JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
3388
View
94
Reply

Tuah Siti Nurhaliza - Anugerah Artis Paling Tinggi Stream Di Spotify Kalahkan BBNU

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-12-2018 10:53 AM | Show all posts |Read mode



Sebagai saluran perkhidmatan muzik digital, Spotify menjadi tumpuan ramai penggemar muzik untuk mengakses pelbagai genre lagu. Setiap tahun pula, Spotify akan menyenaraikan senarai lagu yang paling banyak dilayari di seluruh dunia.


Istimewanya Datuk Seri Siti Nurhaliza mengungguli carta sebagai Artis Tempatan Paling Banyak Dilayari di Spotify dua tahun berturut-turut iaitu tahun 2017 dan 2018. Ia dicapai menerusi lagu terbaharunya, Anta Permana yang juga menjadi juara di radio-radio tempatan.


Siti menerusi laman Instagramnya merakamkan setinggi terima kasih kepada peminatnya yang banyak melayari lagunya hingga kedudukannya sebaris dengan kumpulan K-Pop, BTS.







Kredit foto: IG



Kredit foto: Google




"Tidak mudah untuk muncul dengan kerja seni atau kreatif, ada pelbagai citarasa orang sama ada menepati atau tidak. Bukan kejayaan seorang tetapi semua pihak seperti komposer, penulis lirik, peminat, pihak TV, radio dan banyak lagi."


Ternyata sokongan tidak berbelah bahagi peminat penyanyi nombor satu tanah air berbalas dengan kejayaan menjadi juara carta radio serta sebagai artis wanita popular di Spotify.



Kredit foto: IG


Kredit foto: IG





Menduduki tangga kedua dan seterusnya pula ialah Sufian Suhaimi, Haqiem Rusli, Faizal Tahir dan Ismail Izzani yang lagu mereka turut banyak dilayari oleh peminat muzik tempatan.
Sementara itu, bagi carta antarabangsa pula, BTS, Ariana Grande dan Khaled menjadi Artis Antarabangsa Paling Banyak dilayari di Spotify.







Dalam perkembangan yang sama, Siti sekali lagi dianugerahkan Penerima Nona Influencer dan Anugerah Nona Legend bersama selebriti popular, Neelofa dan sebaris dengan tokoh politik negara Tan Sri Rafidah Aziz oleh majalah Nona.


Pastinya ia berita gembira kepada peminat Siti Nurhaliza dan sama-sama kita saksikan adakah penyanyi lain boleh mengatasi pencapaian Siti bagi tahun 2019 nanti. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 10:58 AM | Show all posts
Tapi sayang mv hauk. lagu da sedap
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 11:22 AM | Show all posts
yg bikin spoilt mv...aduh!
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 11:24 AM | Show all posts
Mak Iti kan legend...congrats
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 11:29 AM | Show all posts
First time i dengar AP macam tak best sbb dia pakai tema klasik kan, beza dengan lagu sekarang. Tapi dah second time dengar best pula. Tapi MV tetap hauk
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tokti still pnynyi no 1 malaysia.. follower ig dia pun rasanya nk dkt dgn neelofa dah... lagu anta tu lagu santai2 jer mesra telinga sbbtu leh diterima ramai
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 11:40 AM | Show all posts
Kalau tempat kedua pun Pian hmmm padanlah pun
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 12:12 PM | Show all posts
meols lah salah sorang penyumbangnya meols suka spotify sebab user friendly...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Urhh bosan. NEXT
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 12:33 PM | Show all posts
ni baru la legend... tahniah ibu aafiyah!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti aruahh @sepitsiput yg paling rengsa kalau baca berita ni.. nasib dikuburan x boleh access internet. Bersemadilah dgn aman yachhh
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 12:40 PM | Show all posts
mv hauk tapi lagu ok la sedap didengar..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Cayalah tok t ..tahniah sejuta kli
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 01:49 PM | Show all posts
Edited by just_fighter at 9-12-2018 01:35 PM


Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 02:05 PM | Show all posts
hai mak piyah
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Siti the legend.  Korang suka ke tak suka ke nak cakap apa lagi?  
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
legend masih berbisa
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 02:40 PM | Show all posts
wekkkk....
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 03:29 PM | Show all posts
iolls sorg je ke yg x suka lagu tokti - anta permana ni..
kalau main dkt radio, mesti iolls tukar siaran lain
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
alien88 replied at 6-12-2018 03:29 PM
iolls sorg je ke yg x suka lagu tokti - anta permana ni..
kalau main dkt radio, mesti iolls tuka ...

Iolls pun, kita dua jer kot? Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
September14 replied at 6-12-2018 11:37 AM
Tokti still pnynyi no 1 malaysia.. follower ig dia pun rasanya nk dkt dgn neelofa dah... lagu anta t ...

Aritu sama 5.6M lps tu si lopak bertambah lg jadi 5.7M
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
just_fighter replied at 6-12-2018 01:49 PM

Best nya klu dpt tgk live... mesti meremang
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
WajibulGhunah replied at 6-12-2018 03:54 PM
Aritu sama 5.6M lps tu si lopak bertambah lg jadi 5.7M

Loplop main tipuww leh ahh
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
WajibulGhunah replied at 6-12-2018 03:54 PM
Aritu sama 5.6M lps tu si lopak bertambah lg jadi 5.7M

Skg tokti 5.7 lofa 5.8 juta... hope tokti potong lofa.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts


Sedap tokti nynyi lgu ella wlupun ckit.. ella dr dlu suka tokti kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059017s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list