JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1850
View
29
Reply

Tempat Perlindungan

[Copy link]

Author: Iris.    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-12-2018 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi... i nak mintak tolong suggest tempat perlindungan untuk gadis2 yang tak gadis dah yang pregnant anak luar nikah untuk dia stay sampai dia beranak...
Area kl/selangor sebab i yang nak tolong dia

I tak tau nak buat ayat lebih proper... i bedal je ni
Mohon suggest pls... nanti i google dan contact tempat tu
Thanks korang... i lap porem
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jazaa100 at 5-12-2018 07:47 AM

Raudhatus Sakinah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 10:52 AM | Show all posts

thanks sis... nanti i google
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 11:34 AM | Show all posts
baiknya u TT..semoga dipermudahkan sayam..

ni ada a few suggestion..

Pusat Jagaan Kasih Hazira
Rumah Kita


Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 03:12 PM | Show all posts
anak tu nanti dia nk pelihara ke,kalau dia tk nak pelihara,ada kawan i yg dh 15 tahun khwin tkde anak dia nk bela.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 03:25 PM | Show all posts
myakayina replied at 5-12-2018 03:34 AM
baiknya u TT..semoga dipermudahkan sayam..

ni ada a few suggestion..

thanks sisthur cantek...
rumah kita tu saya dah dapat ctc no dan add tapi belum sempat call sebab banyak kerja
esok insyaAllah saya call sebab budak tu nak mai KL dah 15/12 ni

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 03:26 PM | Show all posts
shalke09 replied at 5-12-2018 07:12 AM
anak tu nanti dia nk pelihara ke,kalau dia tk nak pelihara,ada kawan i yg dh 15 tahun khwin tkde ana ...

1st perancangan nya memang nak cari orang yang nak baby
tapi sddly kawan i cakap, bapak budak tu nak ambik the baby
i nak jumpa dulu jantan itu nak interview dia.. apa dia nak buat dengan baby tu

kalau tak... nanti i'll let u know k
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 03:19 PM | Show all posts
baitus solehah johor
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 12:07 AM | Show all posts
kasihan mereka, buat kesilapan yang Allah ampun anytime bila mereka bertaubat dan berdoa, tetapi masyarakat kita akan hukum mereka sampai mereka tua, dan anak2 mereka juga terima nasib yang sama. malang lah kita kerana  ada sifat begini. Umar RA dulu kata dia akan hukum teruk seorang bapak yang tanya patutkah dia beritahu bakal suami daughter dia bahawa daughter dia pernah berZ.  Umar kata, Allah dah sembunyikan kesalahan daughter dia, bapaknya pulak nak reveal, ye? semoga kita jadi bangsa yang paham bahawa satu-satu kesilapan, walaubagaimana besar, tidak mewarnai hidup seseorang sampai bila2. tapi dosa besar, elak kan lah.

analogy nila setitik rosak air sebelanga tidak sesuai utk diguna utk a person's life.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 09:59 AM | Show all posts
Iris. replied at 5-12-2018 07:26 AM
1st perancangan nya memang nak cari orang yang nak baby
tapi sddly kawan i cakap, bapak budak tu  ...

why mother tak nak jaga iris

so sad , u nasihatla a mistake is a mistake. sampainya hati dia nak tinggalkan anak dia.

allah tu x kejam, dia tahu what is really going on. forget about stigma and so on

yg penting what is next to be done and confront it. takkan mati sebab malu atau org nak mengata and i trust society now tidakla kolot mcm dulu, hanya ibunya nak atau tidak we dont live for people, we live for ourselves cakap dia ok.

tak nak ke dia tebus kesilapan tu dgn dia prove to herself dia akan jd mak yg baik and pastikan anaknya juga jadi anak yg hebat

tq iris for willing to help kawan tu..hugs


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2018 05:39 PM | Show all posts
ipes2 replied at 10-12-2018 04:07 PM
kasihan mereka, buat kesilapan yang Allah ampun anytime bila mereka bertaubat dan berdoa, tetapi mas ...

insyaAllah saya tak macam tu
kecuali orang yang sakit kan hati saya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2018 05:40 PM | Show all posts
adila39 replied at 12-12-2018 01:59 AM
why mother tak nak jaga iris

so sad , u nasihatla a mistake is a mistake. sampainya hati dia na ...
why mother tak nak jaga iris
si ibu terpaksa berhtni belajar bagai
terumbang ambing gitu
how to feed the baby?
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 18-12-2018 09:40 AM
si ibu terpaksa berhtni belajar bagai
terumbang ambing gitu
how to feed the baby?

how old is d mother? is d family tahu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2018 05:46 PM | Show all posts
ok... gini yeh
alhamdulillah hari ahad hari tu i dah hantar dia (i nama kan dia S je la) ke pusat jagaan kasih hazira
thanks kaka @myakayina

family dah tau, dan tunggu khamis untuk family datang n decide samada nak biarkan S stay situ atau bawa balik
i dah janji dengan S, rajin2 jenguk dan bawa dia makan sedap2 bila i ada masa lapang
kesian dia.. dia nampak baik cuma mungkin tersilap langkah
berkenaan jantan tu, that guy bukan bf tapi maybe skandal ke apa....
oklah dia yang uruskan S datang ke KL tapi tu je lah
stay kat hotel (sebab i bz sangat hari sabtu so tak dapat bawa S ke pusat tu, S kena stay hotel semalaman) i dengan kawan i tu tanggung.
takpe lah hari ni hari dia, esok lusa hari kita

S nampak sihat... alhamdulillah
dia langsung takde morning sickness ke apa2.. memang  sihat betul
tapi dia haluih je so perut pun tak nampak

nanti i update lagi ye...
mohon doakan Allah permudahkan S
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2018 05:48 PM | Show all posts
adila39 replied at 18-12-2018 09:42 AM
how old is d mother? is d family tahu?

19 sis
dah tau... family semua ok boleh terima walaupun yelah marah lah kan
tapi family nak bawa dia balik dan hantar ke tempat lain
Dia taknak....
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 18-12-2018 09:48 AM
19 sis
dah tau... family semua ok boleh terima walaupun yelah marah lah kan
tapi family nak bawa ...


pulak...hmmm so young. i think better u serah pd family uruskan. she is not even 21 pun. Kalau dia bijak dia ikutla nasihat org.

baby tu hopefully selamat and kalau xnak jaga ensure and hopefully diberi pd org yg baik baik  

cakapla kat dia, life goes on. what ever berlaku move on la and jgnla buat lagi gitu. kesian masa depan dia.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2018 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 18-12-2018 10:18 AM
pulak...hmmm so young. i think better u serah pd family uruskan. she is not even 21 pun. Kalau d ...

Memang kita serah pada family pun. I cuma tolong dia cari shelter n aunty pun mintak consent dari family
Tapi Dia taknak ikut family.. dia nak settlekan kat shelter.

Tadi mak dia ada call saya. Khamis ni family datang sini. Mak dia ok alhamdulillah boleh accept sebab anak mak dia cakap. Dia tengah membuak.. lega sikitlah bila mak dia cakap macam tu

Kalau mak saya, dah di buang nya saya terus
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 07:59 AM | Show all posts
Iris. replied at 18-12-2018 05:46 PM
ok... gini yeh
alhamdulillah hari ahad hari tu i dah hantar dia (i nama kan dia S je la) ke pusat j ...

Alhamdulillah dik Iris..happy to hear that. Semoga semuanya berjalan lancar..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 18-12-2018 04:08 PM
Memang kita serah pada family pun. I cuma tolong dia cari shelter n aunty pun mintak consent dari  ...

untung budak tu. harap dia sedar. dah iris fokus diri awak.. pursuing happiness!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2018 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-12-2018 01:44 AM
untung budak tu. harap dia sedar. dah iris fokus diri awak.. pursuing happiness!

Tapi rasa happy je dapat tolong orang macam ni
AUtomatic rasa bebas dari symptom depression
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2018 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 18-12-2018 11:59 PM
Alhamdulillah dik Iris..happy to hear that. Semoga semuanya berjalan lancar..

Syukur... thank u kaka
Aminnn...  harap2 lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 09:54 AM | Show all posts
Iris. replied at 19-12-2018 09:48 AM
Syukur... thank u kaka
Aminnn...  harap2 lah

kaka faham apa u rasa.. happy dia semacam kan bila kita sendiri dlm kesedihan..tapi at the same time dpt tolong org yg dlm kesusahan.. semoga Allah balas kebaikan u dik Iris..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2018 10:02 AM | Show all posts
myakayina replied at 19-12-2018 01:54 AM
kaka faham apa u rasa.. happy dia semacam kan bila kita sendiri dlm kesedihan..tapi at the same ti ...

haa betul tu kaka
sekarang i rasa sihat sangat compare last month
i hilang 4 kg dalam masa sebulan sebab tak lalu makan
now selera dah mai balik dah
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 10:11 AM | Show all posts
Iris. replied at 19-12-2018 10:02 AM
haa betul tu kaka
sekarang i rasa sihat sangat compare last month
i hilang 4 kg dalam masa sebul ...

wow..welldone..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah~
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050124s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list