Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1419
View
28
Reply

[Pelbagai] Kenali Jenis-jenis SCAM

[Copy link]

Author: Acikayumii       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-12-2018 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 8-12-2018 09:46 AM
Scam gores dan menang. Pernah kena. Takutnya taktik mob instinct derang

Orang buat tipu pakai Gores dan menang mmg terror!! Sbb dorg face to face n pandai gila manupilative. Sampai terjebat dibuat nya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2018 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang main call ni buat ramai orang percaya sebab dorang dapat pintas call number betul certain pejabat.

Mcm contoh ada kawan i kena. Ada org call dari IPD K.. cakap ada hutang court mammoth. Siap nak dtg rumah nak sita kerusi yang xbayar. Dia tengok no telephone tu mmg no telephone IPD K. Sbb bila google no telephone IPD tu, mmg sama dgn number yg call dia. Last2 kawan i tu pegi la tanya member dia yg polis komersil, so polis tu cakap, mmg scammer skrg ni diorg boleh pintas number2 pejabat. Sbb tu kita tengok sama n ingat mmg betul dr polis yg call. Itu yg jd makin payah skrg ni. Pastu polis tu cakap ko ingat polis ada masa ke nak pegi tlg court mammoth pegi sita  Kerusi??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Gores dan menang..masa aku sek ren, dtg rumah..konon2 bjaya menang lps gores tp kena byr utk dpt hadiah..nasib baik mak aku tak tertipu. Mak aku dh excited tp sbb mak suri rumah je mmg xde duit
. selamat la.. bila bapak aku balik kerja dan tau psl ni, dia kata tu tipu je..lega mak aku tak terkena.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols penah kena gini tapi kita dh alert kan...jadi x layan lah.
Yang best mak iols

Dpt panggilan dari court..konon ada kes ape tah..
Siap takut lagi..org tu takutkan dia..
Kebetulan plak adek iols baru balik..trus rampas telefon n cakap bye

Next week nya plak..dpt dari hongleong..
Mak iols menggelupur plak ckp ada org guna ic dia n dia kena bayar...nak transfer duit sure kena adek iols buat sebab mak buta it...tekan pin pon terkial kial...adek iols trus ckp..jgn layan

Pastu sapa sapa call no lain xde dlm list..terus mak iols x angkat..sampai ke sudah la org call xdpt ..melainkan dlm contact atau adek iols ada...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 12:37 PM | Show all posts
i kalau ada masa i layan diorang ni..

ada sekali tu, panggilan dr mahkamah, mmg kow2 i kenakan diorang..
smpi fed up caller tu.. Dia ckp berani awak main2kan pegawai mahkamah..
saya nk saman awak sbb menghina peg mahkamah..
Drp saman tertunggak, terus nk claim i hina peg mahkamah..
what the hell sangat





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha. Baru terkena tadi. 2 kali dia call. Taktik dia mcm biasala, kata ada hutang kereta (padahal dah dpt Geran pun). Nama scammer tu Julia. Dia paksa masukkan sejumlah wang dalam akaun..

Kali pertama dia call, mmg cuak juga la. Sbb dia kata kalau x masukkan wang, nnti pegawai penyiasat datang rumah. Nak angkut kereta. I kata pukul 3 nanti I pergi bank nak masukkan wang.

Selesai zuhur, i siap2 nak gi bank, tp Allah tu ada. Tiba2 i mcm tersedar, i kena tipu. I checkd nombor telefon tu, mmg nombor tu tersenarai dalam nombor scam.

Tadi, jam 3.30 julia call, i sengaja jawab panggilan tu. I layankan sekejap. Tapi bila julia start tinggi suara, i azan Kuat2. I kata "semoga syaitan kembali ke neraka."

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Maxam mana tengok gambar dan followers orang. Like hahah haha haha haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 06:38 PM | Show all posts
tak taulah berlambak sangat scam harini
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080535s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list