Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
4533
View
43
Reply

Suami tak bernafsu sebab isteri gemuk slps bersalin?

[Copy link]

Author: chentiayna    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-11-2018 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum.

First of all. Sorry if soalan ni dah ada orang tanya sblm ni.

Aku dah kawin 5 tahun, skrg umur 30 and suami 32 thn. Dah ada anak sorang umur 2+. Start kawin pjj, dah ada anak pun pjj. Sebulan ni suami dpt tukar and kitorang dpt duk sekali.

Masa mula2 kawin dlu, kitorang boleh dikatakan stiapkali jumpa msti nak ML, masa tu happy sgt.. Yela sbb makanan utk batin kan. Suami tak pernah culas bg nafkah zahir batin masa tu.

Masuk thun pregnant, pun sama. Kami still ML stiap kali jumpa. Cuma last2 bila dah sarat suami takut nk ML sbb risaukan bby.

Masalah timbul bila anak dah lahir, and anak dah start msuk fasa membuas. Aku jd penat sbb uruskan anak sorang2. Suami pun turut same pnt bila balik rmh sbb die lyn anak main. So kdg2 sebulan tu takpernah lgsung ML. Suami pun xde peluk2 or kiss2..

Utk pgetahuan, berat aku skrg 68 dgn ketinggian 158cm. So agak chubby la. Tp aku tak pernah tak ready utk ML. tp suami yg selalu mengelak. Die kdg2 tgk tv smpai lewat mlm.. Kdg mse nak tido die rela lyn hp lg.

Bila suami dpt tkr duk skali, ku ingtkan aku dah tak payah mendambakan sentuhan dia di kejauhan. Tapi sepanjang duk skali selama 1 bln lbh, tak pernah sekalipun dia yg ajak aku ML. Cuma aku je yg kdg2 usik bird dia n die respon. Tu pn tpaksa byk kali usik. Kami ML pn tak sampai 5 minit. Aku xpernah puas.

Masalah terbaru. Dia bru kantoi lyn wechat dgn pmpuan lain. Dia siap hantar gambar bogel die, mcm2 kata2 lucah. Sblm ni aku ingtkan dia ni pnt n xde nafsu. Rupa2nya dia seolah takde nafsu pd aku.

Adakah sbb bdn berisi n dah xrase sonok mcm sblm bersalin? Aku menangis pkirkan hal ni. Xde tmpt nk mengadu. So diharapkan kwn2 kt sini boleh bg pendapat n cdgn apa yg aku boleh buat utk kembalikan kemesraan.

Tq.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 09:10 AM | Show all posts
its time to groom yourself..maybe
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 09:29 AM | Show all posts
1 ja aku nak ckp lelaki klu da lyn hp dr bini tu bermakna dia ada org lain la tu. pjj ni x kira la bini gemuk ka slim ka klu dia bnafsu mmg dia nak..apa pun ko diet la sikit2..laki ni mn perna puas bini cantik ka gemuk ka sm ja..spi da htr gmbr2 mcm tu lg dgn ppuan lain..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Sometimes kite pompuan kene pentingkan diri sendirilah.. kite kene jd selfish..lantaklah mak mentua nak cakap apa...abestu anak die tak jalanlan amanah betol2...nak kite isteri paham dir saja...paham anak die...paham kedudukan suami...puihhhh..jenuhlah nak kumpul pahala dalan derita...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 10:20 AM | Show all posts
adik dah tanya suami ke pasal benda ni? you should ask him, why he did that, why he seems not interested with you. kalau jawapannya sebab saiz badan, suruh dia enroll you kat gym. anak suruh dia jaga masa you p gym. kena tanya depan2. jangan simpan dan menanges sendiri. kutakan diri dan bertanya.

tapi pada akak, melampau la perangai laki ko tu. siap hantar benda melibatkan aurat kat yang bukan mahram.

mengadu pada Allah. mengadu pada manusia, sila pilih orang. takot dapat nasihat yang salah. bangun solat tahajud dan istikharah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 10:49 AM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

First of all, meh sini peluk.  U sound calm but deep down, Allah swt je yg tahu ye.  Takpa, Allah ada.

TT nanti sedaya-upaya turunkan la berat badan ye.  Sayangilah diri sendiri.  U muda lagi, senang nak kurus.  Jaga diri, jaga anak, jaga suami.  Tenangkan hati dgn solat, beristighfar, baca Al Quran setiap hari.  Maniskan muka selalu.  Let Allah do the rest.  

FYI, gemuk bukan faktor utama seorg suami berlaku curang.  Ada tu mmg terjatuh cinta mati kpd org lain, ada tu jenis main2.  Yg hantr gmbr bogel ni besar kemungkinan jenis main2... yg tak dpt kontrol nafsu... apa tu omputeh kata... yg membenarkan his libido dictate his fate.  

Semoga TT kuat semangat, semoga suami TT kembali ke pangkal jalan, semoga TT bahagia dunia akhirat.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 11:04 AM | Show all posts
semoga semuanya okay tt....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2018 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 27-11-2018 09:10 AM
its time to groom yourself..maybe

Jika itu jln yg perlu dilakukan, aku akan usaha...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2018 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 27-11-2018 10:49 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

First of all, meh sini peluk.  U sound calm but deep down, ...

Allahuakbar. Allah saja yg tahu dlm hati ni. Lelaki yg kita nampak baik pd kluarga, ank n xpenah meninggikan suara.

But now dlm masa kitorang baru nk start life bersama satu bumbung. Allah uji dgn dugaan ni. Bkn mudah.. Remuk dlm hati tgk dia hantar gambar bogel diri sendiri pd wanita lain.

Sdgkan isteri sntiasa usaha utk memikat dia.

Sy berkorban lahirkan anak dia, susukan anaknya smpai sekarang, sntiasa tunaikan kewajipan.. Wlau kdgkala sy langsung xde me time.

Sy cuba utk tanya dia pagi ni, tapi dia diam xkata apa. Now, right now, sy menangis seorang diri. Tak tahu ke mana nak tuju..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki kalau nak curang bini kurus pun dia curang sis.
Tapi kalau dia mmg sayang sgt duk terlantar lumpuh pun dia tetap setia tak cari lain.
Jangan salahkan diri seniri, sian org pompuan tiap kali laki wat pangai mesti salahkan diri sendiri,padahal yang salah itu suami dia yang berlaku curang.
Normal la lepas bersalin badan berisi nanti lemak tu hilang gak melalui susu ibu.Suami janganlah push bini sgt pasal ni sebaliknya bagilah sokongan.
Kalau sis nak kuruskan badan ke apa buatlah demi sis sendiri.
Rasanya sis lum bincang lagi kan dengan suami pasal ni?
Adakah dia bitau sbb badan sis naik dia mula cari org lain?

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi, pjj dan sesekali berjumpa pun takmo bersetubuh ka? Pelik2. Iols setuju dgn pendapat2 kat atas ni, laki kalau nak curang ko lawa mcm artis pun dia boleh curang. Aku tak rasa dia jadi camtu sbb body kau. Maybe dia dah tawar hati kot tapi sejenis tak gentleman takmau discuss openly dan takmau resolve any problem between the two of you. Perkahwinan tanpa komunikasi yg helok mmg menbawa kepada kemusnahan. Now chuols try slow talk dgn dia dulu sbb obviously apa yg dia buat tu mmg salah dan menyakitkan hati dan berdosa. Kalau tak jalan, chuols cuba dapatkan nasihat org agama, pegi pejabat agama. Cari org tgh utk discuss hala tuju perlahwinan korg ni. Kalau dah betul2 takde hati then go find someone else yg dia rasa bernafsu utk berjimak. Kalau itu je yg ada dlm his small brain lah. To share with u, iols pun lepas beranak kedua ni dan umur masuk 30 mmg badan naik tapi shuben kata ok je, kurus better but kalau dah takleh kurus (bz with kids blablabla) heols ok je malah tetap bernafsu secara konsisten gitcheww walaupun iols malu2 dah nak pakai lingeries cam dolukala.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 02:08 PM | Show all posts
first of all, masalah TT ni bkn sbb seks tp sbb laki TT curang.. i have to move this thread to FD mybe kt sana bole dpt byk input compare kt sini...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 06:55 PM | Show all posts
Laki TT dah lupa ngan nikmat syukur. Syukur ada isteri y letakkan usaha dalam rumah tangga. Syukur dah mempunyai isteri & anak. Syukur dapat isteri y berperangai elok. Cuma tinggal nak jaga jer elok2..

Benda elok dah ada dalam hidup, tapi kenapalah dicari jugak bahagian yang membuatkan dia bukan setakat seorang suami yang x bertangungjawab, tapi jugak makes him a bad Muslim.

Ingatkan suami TT untuk bersyukur dengan nikmat halal y Allah s.w.t dah bagi dalm hidup dia. Jangan dicari y haram.

Kalau betul ikhlas mencintai & komited dalam rumahtangga, bentuk badan & rupa pasangan bukan faktor untuk curang. Dia ada pilihan, tapi dia pilih untuk buat perkara y menjejaskan rumahtangga sendiri.

Harap korang jumpa cara untuk memperbaiki rumahtangga & jodoh korang kekal hingga akhir hayat. Mungkin ini ujian for you both. Good luck
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 07:02 PM | Show all posts
ALLAHU ROBBI smg TT bersabar ya....
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 09:33 AM | Show all posts
dah agak dah mesti sbb ada perempuan lain..
sbb beranak gemuk ke ape tu.. itu alasan sahaja..

tapi bila dah mencurang ni alasan tepi2x keluar la.. gemuk la.. itu la ini la..
nyampah betul..

TT keje ke?
kalau nk cantikkan diri buat untuk diri kau sendiri.. bukan sbb laki kau TT.. sbb nye satu..
bila kau dah cantik kalau laki kau masih mencurang.. kau akan down nanti..

pikir nak cantik bukan untuk org lain.. tapi untuk keyakinan diri kau sendiri../
bonus je kalau org lain tu suka or laki kau melekat kat kau,..

bab curang tu settle kan cepat2x... parah dah tu smpai anta gambo bukan2x.. sat lagi orang ugut laki kau baru ada akal..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 09:57 AM | Show all posts

betul la kata orang 5 tahun pertama perkahwinan, akan ada macam2 ujian. to TT semoga ada harapan untuk TT hidup bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 07:54 PM | Show all posts
berat tt dulu berapa? berbeza sgt ke dengan skrg? dia pnah bagi hint tak pasal berat u?

wechat tu mmg dari dulu ada atau baru install?

kesian tt. u r a good wife.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 09:11 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 27-11-2018 10:49 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

First of all, meh sini peluk.  U sound calm but deep down, ...

suka dgn kata2 genkidesuka.. tuk TT semoga bertabah. cuba cari jalan yg terbaik.. try to confront him.. smg ada komunikasi 2hala tuk selesaikan masalah ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 09:44 PM | Show all posts
oshinmoshin replied at 30-11-2018 09:11 PM
suka dgn kata2 genkidesuka.. tuk TT semoga bertabah. cuba cari jalan yg terbaik.. try to confront  ...

Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.  


Meh la kita salam n peluk juga.  Chaiyok!  Nak berjaya dunia akhirat, kita mesti kuatkan jiwa!

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 11:38 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 29-11-2018 02:08 PM
first of all, masalah TT ni bkn sbb seks tp sbb laki TT curang.. i have to move this thread to FD my ...

Hang nak move thread dah dpat izin mod mod board ini lum???


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099726s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list