JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
411
View
13
Reply

"Boleh Nak BerTikTok, Tapi..." - Siapa Suka Bergelek Tu Sila Baca Pesanan PU Azman Ini!

[Copy link]

Author: Cari-Nurulain       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-12-2018 03:58 PM | Show all posts |Read mode
"Tik Tok itu adalah benda atau alat. Ia tidak salah. Yang perlu diuruskan adalah sikap atau perbuatan."



Selepas melihat keparahan segelintir golongan wanita terlalu ghairah 'berTikTok', Pencetus Ummah (PU) Azman tampil menyuarakan pendapatnya mengenai perkara itu.




Kredit foto: IG PU Azman





PU Azman atau nama sebenarnya Azman Syah Alias, 37, menasihati pengguna Tik Tok terutama kaum Hawa supaya menggunakan aplikasi itu dengan betul supaya terhindar dari fitnah, sekali gus memelihara maruah diri.

"Risiko fitnahnya sangat besar. Korang adalah makhluk bernama wanita yang dijadikan Allah dengan sangat cantik. Maka, simpanlah kecantikan dan video itu untuk suami korang nanti," nasihatnya.


Rata-rata netizen menyatakan persetujuan berhubung perkara itu menerusi ruangan komen.




Foto: Twitter






Janganlah murah hati belanja aset sampai kenyang mata orang








Dalam masa sama, ada yang berpendapat bahawa aplikasi sedemikian ada baiknya diboikot saja.








Pun begitu, segelintir pengguna bersetuju Tik Tok juga boleh membawa kebaikan, sekiranya digunakan dengan betul.




Tik Tok tak semestinya bawa maksiat je...




Kredit foto: IG PU Azman




Semoga gejala sosial yang semakin parah di negara kita dapat dipulihkan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 05:06 PM | Show all posts
haramkan je
xde pekdah pon benda tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 05:31 PM | Show all posts
Jenis gila perhatian je suka layan benda2 cam tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
PU ni dh kawen lom?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan PU bodoh ni ke yg buat lagu alif syukri lucah tu tp tukar lirik? Kau menggedik mcm bbnu gila glamour takpe pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dedahkan diri dengan upload gambar2 cun pun dah dikira tak boleh..ape lagi nak ber tik tok
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:28 AM | Show all posts
dah takde job eh?
ok lah tu,lepas ni followers dah ramai,boleh la buat paid review pulak kann..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts

Tak tau kenapa tak suka dengan dia ni...
Nampak hipokrit sangat gitueww
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 08:20 AM | Show all posts
org yg giler perhatian jerk nk buat benda2 bodoh
kalau yg da bersuami..maybe suami tu pun jenis bebal...
selayak nya la jd suami istri
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:56 AM | Show all posts
apa bestnya tik tok ni? tak pekdah je aku tgk
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau takut sgt dgn tiktok ni maybe anak pompuan simpan dlm kelambu je sampai umur 10 tahun lepas tu kawinkan.

kalau berniqab tu pun ada yg terangsang, mmg apa pun tak boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah suka app sampah ni.. dan juga ustad PU, PU ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
haryatie: org yg giler perhatian jerk nk buat benda2 bodohkalau yg da bersuami..maybe suami tu pun jenis bebal...selayak nya la jd suami istri


Iols ade acc tiktok. Tp iols bukak sbb nk kutuk pempuan2 yg bodoh pegi menari mcm  beruk.., yg laki bajet hensem pun berlambak..,
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 08:31 AM | Show all posts
kadang2 aku harap forum.cari ni ada function macam FB jugak.

Boleh block gitu. Tade la kena baca komen sesetengah forumer yg teramat toxic.
Leceh nak tengok gambar, username lepastu skip secara manual.
Penat weyh.

PU ni btw, benda yg dia buat tu tak der apa pun. Cuma dia org kenal, tu nampak mcm ajaib sangat.
Common sense je apa yg dia cakap tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052411s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list