JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
418
View
15
Reply

Acer Lancar 4 Peranti Baharu Untuk Golongan Profesional Dan Perniagaan

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-12-2018 10:54 AM | Show all posts |Read mode
Acer Malaysia menawarkan lebih banyak pilihan buat pengguna dalam persekitaran profesional serta perniagaan apabila menambah beberapa model dan varian ke dalam portfolio perantinya iaitu Acer Veriton Z, Acer Veriton N, siri TravelMate dan Chromebook Spin bersaiz 13 inci.


Pengurus Besar Produk, Jualan dan Pemasaran Acer Sales & Services Sdn. Bhd., Chan Weng Hong berkata, Pasaran komersil sangat penting buat Acer kerana ia merangkumi lebih 40% hasil global kami. Kami sentiasa menawarkan komputer meja, komputer riba dan monitor yang boleh membantu perniagaan meningkatkan produktiviti dan kecekapan mereka dalam persekitaran yang cukup kompetitif pada hari ini. Pengenalan penambahan peranti baharu ke dalam siri popular sedia ada nyata dapat mengembangkan lagi tawaran kami untuk memenuhi keperluan pasaran.






Dalam sektor Chromebook, Acer menerajui pasaran menerusi rangkaian rekaan yang luas dan reka bentuk menarik untuk memenuhi keperluan pelanggan yang kian berkembang. Chromebook Spin 13  baharu ialah Chromebook pertama di dunia yang menggunakan pemproses Intel® CoreTM i5-8250U Generasi ke-8. Saya harap ia akan memulakan trend penawaran Chromebook gred perniagaan yang lebih banyak kepada pelanggan, kata Chan.


Acer Veriton Z4660G All-In-One


Dikuasakan oleh pemproses Intel® CoreTM i+ Generasi ke-8 yang dipadankan dengan teknologi Intel® OptaneTM dan hadir dengan M.2 PCIe SSD, Acer Veriton Z4660G menawarkan pengalaman perkomputeran yang lebih lancar, responsif dan pantas. Sekali gus menjadikannya sebuah komputer meja semua-dalam-satu yang ideal untuk hamparan lebar, pembentangan berganda atau menyunting grafik-grafik bersaiz besar.


Dengan M.2 PCle SSD, komputer meja ini menjanjikan tempoh boot-up lebih pantas, laju dan prestasi terbaik untuk meningkatkan produktiviti.  






Boleh didapati dengan pemproses Intel® Core™ i3 dan Intel® Core™ i5, Acer Veriton Z4660G ditawarkan pada harga RM2,899 dan RM3,199. Kedua-dua varian itu sudah boleh dibeli mulai sekarang di semua kedai jualan rasmi Acer dan penjual sah Acer terpilih.




Komputer Meja Acer Veriton N4660G


Komputer meja Acer Veriton N4660G ialah sebuah PC mini yang direka untuk menjimatkan ruang, tetapi mampu menawarkan kuasa dan prestasi mengagumkan. Dengan pemproses Intel® CoreTM i+ Generasi ke-8 yang dipadankan bersama teknologi Intel® OptaneTM dan M.2 PCIe SSD, ia boleh menjalankan tugasan dan aplikasi yang intensif untuk memberikan pengalaman perkomputaran yang pantas, responsif serta lebih lancar.  






Sudah boleh dibeli mulai sekarang di semua kedai jualan rasmi Acer dan penjual sah Acer terpilih, Acer Veriton N4660G ditawarkan pada harga RM2,899 dan RM3,399 untuk varian Intel® Core™ i3 dan Intel® Core™ i5.




Acer TravelMate X3310


Direka untuk golongan profesional, Acer TravelMate X3310 merupakan komputer riba kelas perniagaan sebenar yang berkuasa dan boleh dipercayai untuk melaksanakan pelbagai tugasan dan menyempurnakan tugas harian yang banyak.


Dikuasakan oleh pemproses Intel® CoreTM i Generasi ke-8 bersama Windows® 10 Professional, Acer TravelMate X3310 dilihat mampu meningkatkan produktiviti perniagaan ke tahap lebih tinggi. Ia didatangkan dengan memori sehingga 32GB DDR4 dan 256GB M.2 PCIe SSD untuk produktiviti sebenar dan prestasi lebih pantas. Dengan jangka hayat bateri sehingga 15 jam, pengguna boleh menyiapkan semua tugasan sepanjang hari tanpa perlu membawa pengecas.








Acer TravelMate X3310 ditawarkan pada harga RM4,099 serta sudah boleh dibeli mulai sekarang di semua kedai jualan rasmi Acer dan penjual sah Acer terpilih.




Acer Chromebook Spin 13


Dikuasakan oleh pemproses Intel Core i5-8250U Generasi ke-8, Acer Chromebook Spin 13 didatangkan dengan memori 8GB LPDDR3 dan storan dalaman eMMC sehingga 64GB. Ia merupakan Chromebook pertama menggunakan pemproses Intel® CoreTM I Generasi ke-8 di dunia.


Ia dibina dengan kerangka aluminium yang kukuh dan bergaya untuk menambah baik aspek ketahanan serta mengurangkan lenturan.


Chromebook Spin 13 yang boleh ubah mempunyai selak 360 darjah untuk digunakan sebagai sebuah tablet, komputer riba, paparan atau dalam mode tent.


Sentuhan Acer Chromebook Spin 13 ditawarkan pada harga RM3,599 serta sudah boleh dibeli mulai sekarang di semua kedai jualan rasmi Acer dan penjual sah Acer terpilih.






Maklumat lanjut, sila layari Facebook Acer Malaysia atau hubungi Infoline Produk Acer di talian 1800-88-1288 (9am C 6pm, Isnin hingga Jumaat).
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahal gila 5k baik beli macbook. Dulu pernah pakai hp acer tp asyik lag he sampai terus padam xleh on dah. Worst hp ever
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
akak tak kisah brand, macbook ke hp ke dell ke. yg penting spec ssd 1tb ram 32gb puas buat kerja
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 02:47 PM | Show all posts
That can take lots of bureaucracy like taking a day by day stroll to reconfigure your mind and get off the direction that https://www.gethomeworkonline.com/do-my-college-homework you had been running on the beyond hour or . It is able to contain a having a pipe dream room that locks out internal noise.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 08:16 PM | Show all posts
armin replied at 5-12-2018 08:56 AM
Mahal gila 5k baik beli macbook. Dulu pernah pakai hp acer tp asyik lag he sampai terus padam xleh o ...

bende bende macam ni singapore pakai dulu. cukup bulan tolak kat malaysia. harga dah murah sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli lar laptop compatible hackintosh.spec tinggi.harga 1/2 murah dari MacBook.pstu install osx
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 11:21 PM | Show all posts
cadang nak tukar monitor.monitor acer neh bagus ke?kebetulan tadi  beriya je budak tu  rekemen aku asus dari acer.betul ke  acer neh kurennng dari asus.aku cadang samada nak beli dell atau acer.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 08:47 PM | Show all posts
armin replied at 5-12-2018 04:56 PM
Mahal gila 5k baik beli macbook. Dulu pernah pakai hp acer tp asyik lag he sampai terus padam xleh o ...

Aku baca artikel tu tak ada pun tulis harga sampai RM5,000.

Kalau RM5,000 ngam-ngam tak cukup pun untuk beli Macbook Air lowest spec yg baru.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 09:01 PM | Show all posts
wah bagus ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 09:03 PM | Show all posts
Yg aku tau ramai student beli laptop Acer sebab murah tapi menyesal sebab member aku cakap Aku CEpat Rosak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 9-12-2018 08:47 PM
Aku baca artikel tu tak ada pun tulis harga sampai RM5,000.

Kalau RM5,000 ngam-ngam tak cukup p ...

Masa aku baca mula2 artikel tu tulis 5k. Takkan la aku salah baca siap salah komen lg
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:43 AM | Show all posts
tungkai replied at 9-12-2018 09:03 PM
Yg aku tau ramai student beli laptop Acer sebab murah tapi menyesal sebab member aku cakap  Aku CEpa ...

Aku belikan anak aku jenama HP, kalau bukak bawah laptop tu nak ganti hardisk atau Ram warranty masih boleh pakai lagi, kalau Acer bukak belakang nak ganti hardware warantty terus terbatal. Itu hari motherboardnya rosak, technician HP datang sendiri betulkan......
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 08:58 AM | Show all posts
Artikel ini tentang product untuk professional dan business. Kebiasaannya laptop business lebih mudah untuk repair atau upgrade. Ia juga lebih reliable berbanding consumer laptop
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 08:59 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
highcastle replied at 10-12-2018 12:43 AM
Aku belikan anak aku jenama HP, kalau bukak bawah laptop tu nak ganti hardisk atau Ram warranty ma ...

Laptop murah biasanya fragile dan dan mudah rosak. Bila dah rosak susah nak repair sebab design dia yg bukan serviceable. Bila rosak,expectation adalah beli baru. Bagi negara maju tak kisahlah sebab harga laptop baru pun dalam beratus dollar aje. Tapi di malaysia harga dah beribu walaupun low end.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:28 AM | Show all posts
ultra78 replied at 10-12-2018 08:59 AM
https://www.laptopmag.com/articles/laptop-brand-ratings

ofis weols pakai lenovo, tak best pon.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.123818s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list