JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7887
View
97
Reply

Ibu tunggal anak satu jadi punca: Saya dan Tok Ram masih bersama

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2018 02:00 PM | Show all posts |Read mode














TINDAKAN penyanyi Alyah meninggalkan komen kontroversi di video Instagram milik suaminya, Datuk Ramli MS ada sebabnya.

Mengakui kejadian tersebut merupakan hari terburuk pada tahun ini, Alyah memilih untuk tidak lagi memberi ulasan berhubung hal rumah tangganya dan terpulang kepada netizen untuk membuat sebarang andaian.

Berkesempatan bertemu dengan penyanyi lagu Jutaan Purnama ini di majlis Parti Ulang tahun ke-11 Suria FM, Alyah berkata kesabarannya diuji apabila membaca satu komen negatif yang ditulis oleh seorang individu di ruangan tersebut.

ARTIKEL BERKAITAN: 8 tahun hanya Alyah sahaja jawab hal rumah tangga Cukuplah!

image: https://www.mstar.com.my/spotlig ... a19e4ccf.ashx?la=en

Alyah bengang dengan komen seorang netizen di video Instagram milik suaminya, Datuk Ramli MS.

Apa sebenarnya punca Alyah meninggalkan komen di video Ramli MS sehingga wujudnya perbalahan netizen?

Sejujurnya, kami memang ada isu sedikit dan komen saya itu asalnya hanya bergurau tetapi bila ada satu komen balas daripada seorang wanita tidak dikenali membuatkan ia jadi berpanjangan dan saya hilang sabar.

Dia tak tahu apa-apa tetapi sibuk nak komen dalam tu. Dia nasihatkan kita, bila kita nasihat dia, dia bising pula. Dia masuk ruangan kita kemudian lemparkan kata-kata hinaan. Saya balas komen dia empat kali sahaja tapi dia terus memanjangkan komen dan berterusan tag nama saya di situ.

Ikutkan saya boleh saja kalau nak saman dia... tapi bila disiasat wanita itu berstatus ibu tunggal bersama seorang anak, saya masih ada belas kasihan.

Majoriti pengikut turut sama mengkritik cara wanita itu menulis komen. Tak tahulah fasal apa dia macam mahu berlawan sangat!

Adakah Alyah sedar komen yang ditulis itu akan menyebabkan netizen membuat spekulasi mengenai rumah tangga kalian dan sehingga kini komen itu masih berada dalam video tersebut?

Sebelum tulis komen itu saya sudah dapat jangka apa akan berlaku. Seperti saya katakan tadi, saya anggap hari terburuk saya dalam tahun ini. Video dan komen perbalahan itu masih ada dalam akaun Instagram Tok Ram (Ramli MS) dan dia biarkan sahaja, itu akaun dia... biarlah!

image: https://www.mstar.com.my/spotlig ... 6d0fcf39.ashx?la=en

Datuk Ramli MS atau Tok Ram.

Lapan tahun hanya Alyah menjawab hal rumah tangga. Mungkin Alyah boleh jelaskan apa maksud tersebut dengan lebih mendalam?

Saya dah penat lapan tahun orang tanya mana Tok Ram dan mereka seolah-olah tak pandai jaga hati saya. Sekarang ini apa-apa hal berkaitan dia tanyalah sendiri. Saya nak jawab 'no comment' sahaja. Cukuplah! Saya dah melalui banyak chapter dalam hubungan kami ini.

Kami masih bersama, siapa yang tahu-tahulah tapi untuk bercerita lebih lanjut saya rasa cukuplah itu jawapan saya. Dalam satu hubungan perkahwinan, saya rasa tak adil untuk saya seorang sahaja yang kena jawab. Apa-apa berlaku semua orang akan tanya saya dan bukan pasangan saya. Saya menerima persoalan daripada setiap penjuru. Selepas ini, jawapan saya tiada komen!

image: https://www.mstar.com.my/spotlig ... 790ac2b2.ashx?la=en

Alyah bengang dengan komen negatif dan hinaan daripada seorang netizen dipercayai ibu tunggal.

Setelah isu ini tular dan hangat diperkatakan netizen, mungkin Alyah ingin kongsikan hikmah selepas kejadian?

Saya bersyukur dengan apa yang berlaku, saya dapat lepaskan perasaan ini dan selepas ini orang tak akan tanya lagi. Saya sentiasa berpegang kepada prinsip setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya.

Adakah kontroversi tersebut menganggu karier seni Alyah?

Saya dah dilatih 18 tahun sebagai anak seni, walau apa sahaja masalah datang saya tetap hadapi dengan tenang. Saya dah imune, persembahan tetap berjalan lancar dan nyanyian ini ialah kerja saya, tak kisahlah kita penat, letih atau sedih tetap kena bangun untuk bekerja.

Baca lebih lanjut di https://www.mstar.com.my/spotlig ... 6tEIh916BMiyBmQV.99

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 02:10 PM | Show all posts
Move on jerlah Alyah.  Hang muda lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 02:24 PM | Show all posts
BANYAK songeh alyah ni. dh benci sgt dgn pernikahan hang langkah klr la. bkn ada anak pon. xkn nk tunggu berpuluh tahun mcm nek jenna.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 02:27 PM | Show all posts
klu tertekan dan tak happy..u know what u have to do la tinyah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
akak tak pernah komen dlm mana2 ig atau fb sbb aku takde semua tu. aman je hidup aku

tp skrg dlm CI pun boring. mod sikit2 tolak kredit. bluwekjj
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 02:30 PM | Show all posts
kenapa masih nk stay in marriage, kalo suami isteri dah macam orang asing
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah expired kot?
Awal2 okay.. Lama2 meluat.
Kena pula berlakon player..

Spekulasi je
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 02:43 PM | Show all posts
dah dua kali dah issue ni. once a playboy always will
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau lebih byk rasa sakit dr rasa bahagia, lepaskanlah....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 03:15 PM | Show all posts
masa bercinta dulu macam mana ek?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
tabahnya lahaiii, cabot jela...kan muda, cantik bergetah lagi and anak pun belum ada..tp, semoga dipermudahkan lah urusan alyah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah apa yg hadap tokram sgt, perasan hot. Blah lah alya ko tu muda lagi. Tok ram payah dah nak berubah sbb dah tua bangka.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 03:35 PM | Show all posts
best ke hidup makan hati camni, move on lah.. kan ke best kalau dapat suami yang hargai kita
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 03:37 PM | Show all posts
tajuk pun.. misleading sangat
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Move on je la kak. Dari asyik makan hati je
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai tinyah, Komen netizen usah dilayan. Lagi kau response makin menjadik laaa. Kata dh 18tahun dlm dunia seni
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ingatkan tokram ada skandal dgn janda anak satu, pastu alyah mengamuk.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan_ustazah replied at 3-12-2018 02:43 PM
dah dua kali dah issue ni. once a playboy always will

1st time dulu, budak pompuan tu bkn chenta hati tok ram. tinyah yg cemburu. 2nd time ni,pompuan ibu tunggal tu pun bkn scandal tok ram pun. pompuan tu ustajah jadian ig saje. apa masalah tin yah & tok ram sbnrnya hnya dorang yg tau.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
newyork replied at 3-12-2018 03:33 PM
Ntah apa yg hadap tokram sgt, perasan hot. Blah lah alya ko tu muda lagi. Tok ram payah dah nak beru ...

khen.. selagi xde anak, senang je nak move on.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 04:38 PM | Show all posts
alahai tinyah..move on aje lah kalau dah rasa xmampu hidup bersama..kalau  rasa masih ada harapan ke hape hadap jelah hidup ngn tokram tu jangan la merempan plk nanti kalau jadi apa2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049998s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list