JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
17188
View
223
Reply

Sherry Ibrahim Nafi Buat 'Plastic Surgery' - Jadi Lebih Lawa

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2018 09:48 AM | Show all posts |Read mode





"I tak buat apa-apa surgery or any part of my face."


Itu jawapan tegas dari Sherry Ibrahim di laman Instagramnya. Penjelasan tersebut sebagai menjawab persoalan dan komen yang diterima daripada para pengikutnya berkenaan wajahnya yang agak berbeza akhir-akhir ini. Lebih cantik dan terletak wajahnya tidak seperti sebelum ini.  Menurut Sherry lagi, dia tahu haram hukumnya mengubah kejadian Allah, jadi apa yang ada pada dirinya adalah yang asli termasuklah sebaris giginya.


Menerusi ruangan komen juga Sherry turut menjelaskan yang wajahnya agak berbeza kerana belajar daripada jurusolek teknik untuk tampil lebih 'sharp' di hadapan kamera. Seterusnya Sherry mengharapkan penjelasan ini menghentikan tohmahan terhadapnya yang kononnya membuat pembedahan plastik.



Kredit foto: IG





Bagaimanapun, setelah memberi penafian mengenai isu pembedahan plastik, masih ada segelintir pengikutnya yang tidak berpuas hati, lalu mengatakan perbezaan wajahnya terlalu ketara seperti di rahang, dagu yang makin runcing, kelopak mata yang lebih besar dan bibirnya yang cantik.





Kredit foto: IG



Kredit foto: IG




Namun, lebih ramai yang menyatakan ianya bukan pembedahan plastik, tetapi mungkin kerana gaya pose yang berbeza serta teknik pencahayaan yang membuatkan ia lebih cantik dan segar.






"Nampak bersinar sebab sinar matahari tu terpancar kat muka."

Sherry juga di ruangan komen rajin membalas komen-komen peminatnya bahawa dia lebih bijak menggunakan alat penjagaan kulit dan juga pencahayaan semulajadi dari matahari membuatkan wajahnya nampak lebih bersinar dan sihat. Dia juga menyarankan netizen yang tidak pasti mengenai wajahnya, rajinkan diri melihat ceritanya di IG Story bagi melihat produk-produk kecantikan yang bagus.







Kredit foto: IG





Kredit foto: IG





Selepas melihat foto-foto Sherry ini yang wajahnya agak berbeza, jadi apa pula pendapat anda? - CARI


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Haah laaa... Lainnya muka dia.. Kalau xletak nama td, iols x cam lgsg diaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 09:51 AM | Show all posts
takpela kalau betul ko tak operate kak sherry
tapi muka mmg nampak lain la
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 09:51 AM | Show all posts
she needs plastic surgery badly ..sebab muka die asymmetrical and die mmg a boring person with boring personalities..wait .. who are yuuss!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
dulu bibir nipis, skrg dah tebal...dia pakai lip gloss yg dr mekah tu ka nok?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcmtu je tgk
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa ja mula dia, nak kata cun tak, boleh lah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:04 AM | Show all posts
muka dia dah tak nampak macam  bentuk mukaaaaa...  dia . nmpk sgt bezaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:09 AM | Show all posts
lain sgt muka dy ni...dlu bentuk muka panjang mcm senduk...la ni dah makin cantik
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Uols tak pernah dgr apps facetune or meitu ke?Husnozon la mungkin dia pakai apps tu.Byk je youtuber cth mcm james charles pakai facetune utk kecikkan dahi so on.So mungkin la but whatever it is lagi better dari buat plastic surgery.I rasa muka dia still sama sbb tgk haritu ada instastory mua mekap dia muka dia takde yg berubah pun
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Suke atilaa.. duit dia gasak.. nanti jwb je laa dgn Allah di akhirat kelakkk.. yerr saya nak cantik.. lopes tuuu piappp kena balun dgn malaikat..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
The new look in yellow scarf reminded me of Siti Fazurina from a sitcom called Dunia Anita. She looked really different though.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
bff beliau, zoey abd rahman pun muka dah lain chuols

IMG_20181203_102255.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:24 AM | Show all posts
cerri senduk ni dulu meolz suka la jugak... skrg ni menyampah rasa... she try too hard sgt nak portray herself...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20181203_102451.jpg

dia bedah bibir jadi besar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:35 AM | Show all posts
masyaallah lain sangat muka diaaa..memang tak cam tu sherry
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Lain Sgt weiiiii. Macam bengkak muka sheols
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:40 AM | Show all posts
lain sgt muka dia. kalau uols tk bgtau itu sheery, iols pun tk kenal
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 3-12-2018 10:23 AM
bff beliau, zoey abd rahman pun muka dah lain chuols

Maaflah tapi tengok kedut pipi tu dah macam Rupa kakrospinki
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 3-12-2018 10:25 AM
dia bedah bibir jadi besar ke?

Amboi hidung dia tinggi nawwww sekarang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063856s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list