Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3254
View
28
Reply

3 SERIES SERAM, TERBARU & TERBAIK DARI NETLIX

[Copy link]

Author: Ferr_Remy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-11-2018 12:16 PM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 25-1-2019 01:32 AM

Bosannya apabila menonton lambakan drama tempatan yang selalu berkisarkan kisah cinta semata-mata. Apatah lagi kisah cinta yang klise seperti berebutkan teman wanita atau lelaki mahupun mengenai kisah cinta di antara dua darjat.

Sampai bila penerbit dan stesen televisyen tempatan mahu menjual kisah cinta murahan yang tidak berkualiti untuk dihidangkan ke kaca mata penonton? Kekeringan idea mungkin?


Nah, berikut merupakan siri drama seram terbaik terbitan Netflix yang mungkin boleh anda layan di hujung minggu!



The Haunting of Hill House









Penulis amat mengagumi drama 10 episod ini yang baru saja ditayangkan di saluran Netflix. Jalan cerita berkisarkan mengenai Crane sekeluarga yang dibesarkan di dalam sebuah rumah berhantu.



Biarpun tema seram ini acap kali diguna pakai sejak sekian lamanya di dalam siri terbitan Hollywood, ia masih mampu menampilkan kelainan walaupun berpaksikan konsep sama.



Gaya penceritaan yang kemas dan juga kerja kamera serta suntingan yang mengagumkan seharusnya menjadi inspirasi untuk pengarah-pengarah tempatan untuk menghasilkan siri drama sebaik ini. Mike Flanagan sememangnya seorang pengarah yang amat mementingkan kualiti. Barisan pelakonnya terutamanya pelakon kanak-kanak membawakan watak-watak mereka dengan cemerlang sekali!





Chilling Adventures of Sabrina








Biarpun ia merupakan versi baru atau remake kepada sitkom asal berjudul Sabrina The Teenage Witch yang pernah ditayangkan suatu masa dahulu, pengarah dan penerbit bertindak genius apabila tidak terlalu mengikuti versi asal.



Malah, Sabrina yang kelakar dan manis pernah kita kenali suatu ketika dahulu ditonjolkan sebagai pengikut ajaran syaitan di dalam siri ini! Versi baru ini ternyata lebih 'gelap' dan jalan ceritanya dikupas dengan lebih teliti dan mendalam.





Haunted






Drama ini bukan sebarang drama, ianya lebih berbentuk kepada dokumentari. Berdasarkan kisah benar, setiap episod menonjolkan sebuah cerita yang akan disampaikan seorang individu berdasarkan pengalaman mereka.



Dokumentari yang diselang-selikan dengan selingan drama lakonan semula, sudah tentu mampu menaikkan bulu roma anda. Tetapi, drama dokumentari ini juga mencipta kontroversinya tersendiri. Tular di internet di mana netizen tidak berpuas hati dan meragui kesasihan cerita disampaikan di dalam episod ketiga untuk siri ini. Nak tahu? Kenalah tonton sendiri!



Tetapi awas! Mungkin ada adegan tidak sesuai ditonton seisi keluarga. Terdapat banyak adegan berbaur seks, jadi sila pastikan anda tidak menonton bersama anak-anak anda!



Mungkin anda juga ingin berkongsi siri relevisyen kegemaran anda di bawah? Apa lagi, tinggalkan komen anda, ya! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 03:01 PM | Show all posts
ok sedot ........................
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 04:06 PM | Show all posts
Saya pilih the haunting on hill house, terbaik bak hang
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 04:35 PM | Show all posts
mek kan, teringin netflik ni tapi mek x reti camnelah..
de sesapa blh ajarkan? sbb mek ni slow sikit...
mek nk psg wifi kat umah tp camne nak tau lne tu kuat ke idak kat umah yek??

jgn kecam mek tau, mek harapkan bantuan nih
tq in advance..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 04:54 PM | Show all posts
miemiecha replied at 30-11-2018 04:35 PM
mek kan, teringin netflik ni tapi mek x reti camnelah..
de sesapa blh ajarkan? sbb mek ni slow siki ...

dun worry dear, akak pon senasib, tak tau apa jadah netflix ni. camne nak dptkan nyer
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 05:01 PM | Show all posts
miemiecha replied at 30-11-2018 04:35 PM
mek kan, teringin netflik ni tapi mek x reti camnelah..
de sesapa blh ajarkan? sbb mek ni slow siki ...

mek kalau nk sign up netflix kene ada smart tv kalau kt phone boleh tp make sure internet power... kawan2 iolls layan netflix kt laptop sajork sbb tak mampu nk beli smart tv semata2 nk sign up netflix..

1 acc netflix boleh share 5 org, sebulan rm50 kalau tak silap.. so boleh cr kwn2 utk join acc.. cara2 nk sign up tu iollss tak pasti.. tak abes belajar lg dgn kawan iolss..

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 09:24 AM | Show all posts
giyomi replied at 30-11-2018 04:54 PM
dun worry dear, akak pon senasib, tak tau apa jadah netflix ni. camne nak dptkan nyer

hwaaaa...
senasib kite ye akak..
mek tgk kat ig tiara fazlin, dia pakai netflix tu, tp mek x lah pm tnyakan..

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 09:26 AM | Show all posts
azradila replied at 30-11-2018 05:01 PM
mek kalau nk sign up netflix kene ada smart tv kalau kt phone boleh tp make sure internet power... ...

tq respon kat mek,
errmm.. smart tv tu mcm samseng and the gang tu ke?
yg lcd led bagai tu?
mek kureng lah bab2 nih..
pastu kne pakai wifi tu kan...
mek xnak kot hp, mek skrg pakai asteruk..
mmg teruk byar monthly..
cite asik ulang sama je...
pastu dr rm76 la ni jd rm106 plak...
semak dah rsa
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 10:56 AM | Show all posts
Edited by Ratutulip at 4-12-2018 11:00 AM

punca tukar unifi turbo sbb teringin nk pasang neflix dkt rumah
tp tk reti mcmana nk apply....
Iflex  berkali2 try pun fail udahnya tgk dkt pone jelh

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 02:39 PM | Show all posts
miemiecha replied at 30-11-2018 04:35 PM
mek kan, teringin netflik ni tapi mek x reti camnelah..
de sesapa blh ajarkan? sbb mek ni slow siki ...

kihkihkih...lawak mek...tk pe mek try dulu..ikut ja instruction dia..boleh try kat hp dulu , kalau tak silap untuk first time dia bagi sebulan free. try la ye

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 04:49 PM | Show all posts
arek replied at 10-12-2018 02:39 PM
kihkihkih...lawak mek...tk pe mek try dulu..ikut ja instruction dia..boleh try kat hp dulu , kalau ...

JANGANLAH GELAKKAN MEK....

mek dah donlod kat hp, tp tulah.. tiap kali mek buka je..
putus asa sbb x faham.. jenuh dah nk fahamkan..
pastu ngape data bertaburan umpama pasir d padang pasir...

nk pasang kat ghumohhh
nak pasang kat ghumohhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 03:30 PM | Show all posts
miemiecha replied at 30-11-2018 04:35 PM
mek kan, teringin netflik ni tapi mek x reti camnelah..
de sesapa blh ajarkan? sbb mek ni slow siki ...

Netflix bole search kat internat lepas tue sign up account. ada 3 jenis account, ikut berapa payment yg kita nak tapi kalo yg RM50 ada 5 acc bole la nak share sesama kawan2 or sedara mara hehehe. hat 5 acc nie bagus sebab UHD(ultra HD) lew gambo nya. lagi best ada built in installed Netflix dalam TV tue. kalo x bole jea install kat laptop tue then cucuk la hdmi tue kat tv. for trial free for 1 month. nak tau internet laju ke x bole check kat speed.net tue. bole google. nanti dia check berapa speed wifi rumah kita.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 03:38 PM | Show all posts
zu_nia replied at 12-12-2018 03:30 PM
Netflix bole search kat internat lepas tue sign up account. ada 3 jenis account, ikut berapa payme ...

maksudnya yg cek speed tu, msk kat gugel pastu speed.net
dia blh detect rumah kite pastu dia blh tau ek, line mana pling ok?
camtukah????
ade mek pm ni kangggg
mek bersungguh nih..
asteruk mek dah jd 194 hengget dr 76 hengget ni...

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
miemiecha replied at 12-12-2018 03:38 PM
maksudnya yg cek speed tu, msk kat gugel pastu speed.net
dia blh detect rumah kite pastu dia blh  ...

Ha ah kat google pegi kat http://speedtest.tm.com.my/tmspeedtest.html then bole start and check speed rumah kita berapa. Memang dia detect yg rumah kita punye.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:10 AM | Show all posts
zu_nia replied at 12-12-2018 09:15 PM
Ha ah kat google pegi kat http://speedtest.tm.com.my/tmspeedtest.html then bole start and check sp ...

nak tanya lg blh x?
klau dh dpt tu, kite bawak jelah bukti speed tu pastu p daftar je kan..
yg 50/acc or per month ek??
weyhhh.. seronotnya reply text ngan chuolssss...
byak mek belajarrrrrr

lebiu
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
miemiecha replied at 17-12-2018 09:10 AM
nak tanya lg blh x?
klau dh dpt tu, kite bawak jelah bukti speed tu pastu p daftar je kan..
yg  ...

Bukti speed tue speed internet rumah kita. Tapi so far unifi ok jea. Sepanjang iols guna hehehe. Ha ah netflix tue RM51 monthly ada 5 acc. Nak share2 dengan sahabat handai and sedara bole jea. Dia deduct terus dari acc bank yg kita register tue. Macam weols share dengan ipar2. Banyak sgt series and movie sampai x ter tengok hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 10:59 AM | Show all posts
zu_nia replied at 17-12-2018 09:54 AM
Bukti speed tue speed internet rumah kita. Tapi so far unifi ok jea. Sepanjang iols guna hehehe. H ...

syoknyerrrrrr....
mek nk pakai netflix gak lah..
sbb mek bayau asteruk pun dah 1++ tp cite asik ulang sama jehhhh...
nnt klau mek x faham, mek pm blh kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
miemiecha replied at 17-12-2018 10:59 AM
syoknyerrrrrr....
mek nk pakai netflix gak lah..
sbb mek bayau asteruk pun dah 1++ tp cite asik  ...

Bole no problem
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 08:53 AM | Show all posts

tqqq...
nah mungeeeeerrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 02:46 PM | Show all posts
Chilling the adventure of sabrina tu boleh layan lah.

Y lain x berani sangat nak tengok lagi almaklum br pindah rumah, rumah plak dah lama tinggal kang duk terbayang y bukan-bukang kang susah plak.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.635203s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list