JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1693
View
31
Reply

[Tempatan] Siti Hasmah: Awak cemburu saya pegang tangan Putin, Imran Khan?

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-12-2018 12:22 AM | Show all posts |Read mode
Siti Hasmah: Awak cemburu saya pegang tangan Putin, Imran Khan?Mohamad Fadli -

December 4, 2018 11:25 PM


Siti Hasmah menawan hati hadirin dengan kisah pertemuannya dengan Putin dan Imran Khan.


KUALA LUMPUR: Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali hari ini menawan hati pendengarnya dengan cerita tentang mengapa dia memegang tangan 2 lelaki segak, iaitu Presiden Rusia Vladimir Putin dan Perdana Menteri Pakistan Imran Khan.

Isteri perdana menteri itu berseloroh mengatakan menantunya berkata dia berasa malu kerana saya cuba menggoda lelaki-lelaki itu.

Beliau berkongsi cerita tentang Putin, yang mengunjungi rumah mereka semasa lawatan rasminya ke Malaysia.

Putin seorang pemimpin ternama di dunia datang ke rumah kami, katanya di majlis penyerahan cek di Hospital Global Doctors hari ini.


Siti Hasmah berkata Putin mengunjungi mereka ketika mereka dipinggirkan dan tidak diundang ke mana-mana majlis rasmi sebelum ini.

Putin sendiri berkata dia mahu melihat Dr Mahathir. Jadi Dr Mahathir pergi ke hotel untuk berjumpa, tetapi Putin berpendapat, walaupun sudah berjumpa di hotel, dia mesti datang ke rumah kami.


Bagaimana perasaan anda apabila seorang yang terkenal seperti Putin, perdana menteri Rusia, datang ke rumah anda? katanya ketika bercerita kepada hadirin yang hadir semasa majlis penyampaian cek di Hospital Global Doctors.

Siti Hasmah berkata Putin membalas dengan mempelawa mereka ke rumahnya apabila dia dan Dr Mahathir berkunjung ke Moscow.

Beliau menambah isteri Putin seorang wanita yang sangat baik.


Pada Sidang Kemuncak Asean di Singapura November lalu, Siti Hasmah berkata Putin berkeras mahu bertemu mereka di sana, dan bukannya di Papua New Guinea ketika mesyuarat Kerjasama Ekonomi Asia-Pasifik (Apec) berlangsung, kerana akan ada lebih banyak masa untuk berbual.

Siti Hasmah tersenyum sambil memegang tangan lagenda kriket, Imran Khan.


Dia tinggal di hotel yang sama dengan kami. Selepas berjabat tangan dan berjumpa dengannya, kami sudah tentu mahu mengambil gambar dengannya bukan?

Saya perlu pegang tangan seseorang. Jadi saya pegang tangannya. Mengapa awak iri hati? Apa salahnya, katanya disambut tawa para hadirin.

Siti Hasmah kemudian berkongsi cerita tentang Imran semasa lawatan rasminya ke Malaysia bulan lalu.

Beliau berkata semasa makan tengah hari, Imran, yang ditemani isteri, sangat ramah.

Selepas itu, Dr Mahathir minta diaturkan satu sesi bergambar.


Jadi kami ambil tempat kami. Saya bertanya bolehkah saya pegang tangan? Dia jawab boleh.

Jadi saya pegang tangannya. Saya pegang tangannya kerana dia seorang lagi anak yang ternama yang datang ke rumah kami.

Apa salahnya? Awak cemburu? katanya, menyebabkan hadirin tertawa lebih kuat lagi.

Siti Hasmah kemudian memberitahu hadirin bahawa dia sebenarnya tidak dapat melihat wajah mereka dengan jelas kerana penglihatannya yang semakin lemah.






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah hai
Google translate ke apa ni?
Ade artikel dlm bahasa asal?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Hebat Madey, sampai Putin insist nak datang umah .... Najip pulak PM Burundi pun tak hingin jengok rumah dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 12:34 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 4-12-2018 08:30 AM
Ya Allah hai
Google translate ke apa ni?
Ade artikel dlm bahasa asal?

TAKAN FreeMalaysiaToday guna Google trans?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 5-12-2018 12:34 AM
TAKAN FreeMalaysiaToday guna Google trans?

Seriously i x fhm artikel ni.
Masa bile dia pgg tgn putin?
Tgn imran bila pulak?
X kan BM i teruk sangat
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 5-12-2018 12:33 AM
Hebat Madey, sampai Putin insist nak datang umah .... Najip pulak PM Burundi pun tak hingin jengok r ...

Trump pun buat2 x nampak jib
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Indon pasti jeles rumah Jokockwi  dicuekkin Putin, dia malah pengen ke rumah PM Malon melayu tulin non- indon @Malaysia.Doom
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 5-12-2018 12:43 AM
Trump pun buat2 x nampak jib

... hehehe ....
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam tak suka Madey, akak adore sangat Tun Siti Hasmah ni, wholeheartedly. Untung Madey dapat wife macam dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
wife yg sgt cute and bijak..I love her...untung Tun ada wife yg begini.

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus tun Hasmah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
I baca article ni kat The Star

Nothing wrong with holding Putin and Imran's hands, jokes Siti Hasmah

KUALA LUMPUR: Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali jokingly shared how she managed to hold hands with two handsome world leaders while on recent official functions with Tun Dr Mahathir Mohamad.

The Prime Minister's wife related the incidents in a lighthearted way, where she held the hands of Russian President Vladimir Putin and Pakistan Prime Minister Imran Khan.

ADVERTISEMENT

''My daughter-in-law saw the reports online and she teased me that she was 'ashamed' of me flirting with Putin.

''Putin was one of the lustrous leaders who came to our humble house during an official visit to Kuala Lumpur.

''He came to visit during the 10 years when we were sidelined, and of course, not invited to many functions,'' she said, adding that Putin insisted to visit them at their home when Dr Mahathir met him at a hotel.

''So he came to our house, which was the smallest with no fence and not like other palaces on his way back to the airport.

''What would you like to feel when a person like Putin come to your house?'' said Dr Siti Hasmah, adding that Putin invited them to his house when they went to Moscow and met with his wife.

Earlier, Dr Siti Hasmah attended a cheque presentation ceremony by Global Doctors Malaysia to three NGOs here on Tuesday evening.

During the 33rd Asean Summit in Singapore last month, Dr Siti Hasmah recalled that Putin had insisted to meet them there so that they could spend more time talking.

''He was staying at the same hotel as we were and was heavily guarded by over 100 security personnel at that time.

''Eventually the guards let us in. After shaking his hand and meeting him, of course we have to take pictures, right?

''I had to hold someone's hand, so I held his. Why are you so envious? What's wrong with that?'' she asked in jest, leaving the crowd in stitches.

Dr Siti Hasmah, who won hearts globally after the video of her gleefully asking to hold Imran's hand has been widely shared on social media, said she did that because Imran also visited their home.

''He was another illustrious son who came to our humble home.

''Twice he came to Malaysia and twice he came to our home.

''Thats the reason why. They treat me as their mother.

''So whats wrong with that? Why are you jealous?'' she said, as the crowd erupted in another round of laughter.

Revealing that she has a poor eyesight, Dr Siti Hasmah also urged the audience to take good care of their eyesight and hearing.

''I cant see your faces. In most instances, I dont even recognise my own children until I hear their voices when they come and kiss my cheeks,'' she said.

She also related an embarrassing incident where she mistakenly held the hand of another man while on an official visit in Tokyo with Dr Mahathir.

''It was someone else's hand ... I was so ashamed.

''I scolded my husband, and told him thats what happens when youre not beside me.

''So take care of your eyesight and hearing so that you dont end up in embarrassing situations like this,'' she added.

A total of RM111,000 was presented to three NGOs - the National Autism Society of Malaysia, Malaysian Rare Disorders Society and Childline Malaysia.

It was presented by Global Doctors Group chairperson Datuk Dr Sharifah Fauziah Alhabshi

https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/12/04/nothing-wrong-with-holding-putin-and-imrans-hands-jokes-siti-hasmah/
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 5-12-2018 12:33 AM
Hebat Madey, sampai Putin insist nak datang umah .... Najip pulak PM Burundi pun tak hingin jengok r ...

Di sono Kang.....Ibu Negara Irina pimpin tanganya eyang Hasmah tika lawatan eyang mahathir ke Istana Bogor.
Jamannya eyang perdana menteri kali pertama...Pak Jokowi barusan wisuda dari universitas.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 08:32 AM | Show all posts
putin dtg rumah dorg kt mines tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 08:39 AM | Show all posts
Aku pun tak faham ayat tang ni........ Boleh sesiapa jelaskan.......... Atau mmg aku yg tak faham........

Jadi kami ambil tempat kami. Saya bertanya bolehkah saya pegang tangan? Dia jawab boleh.

Jadi saya pegang tangannya. Saya pegang tangannya kerana dia seorang lagi anak yang ternama yang datang ke rumah kami."

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Cute je Tun ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 09:42 AM | Show all posts
highcastle replied at 5-12-2018 08:39 AM
Aku pun tak faham ayat tang ni........ Boleh sesiapa jelaskan.......... Atau mmg aku yg tak fah ...

haha...

maksudnya dia anggap Imran tu macam anak..seorang yang terkenal yang dia anggap macam anak.

aku baca kat Free Malaysia Today, artikel in english, artikel atas ni direct translation sangat ni..ahaha.



Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 09:44 AM | Show all posts
suka Tun Hasmah..humble dan kiut orangnya.. bila baca buku biografi dia, memang boleh nampak sisi lucu dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Acik Rosmah lagi lak kiut, dia cium aktor Buliwood, dia pelok Chong wei selet ....
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 5-12-2018 08:31 AM
Di sono Kang.....Ibu Negara Irina pimpin tanganya eyang Hasmah tika lawatan eyang mahathir ke Ista ...

Hehe waktu eyang jadi PM4, mas Joko masih ABG lhoo... ntar mas Joko juga bakalan dipimpin tangannya, kalo raden Prabowo menang pilpres nya
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
I jeles sbb putin sexy
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 11:49 AM | Show all posts
pyropura replied at 5-12-2018 10:53 AM
Acik Rosmah lagi lak kiut, dia cium aktor Buliwood, dia pelok Chong wei selet ....

Acik Rosmah terlebih mesra tapi Tun Siti Hasmah terlebih berhemah pula.  Nak pegang tangan Imrah Khan pun harus bertanya dulu.  Begitulah.... jauhari juga yg mengenal manikam
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
highcastle replied at 5-12-2018 08:39 AM
Aku pun tak faham ayat tang ni........ Boleh sesiapa jelaskan.......... Atau mmg aku yg tak fah ...

Betul lah tu...Tun Hasmah anggap Putin dan Imran macam anak2 dia....sebab tu dia kata "anak anak ternama"...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 04:13 PM | Show all posts
bila tun nk pegang tgn mek nihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 01:07 AM | Show all posts
xy_daen replied at 5-12-2018 11:55 AM
Betul lah tu...Tun Hasmah anggap Putin dan Imran macam anak2 dia....sebab tu dia kata "anak anak t ...

Dia tak kata "anak-anak" dalam artikel tu, dia kata "anak" sahaja....... Tu yg aku tak berapa nak faham...........
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059576s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list