JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8639
View
282
Reply

Thread Luahan [V-10] - STRICT REMINDER NO QUOTE & REPLY

[Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-12-2018 06:16 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum,
Sampaikan luahan hati dan perasaan anda di sini, tak ada siapa boleh balas membalas termasuk saya sendiri.
Tulis aja apa yg bermain di fikiran, lepaskan marah kat suami, jiran mahukan kawan-kawan forumer yang kuat menyakat, hampa taulah sapa.

Saya bukan gila kuasa tapi bosan hahahhaha.

Terima kasih. Sila-sila.





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2018 06:40 PM | Show all posts
Gunung Agung Bali
sunset6.12.2018.PNG
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 07:04 PM | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 6-12-2018 09:42 PM

Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Rumah baru, yayyyyyy!

Satni aku baru belek buku lama yg aku ambik hari tu.  Buku org derma kat kedai... kedai tu plak kata ambik je la, free.  Aku jumpa sekeping faks tahun 1995 dlm tu.  Sendernya sudah arwah.    

Edited:  Sambungan....

Terpksa edit takut too much info kena saman naya.  Mungkin fax tu takde apa2 significant pun tp just for fun, I name it The Success Spa**** Mystery.  Bak kata suami aku tadi, U watch too much dramas.

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetiba teringat kat budak berdua tu...
Teringat betapa gembira mereka bila bersama anak2..
Entah apa kisah mereka sekarang..
Lama benar tak berjumpa...
Hampir 4 tahun sudah...
Semoga yang baik2 aje untuk mereka.
Kasihan anak2 itu tanpa kasih sayang ibu..

Sampai hati ibu tinggalkan mereka demi nak hidup glamour..

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan tadi I text si bapa...
Entah masih pakai no yang sama atau tak..
I tak tau kenapa tetiba teringat kat budak berdua tu..
Dah seminggu lebih terasa nak ambil tahu kisah hidup mereka sekarang..
Rindu.....  pada anak2 yang pernah membesar didepan mata I suatu masa dulu...

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:44 PM | Show all posts
check in rumah baru...
i wish i can stay with u..tapi banyak halangan..mampu atau tak utk tembusi halangan itu..
masa terus berjalan..hari terus berganti.. entah apa pengakhirannya kita pun tak tau..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan kat mak budak2 tu...
Yang suatu masa dulu my BFF....
Harap sempat la bertemu jalan pulang...
Alasannya dulu suami sibuk kerja abaikan keluarga...
Tapi bila bercerai berai... Anak2 pun dia ceraikan juga tinggalkan kat bapaknya..





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 06:34 PM | Show all posts
aku terbaca tadi kat ruangan pu-azman

Kalau suami ambil duit dlm wallet isteri lepas taknak ngaku.
Hukumnya haram sbb itu duit isteri dan dia berhak 100%, dlm wallet suami duit suami tapi ada hak isteri.

Adakah bila suami ambil tu sbb mungkin dia rasa duit tu duit yg dia bagi bini dia tiap-tiap bulan jadi itu duit dia? So dia ambil bila-bila dia suka..

Aku sendiri kalau nak ambil dari wallet suami lepas tu sembunyi-sembunyi rasa mcm mencuri, bagitau ja nak bayar upah org mesin rumput 50 hengget...kan senang. Kesian kat isteri yg duit selalu hilang dicuri suami. Apa kata lain kali jgn simpan dlm wallet, simpan tempat lain yg dia tak tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 06:14 PM | Show all posts
Aktiviti hari ni, makan.  Aktiviti esok, makan.  Berpada2lah ye ambik makanannya.  Sila berhenti sebelum kenyang.

Insya Allah.

Peringatan utk diri sendiri.  
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow..rumah baru

Alhamdulillah anak dah seminggu habis spm dgn jayanya..segalanya lancar.apa pun result aku akan terima dgn redha.Insya Allah

Cuti sekolah dh lama mula tp aku ni x cuti2 lagi..setiap hari ke sekolah smpai khamis ni.then dpt la 10 hari balik Kg sebelum balik KL semula utk meeting 2019..pathetic kan.
Tgk fb sana sini kwn aku brcuti.pegi hanimun dgn laki kt korea la..ada yg pegi jepun..ada yg pegi new zealand.aku ni?nak bawak anak dlm negeri pun fikir 10x..kewangan x mengizinkan.patut aritu lps habis spm plan nak gi penang 3 hari ajak member dia tp cancel pasal member dia dh start kelas dan dlm masa sama demam panas pulak.aku ajak anak aku je pegi tp dia kata bosan pegi brdua je dgn aku.so nak x nak kena plan lain pulak..kesiam jugak anak aku ni..sorry la syg,nanti lain kali mama bwk berjalan insya Allah..
Mama ni income satu je.semua A-Z mama tanggung.so kena la set mana yg perlu dulu.huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 09:10 AM | Show all posts
selalu kalau aku berazam.... mesti macam hangat-hangat najis ayam...

Tapi kali ni aku nak berazam betul-betul....
Azam aku untuk memperbaiki akhlak aku...,
aku nak sentiasa bersangka baik dengan semua orang...,
dan aku nak seboleh mungkin berhenti dari mengata dan mengumpat orang...

aku tahu sebagai manusia biasa... mungkin tak boleh 100% berjaya... ini mustahil kan....
tapi sekurang2nya peratusan untuk menjadi positive meningkat....

Semoga Allah SWT permudahkan urusanku....
Walau tahu aku tak layak... tapi aku nak jadi antara insan yang terpilih untuk
masuk Syurga Allah.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 10:12 AM | Show all posts
Alhamdulillah utk penutup Disember 2018 ni aku rs gembira sangat2 . penantian selama 4 thun akhirnya aku mengandung..  syukur
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:04 AM | Show all posts
harapnya kali ni semua akan berubah la.. dan yg buruk akan berakhir..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 01:55 PM | Show all posts
Teringat masa kecik2 dulu arwah nenek simpan duit dalam bra..
Bila nak minta duit beli aiskrim, kalau masa tu dia duduk bawah pokok, kat bawah pokok juga dia seluk tangan dalam baju amik duit.
Macam ni confirm takde siapa mencuri.


Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 01:58 PM | Show all posts
Menyampah pula kat parents yang mengada-ngada nak minta special day daftar anak dia masuk sekolah.
Mentang-mentang ustazah tu baik, melayan aje... mula ambil kesempatan.
Dah tahu setiap tahun musim mendaftar anak dan beli buku masa minggu krismas, kenapa ambil juga cuti waktu itu dan merancang berjalan?

Langsung tak hormat masa orang lain.
Ikut suka dia aje.
If I were ustazah itu, takde masa nak melayan.
Kau nak anak kau masuk sekolah, kau datang pada hari yang ditetapkan.
Cukup baik di beri 2 hari untuk daftar sekolah anak.

Selfish to the max.
Hantar anak sekolah nak jadi manusia tapi dia yang tua belum betul manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 02:44 PM | Show all posts
zmn skrg ni..org yg mengadu sbb diri dia dianiaya akan difrenzone kan...

org yg di adukan blh hidup mcm xde masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dear husband,

Sorry i marah2 u sejak malam tadi. I benci sangat bila u kentut merata2 macam tu, especially bila i ada kat sebelah u. Sampai i tepis2 tangan u bila u nak pegang pujuk i. Pastu u kentut lagi. And i sentap gila, ternaik suara kat u walaupun i tau perut u memang memulas sejak semalam. I tau u kecik hati tapi i pun kecik hati u kentut-kentutkan i macam tu. Sebab i tak tahan bau tu. I tak sabar nak balik rumah nak minta maaf sebab marah2 over macam tu. Harap2 perut u dah ok tak kentut2 lagi. Or at least lepas ni u boleh lari jauh sikit dari i bila nak kentut.

See u at 6 hubsy.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 07:56 PM | Show all posts
Anak aku nak pi Dubai kerja kat Hyatt Regency
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sabar je ko mngata org lain psl hutang byk, hutang ko kat aku tu bila nk bayo hah??!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 09:13 AM | Show all posts
Mak aku mlm karang nak bertolak ke sana, Insya Allah.  Nk melawat cucu2.  

Who is this K whom JJ was corresponding with?  His name is not on the list of creators or writers of that series.  Did LE decide to scratch the project because they wanted to focus just on music?  Did K sell his ideas to M n then M approach  TJ?  OR perhaps LE bought the copyrights n then sell it to TJ after JJ died.  Too bad.  She seemed like she was interested in it.  JJ didn't get to see the series on the small screen because she passed away a year before it was aired.  

Tu la soalan2 yg bermain dlm kepala acik sleuth kepam selepas penemuan sekeping fax dlm buku lama.  Buku itu dibeli dari satu kedai buku di Florida dlm tahun 1994.  The fax was sent out on the same year.  I got the book last week from a local grocery store for free.  Org yg donate buku tu mesti K or his family yg duduk area rumah aku juga. Kdg rasa nak contact je LE or MN or his boys... u know, maybe they would like to keep it as a memorabilia dari their org tersyg, manalah tahu kan.  

Wallahua'lam.  Entah2 takde apa hal pun kan.  Entah2 tu perkara biasa dlm industri berkenaan.  Nevertheless, I'm still JungShook.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070578s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list