Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23738
View
642
Reply

Thread Luahan [V-10] - STRICT REMINDER NO QUOTE & REPLY

[Copy link]

Author: cmf_blingblings    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-11-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun depan dah takde anak sekolah kebangsaan...
Tahun depan juga ada anak yang amik exam SPM & PT3....

Tahun depan juga kemungkinan anak akak I nak bernikah, anak abang I nak bertunang, anak abang juga nak fly ke German...

Banyaknya aktiviti tahun depan....
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Moral of the story:

1.  Never assume others.
2.  Rapatknlah ukhwah.  
3.  Kalau ngantuk, tidur.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Dejavu betul.  Teringat kt best fren aku.  Tp dia tk tau cerita penuh.  Ntah2 time tu dia tertanya2.  But then again, entah2 dia tkmo tahu pun.  Selamat kau tk tau, Dija weh.  Hmm, apasal aku asyik terpikir dia je hari ni?  Apa pun, semoga hidup dan rezekinya diberkati Allah sentiasa.  

Anyway, td pi rumah mak sepupu.  Masya Allah, ada lift dlm banglo dia.  Gasak aku ambik gmbr interior rumah dia.  Homey n simple, yet elegant.

Musibah itu ujian.  Nikmat itu pun ujian.  Semoga kita semua istiqomah dlm beribadat.  Semoga dgn  istiqomah itu akan terbitlah ikhlas dlm membuat amal kebaikan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
2020 aku nak jd manusia paling cool..insya Allah..!no more bekeng2..sejak darah aku senang naik wpun belum sampai 140,aku rs aku kena jaga2..risau gila sbb aku sejenis gemar makan masin2 jajan2 semua tu.dh lama x beli jajan ni..sejak test aritu darah naik.aku insaf!wpun setiap malam aku craving nak ngunyah twisties lah,kopok lah dll tp aku tahankan nafsu aku..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak datang rumah, datang la..
Perlu ke nak berpesan kat tuan rumah masak itu ini?
Apa la, datang rumah orang niatnya nak makan..
Dah kebuluran ke apa?

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin byk ilmu dan/atau amal seseorg, makin besarlah ujian hatinya.  Dosa hanya dipisahkan oleh satu garisan nipis.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Moh le kita tinggalkan hal2 yg tkde kena-mengena dgn kita.  Tak bermanfaat utk stressing over benda2 yg insignificant itu.  Dpt dosa je.  Contohnya gosip2.  Tk kiralah dia artis ke bukan.  Semoga kita semua menjadi hamba2Nya yg cerdik dan tidak zalim pd diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 08:12 AM | Show all posts
oleh kerana cuti, aku pun gatal la bukak spotify..saje nak dgr lagu2 lama..nampak lagu ukays..wahh..mmg fav band aku dari dulu..so bukak la lagu Kau Satu Satunya..wahhhhh dan dan airmata aku mengalir laju..gila lah!aku ingat lepas 25 thn aku takkan rasa apa dah tapi hari ni buat kali pertama sejak berpuluh tahun, aku menangis kerana rindukan seorang lelaki yg sgt2 baik dan boleh dkatakan dialah satu2nya lelaki yg jujur dan ikhlas dgn aku tapi sbb aku bodoh, aku hancurkan hati dia lepas setahun kami brcinta..zaman aku masih mentah, br masuk U

dia lelaki yg sgt2 baik..masa aku di matrik, dia dah kerja sbg guru berkelulusan diploma nun jauh di sabah.anak sulung dr keluarga susah tp demi aku yg mendesak, dia sanggup sambung degree di UKM DEMI AKU!tp aku bodoh, aku tinggalkan dia tanpa rs sedih..dia hanya mampu menangis dalam kaset kompilasi lagu2 yg dia bagi aku.dlm tu dia cerita mcm2..mcm mana dia dah psg impian nak kawen dgn aku bila habis belajar, mcm mana dia dh cerita psl aku dgn mak dia ..sambil menangis dia nyanyikan aku lagu2 jiwang kapak ..wpun ms tu aku dh takde hati kat dia, aku menangis kaw kaw lps dgr luahan dia..aku mmg gila.

dan lagu KAu satu satunya tu adalah lagu pertama dia bagi aku sbg menyatakan isi hati dia sbb kami bermula sbg kawan, aku yg bg dia surat dulu sbb aku minat dia.dia balas surat aku sbb dia senior aku.kami berjumpa sekali sbg kawan dan x lama lepas tu dia bg aku surat berserta lirik lagu Ukays tu sbg tanda dia pun suka aku..melompat aku ms tu sbb gembira tp tu lah ALlah kata tiada jodoh antara kami, aku berubah hati dan sejak itu takde sorang pun lelaki setanding dia not even my 2 ex husband..

now dia cikgu jugak di sek men tempat aku belajar dulu..ironi kan..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 02:44 PM | Show all posts
doakan aku kuat 2020 ni..aku taknak stress..aku taknak stress sbb org lain..sbb tu now aku dah kurang join brgosip2 even pasal sohai tu hangat masing2 duk mengata mengutuk dia, aku jadi silent reader je baca..dah kurang sgt komen..kat IG pun aku dah 6 bulan block sajad etc..aku nak aura positif je dalam hidup aku insya Allah..
dengan pengetua aku yg perangai nauzubillah tu..aku harap aku kuat 2020..aku taknak sakit sebab DIA...aku taknak sakit sbb org yg takde kepentingan dlm hidup aku pun..tak berbaloi..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 08:03 PM | Show all posts
Tak berat ke masuk bakul angkat sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu2 cantik suara sedap.....




Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
I okay je nak buat rumah i port depa berjumpa...
Sebab i mmg malas dan tak suka nak lama2 kat rumah orang...
Cumanya... Masing2 pandai2 la jaga anak masing2...
Jangan bagi alasan anak lelski 2 orang gap umur 6 tahun tu susah nak dikawal...
I dont buy la... Kata org kampung..
Anak2 i lelaki 3 orang gap 2 tahun masing2 takde pulak membuas macam sakai masa kecik2 dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 08:43 AM | Show all posts
Semlm pi DP.  Alhamdulillah sempat tolong apa yg patut.  Pastu dpt hadiah.  Boleh la pakai pi majlis glam tu nanti.  Insya Allah.   

Kita diiuji Allah dgn ujian kesabaran dan kesyukuran.  Sesungguhnya Allah Maha Mendengar apa yg dibisikkan di dalam hati, yg bermain di dlm dada.  Astaghfirullahal'azim.  
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan i bagi tau dia unfriend seorang kawan kami (A) di FB..
Dia kata...
"i tak boleh la baca update status FB dia"..

Kalau dia unfriend/unfollow Sajad or orang2 yang banyak bagi -ve vibes mcm cikgu tu buat I faham la... Ni tak, A tu kawan hari2 jumpa, seseorang yang kira rapat la dengan kita.

I anggap dia ada masalah hati..
Yang unfriend A tu la..
Iri hati dengan hidup orang, tak boleh tengok/tahu orang lain lebih "berada' dari dia...

Hurrmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts



Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Last aku gi USS thn 2012 lps bercerai kali pertama...minggu depan kwn2 sekerja ajak pi singapore.aku pun ok je la wpun bajet ketat tp sekali setahun enjoy pe salah kot..berdebar gak sbb aku ni jarang melancong..naik flight wpun dekat pun kecut perut jugak.doakan aku selamat.kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 01:00 PM | Show all posts
aku ada few masalah ni.... pening dahhh...
mengadu dengan Allah je.
mohon petunjuk dariNya.
tak boleh nak mengadu dengan sesiapa...
I don't trust anyone....
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak faham biras aku ni, satu masa mesra, satu masa dingin..sukati ko lah..lpas ni aku pun diam je buat hal aku je
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka sangat minum susu, kalau boleh 24 jam pun takpe
Susu ni mcm manis2 sikit, takut gemuk kalau kerap sgt minum
...................

Nasib baik Tok lakiku bukan daie, pu Bagai penunggang agama kawin lain bentang ceramah agama bagai

......................

Nasib baik dok oversea, takyah endorse drama, less headache. Tahun depan nak gi tempat lain Pula insyaallah. Tiba2 mcm nak settle down kat Satu negara yg boleh beri PR , takyah susah2 balik malaya. Tapi dah Tua ADA ke negara yg bole terima? Kene rajin gugel ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cuba... kuat,

Aku benci org ckp btahan demi anak, sbb sbnrnya kau bertahan demi diri kau sendiri......

Tp aku respect org jd makin kuat dan tabah demi anak......

Xpelah....

Berubah kerana Allah, klu kerana manusia dan selain dr Allah, ianya tak akan kekal lama.......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077534s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list