JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
3203
View
46
Reply

[Tempatan] Alhamdulillah. Pontianak sudah kembali ke kubur

[Copy link]

Author: Remyda    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2018 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Tahniah Ahli - Ahli Majlis Peguam



IMG_0454.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 08:27 PM | Show all posts
kena kick.



lain kali membiak la ramai2, boleh dorang tolong undi kau.

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 09:17 PM | Show all posts
Edited by jazaa100 at 3-12-2018 11:13 PM

sama je style dia ketawa dgn kau ketawa labaa oii.......
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mende berita ni?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 09:38 PM | Show all posts

SOSMA......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2018 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 3-12-2018 09:34 PM
Mende berita ni?

Peguam Anti ICERD Menang, Siti Kasim Tewas
KUALA LUMPUR 2 Dis. C Angin perubahan nampaknya bakal dirasai dalam Majlis Peguam apabila calon-calon yang jelas berpendirian mempertahankan Perlembagaan Persekutuan telah memenangi pemilihan jawatankuasa baharu pertubuhan itu.

Kemenangan tersebut dimaklumkan oleh Aktivis Concerned Lawyers For Justice, Aidil Khalid dalam akaun Facebook awal pagi ini.

Aidil memberitahu, calon-calon yang menang itu juga merupakan dalam kalangan mereka yang menolak Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD)

Calon-calon yang jelas pendirian mereka untuk mempertahankan Perlembagaan Persekutuan dan menolak ICERD seperti Lukman Sheriff, Yusfarizal Yusof dan rakan-rakan telah menang dan terpilih.

Calon-calon yang menyokong ICERD seperti Siti Kasim dan kumpulannya telah disapu keluar, kata beliau.

Menurut Aidil, daripada 10 calon yang disarankan selamat untuk diundi sebelum ini, lapan daripadanya telah terpilih sebagai ahli Jawatankuasa Majlis Peguam.

Ini sekali gus menunjukkan bahawa jika kita bersatu-padu, dan memainkan peranan masing-masing untuk terlibat dalam proses mengundi, kita sebenarnya boleh mengambil alih Majlis Peguam supaya dapat dikembalikan kepada jalan yang lurus dengan matlamat asalnya yang suci, tegas beliau.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2018 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan Mintak spesis dia membiak ramai - ramai
Kang jenuh nak kebumi sorang - sorang

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 3-12-2018 03:39 PM
Peguam Anti ICERD Menang, Siti Kasim Tewas
KUALA LUMPUR 2 Dis. C Angin perubahan nampaknya bakal ...

Great. She, kesian arwah bapanya terhormat. Anak biul.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:17 AM | Show all posts


nampaknya kebangkitan rakyat makin terserlah

siti kasim, out you go.

shohhh shohhhhh







Berikut keputusan pemilihan Majlis Peguam 2019/2020
---------------------------------------------------
(1) Hendon Mohamed - 3,375
(2) Sulaiman Abdullah - 2,691
(3) Chan Weng Keng - 2,643
(4) Karen Cheah Yee Lynn -2,154
(5) N. Ravindran -2,147
(6) Muhammad Rafique Rashid Ali -2,132
(7) Mohamad Ezri Abdul Wahab -2,087
(8) Andrew Khoo Chin Hock - 2,070
(9) Lukman Sheriff Alias - 1,992
(10) Roger Tan Kor Mee - 1,975
(11) Salim Bashir Bhaskaran - 1,922
(12) Yusfarizal Yussoff - 1,880


(13) R. Jayabalan)- 1,862
(14) Fariz Irwan Mustafa - 1,856
(15) H.R Dipendra - 1,805
(16) Tan Lay Ean - 1,758
(17) Siti Zabedah Kasim - 1,748

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:20 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:27 AM | Show all posts
I love you Siti Kassim. Aum aum
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Bertabahlah siti thot.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:37 AM | Show all posts
Alhamdulillah. There is still hope for Malaysian judiciary system.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 4-12-2018 12:04 AM
Great. She, kesian arwah bapanya terhormat. Anak biul.

Siapa bapak dia?? Saya baru tau dia dulu sama sekolah dengan saya tapi tak kenallah sebab age gap besar.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
fff_cat replied at 3-12-2018 04:43 PM
Siapa bapak dia?? Saya baru tau dia dulu sama sekolah dengan saya tapi tak kenallah sebab age gap  ...

arwah Kassim Ahmad, malaysia intellectual, poet and educater...tapi seorang yg anti hadis. wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 4-12-2018 12:49 AM
arwah Kassim Ahmad, malaysia intellectual, poet and educater...tapi seorang yg anti hadis. wallahu ...

Kahkahkah memandai je kau ni siti kasim anak kassim ahmad. Bilangan S pun dah lain
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 05:02 AM From the mobile phone | Show all posts
izat123 replied at 3-12-2018 05:48 PM
Kahkahkah memandai je kau ni siti kasim anak kassim ahmad. Bilangan S pun dah lain

oh typo, sory. boleh Google
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 05:46 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 4-12-2018 12:49 AM
arwah Kassim Ahmad, malaysia intellectual, poet and educater...tapi seorang yg anti hadis. wallahu ...

Dia bukan anak Kasim Ahmad ler.ada penafian dlm ceramah dr MAZA

Byk sgt isu dgn nama Kasim.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 3-12-2018 09:52 PM
batmana replied at 3-12-2018 09:46 PM
Dia bukan anak Kasim Ahmad ler.ada penafian dlm ceramah dr MAZA

Byk sgt isu dgn nama Kasim.


ia? mati mati ingat dia anak Kasim Ahmad sbb ada somewhere yg i baca. If not bagusla ... anyway, she herself...i have no words..beyond words...sgt pelik pangainya
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 4-12-2018 12:49 AM
arwah Kassim Ahmad, malaysia intellectual, poet and educater...tapi seorang yg anti hadis. wallahu ...

Anti hadis?maybe sbb tu lah anak pun mcm ni perangai.dah mcm kak ponti
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
So dah boleh cancel demo 8dec ke tak ni? Oopsss dah book hotel utk olamak laaa

Dgan siti kassim pon menggelupor puak2 ni
47354950_578833725888226_2894888393651519488_n.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 4-12-2018 12:49 AM
arwah Kassim Ahmad, malaysia intellectual, poet and educater...tapi seorang yg anti hadis. wallahu ...

Bukanlaaa.. forumer sini gak yg cakap
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah...elok sgt kalah tu...jgn bising2 plok lepas ni...duk diam2....
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 09:22 AM | Show all posts
alhamdulillah...baguslh hopefully terkubur teruslh hamba Allah nan satu ini
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 09:56 AM | Show all posts
kalau blh tarik lesen guaman dia lagi bagus..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.867175s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list