24 PM

Setgh org ni bila tgk atau dgr ustadz/ustadzah bg kuliah, dia rasa isi kuliah tu nk smash dia je.  Walhal penceramah tu ckp psl hukum-hakam yg benar dn secara am.  Kebetulan kot ada rasa guilt or conscience yg bermain dlm benaknya, difikirnya penceramah tu nk bantai dia.  Jadinya bila penceramah tu dtg lg dn ckp psl tajuk lain pula, dia rasa panas.  Meluap2 nk kenakan penceramah tu balik.  Hentam sana, hentam sini.  Sbb dlm hati tu dh ada rasa benci, tk suka... apa yg penceramah tu ckp, semua tk betul katanya.  Yg sebenarnya, perasaan marah dn benci itulah yg telah menutup mata dn telinganya kpd kebenaran hingga dia tersalah dgr dn tk boleh terima isi kuliah itu td.  

Moral of the story, sama2lah kita bersihkan hati.  Mcm2 perangai manusia ni hendak2 perkara berkaitan wanita.  Masih juga fikir Islam ni mengongkong wanita.  Lain yg penceramah tu ckp, lain pulak yg didgr dn difahamnya.  Na'zhubillah min zalik. Kita kena betulkan.  Kalau dia tkmo terima juga, itulah kehendak Allah.  Kita dh cuba.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2019 05:26 PM | Show all posts
Tolonglah client, bayarlah kat bos aku cepat boleh aku calim banyak-banyak duit aku..

I need a vacation

I don't need LIMA2019...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 01:44 PM | Show all posts
Ya Allah aku tak tahu nak cakap apa dah...
mereka memang menjauhkan diri dari aku...
tak sembang pun dengan aku macam selalu... apatah lagi nak bergelak ketawa...
keluar makan pun tak ajak dah...
tapi tetap offer tanya aku nak kirim apa-apa ke...
dan  bila terserempak tak pulak masam muka atau tunjuk muka cuka...
senyum jeee....
ishhh aku pelik laaaa....
Am I done something wrong???
Or should I pretend like nothing happen?
buat bodo jeeee....
Yang penting aku tak bergaduh dan bermasam muka dengan mereka..
or should I ask them???? NOOOOO.... never!!!
I'm not going to ask them anything....

Tak apalah.... orang dah tak sudi  BFF dengan kita... it's ok.. I stay cool!!!
Aku just focus buat kerja office yang melambak ni jeeee...
it's ok...... it's ok....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2019 04:17 PM | Show all posts
Cuaca panas dah melampau, air dah kn catu
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lis_miranda at 1-3-2019 05:26 PM

Kesabaran teruji di hari Jumaat hari ni
Macam biasa, hari jumaat aku sekeluarga mkn kt luar hari ni. Mkn kat kedai yang biasa kitaorg mkn. Tgh pilih2 lauk. Bole pulak pakcik kedai tu sound. Cakap jgn campur2 senduk. Nanti lauk lemak dia kotor. Whatttt?  Terkejut juga. Bila masa aku nak campur2 senduk?? Aku baru nak ambil ikan sambal tu. Kena sound dpn2 org ramai yg tgh nk pilih lauk juga. Malunyaaa... Jatuh air muka aku beb .. Merah muka aku. Trus duduk dgn hati bengang. Kt situ juga aku pot pet kat fmly aku. Lantak kalo dia dengar.
Dari lapar terus hilang selera. Aku tak sentuh langsungg makanan yg dah diambil tadi. Sedih btul kena malu dpn org ramai. Jatuh air muka...  Nasib aku tak baik hari ni
Takkan makan lagi kat kedai tu.. Peniaga banyak cekadakkk
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2019 11:25 PM | Show all posts
kat office stress dengan perangai kawan2 yang membingungkan...
bila balik rumah.....
tenangnya rasa tengok wajah suami, berbual dengannya, senyumannya,
usikannya dan gurauannya....
subhanallah....
Thank you Allah.....

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080101s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list