JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
543
View
27
Reply

HAPPY HANUKKAH 2018

[Copy link]

Author: Malaysia.Doom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-12-2018 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Happy Hanukkah / chag Sameach kepada semua kawan Yahudi saya dalam CARI forum

Kalau takda kawan2 Yahudi dalam ni mesti tak meriah forum dan dah melingkup kot forum ni.

Nampak tak kuasa ekonomi Yahudi dalam perjalanan CARI forum???

Haha.

Arini hari ke- 3 perayaan Hanukkah. Hanukkah disambut selama seminggu. Rasanya saya tak lewat la nak ucap Happy Hanukkah sebab masih lagi dalam2 hari2 menyalakan lilin Menorah Hanukkah.

Btw saya nak doakan rakan2 seYahudi semiga dirahmati Elohim dan dilindungi Elohim. Ameen

ks_hanukkah.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2018 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap lagi nak nyalakan lilin Hanukkah yang Pertama sampai Ketiga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2018 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap lagi nak nyalakan lilin Hanukkah yang Pertama sampai Ketiga
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Hantuk kepala kat dinding tak sister?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabbath shalom sister. Semoga dicucuri rahmat yahweh.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2018 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 4-12-2018 06:49 PM
Sabbath shalom sister. Semoga dicucuri rahmat yahweh.

Tq sister...yahweh!
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:14 PM | Show all posts
sendunya perayaan kau sister....sila hantuk kepala ke dinding supaya lebih happening
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Happy Hanukkah utk spesis yahudi malaya
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:19 PM | Show all posts
Kebabuan apa kah ini ?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:45 PM | Show all posts
Ada makan2 tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga tuhan yahweh mencucuri sinar menorah keatas umatnya masih setia.

Shalom
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Happy anu kah?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat mana nk beli tempat letak lilin tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt mcm @Changa je, ke org same..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 02:29 PM | Show all posts
kelapaparut replied at 5-12-2018 01:56 PM
Tt mcm @Changa je, ke org same..

Bukan.
But i m moving this thread to bod agama ye.
Yahweh whatever la kt sana.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 5-12-2018 01:53 PM
Kat mana nk beli tempat letak lilin tu?

Beli online kat lazada dan shopee ada.

Tapi sis kena faham, Menorah Sabbath ada 7 kaki lilin, kalau Menorah Hanukkah ada 9 kaki lilin.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 5-12-2018 02:54 PM
noraidil_06 replied at 5-12-2018 01:45 PM
Ada makan2 tak?


Makan Challah Bread, Mitzo Ball Soup, Latkes, Sufganiyot, Chopped Liver dll.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
kelapaparut replied at 5-12-2018 01:56 PM
Tt mcm @Changa je, ke org same..

Changa tu rakan seYahudi saya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 03:00 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 5-12-2018 02:51 PM
Makan Challah Bread, Mitzo Ball Soup, Latkes, Sufganiyot, Chopped Liver dll.

Mcm x sedap je.
Bile blh dtg ni?
Dpt duit raya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 5-12-2018 03:00 PM
Mcm x sedap je.
Bile blh dtg ni?
Dpt duit raya


Hanukkah ni perayaan budaya bukan Perayaan Agama....biasa nye bagi Hadiah, makanan, yang terbaik hadiahkan doa
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 03:26 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 5-12-2018 03:13 PM
Hanukkah ni perayaan budaya bukan Perayaan Agama....biasa nye bagi Hadiah, makanan, yang terbaik ...

Oooo.
Sy kena bg hadiah ke?
Sy nk hadiah je blh tak?
Sy nk perfume
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 5-12-2018 03:26 PM
Oooo.
Sy kena bg hadiah ke?
Sy nk hadiah je blh tak?

Biasa kami bagi hadiah untuk saudara baru Yahudi je.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 5-12-2018 02:50 PM
Beli online kat lazada dan shopee ada.

Tapi sis kena faham, Menorah Sabbath ada 7 kaki lilin, k ...

Besi ke aluminium?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 5-12-2018 03:28 PM
Biasa kami bagi hadiah untuk saudara baru Yahudi je.

Eh tak nak la jadi Yahudi.
Sy happy je jd Islam.
Wpun ramai je muslim hauk.
Tp Islam tu masih indah di mata sy.

Anyway selamat hari raya ye awak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2018 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 5-12-2018 03:33 PM
Besi ke aluminium?

Besi stainless steel kalau yg camni...ada kat Lazada harga RM458

Biasa kaki lilin ni letak kat tingkat yg menghadap jalan....konsep nye kita berkongsi cahaya kemenangan semasa peristiwa Maccabees Revolt.

629a2533d812dd7edb3d80860bf9a113.jpg
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053174s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list