Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8897
View
131
Reply

Kenapa susah sangat nak kurus??

[Copy link]

Author: Ketypurry       Show all posts   Read mode

Post time 14-12-2018 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 14-12-2018 06:12 PM
terai jangan tak terai.

ramai dari kita ni living sedentary life.

Dok opis dalam ekon lah asyik rasa lapar. ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 14-12-2018 06:27 PM
kalau lapar lagi, masak steam veggies at 7pm.
4C veggies - carrot, cabbage, corn & capsium


Cuba makan dengan cheese hehe. ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:40 PM | Show all posts
noor2 replied at 14-12-2018 06:36 PM
X lapar ke. .makan ni aja

tak lapar pun. dah biasa.
kenyang tu. plant based diet ni full of fiber.
i mmg jarang makan nasi & roti, maybe seminggu sekali.
itu pun weeken, time cheat day.


Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 14-12-2018 06:40 PM
tak lapar pun. dah biasa.
kenyang tu. plant based diet ni full of fiber.
i mmg jarang makan nasi ...

Asalkan x de penyakit ...tapi kita kurus mmg sebab nak sihat ....biasa kalau badan terlampau  berisi. .penyakit mudah datang
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:44 PM | Show all posts
noor2 replied at 14-12-2018 06:37 PM
Dok opis dalam ekon lah asyik rasa lapar. ..

i dok dalam ekon most of time.
takde lapar pun. tapi air kena minum banyak lah.

pagi - lemon & ginger, refill sampai takde rasa.
tengah hari - black coffee (no gula, no milk, no creamer)
with roasted garlic 6/7 ketul

petang - green tea + chia seeds sesudu
jam 5 baru dinner.


Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 14-12-2018 06:44 PM
i dok dalam ekon most of time.
takde lapar pun. tapi air kena minum banyak lah.


Mana makanan beratnya capi..maksud i bila capi makan mknn beratnya. .tengok jadual makan semua yang x berat  ..kalau i lah dah masuk angin perut. ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:52 PM | Show all posts
noor2 replied at 14-12-2018 06:38 PM
Cuba makan dengan cheese hehe. ...

oil, butter and cheese.. semua i banned.

cheese buat gomoks.
lagi pun i cuba nak elakkan makan animal product.
kalo rasa nak makan pun, amik kadang2 jer.


Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 14-12-2018 06:52 PM
oil, butter and cheese.. semua i banned.

cheese buat gomoks.

Rugi nikmat dunia ...hehe. ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:55 PM | Show all posts
noor2 replied at 14-12-2018 06:47 PM
Mana makanan beratnya capi..maksud i bila capi makan mknn beratnya. .tengok jadual makan semua yan ...

makanan time dinner tu berat ape.
6 jenis makanan masuk perut.
ni pun rasa kenyang semacam.


Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:57 PM | Show all posts
noor2 replied at 14-12-2018 06:55 PM
Rugi nikmat dunia ...hehe. ..

takpe, nikmat donia hanya sementara.
donia penuh kepalsuan.




Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 14-12-2018 06:55 PM
makanan time dinner tu berat ape.
6 jenis makanan masuk perut.
ni pun rasa kenyang semacam.

Tapi buah buahan. ...tak pelah asal x gastrik. ..badan kita. ..kita yg lebih tahu. ..apa pun semoga sentiasa menten kurus dan sihat buat capi. ....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 07:18 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 14-12-2018 07:21 PM
noor2 replied at 14-12-2018 06:58 PM
Tapi buah buahan. ...tak pelah asal x gastrik. ..badan kita. ..kita yg lebih tahu. ..apa pun semog ...

tak pernah pun kena gastrik, noor.
lagipun i ni mmg jenis low stomach acid.
ikut japanese diet pun, people with blood A type, patut jadi vegetarian jer.

dulu i penah diet makan crackers, roti & milo.
end up rasa bloating, acid reflux rasa sampai ke tekak.
makan nasi pun sama, lepas makan i rasa macam bloating n sick.
perut bunchet semacam, rasa macam lambat jer nak hadam.

tukar plant based diet, baru la i rasa sihat.
tiap kali makan, w'pun cuma buah, rasa ohws nikmat nya donia.
kunyah pelan2 sambil menikmati makanan.
dia punya rasa raw n fresh tu, lagi puas hati dari makan nasik. hihi


Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 09:43 PM | Show all posts

me back to work, 3 hari seminggu,
jenis kerja yang banyak berjalan..
so me set kat tepon tengok berapa step
me buat sehari, last wed me jalan 16 ribu step..

oklah walaupun 3 hari aje jalan belas ribu..
memang kurang beberapa kilo dah,,

dan less makan memang kurus,
ni my husband lah, dia dah hilang 20 pound so far
sebab malam dia tak makan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2018 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 14-12-2018 07:18 PM
tak pernah pun kena gastrik, noor.
lagipun i ni mmg jenis low stomach acid.
ikut japanese diet p ...

Pagi ni...I dah makan popia goreng 3 ketul, mihun Singapore 1 piring, ..kuih tauhu sumbat. ..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2018 12:49 PM | Show all posts
senang. kacang je nak kurus nak tu caranya? pm me. klu dpt turun, baru u dedahkan hasil dan caranya kepada umum.

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2018 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 16-12-2018 01:30 PM
capiloton replied at 14-12-2018 06:12 PM
terai jangan tak terai.

ramai dari kita ni living sedentary life.


Khen. Aiols insof sangat bila tengok video ni pasal toksin dalam badan.





Not to mention, awek tu lawa.

Aiol masih ambik nasik but kurangkan kuantiti. Ok jah dalam masa 4 hari jah pon dah turun 2.4 kgs. So nak tengok day 21 boleh hilang berapa banyak. Aiol akan coba juga dapatkan tido yang cukop dan kurangkan stress. Sukor la musim cuti sekolah ni dapat la rehat sikit. At least if stress pon, stress urus anak sundri kat rumah ja. Gumbira sangat hada cuti tak perlu stress urus anak orang selama sebulan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 10:13 AM | Show all posts
Edited by capiloton at 17-12-2018 10:15 AM
dua_chzy replied at 16-12-2018 01:23 PM
Khen. Aiols insof sangat bila tengok video ni pasal toksin dalam badan.
great video. thanks chazey.
dia punya explanation & animation mmg best.
i perasan IF time ratio dalam video ni,
sama dengan dr berg punya suggestion - 18/6



lepas i tengok video yg u bagi tu,
i dapat relate pasal healing power tu, dengan autophagy process.
now i understand kenapa puasa ni penting.

btw sebelum ni buat IF, i makan buah.
skang ni i baru nak belajor makan sayur masak steam.
experiment with food. sebelum ni jarang2 makan sayur.






Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Thanks great input!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2018 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanks sis @dua_chzy @capiloton banyak bagi tips
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 08:34 AM | Show all posts
Ketypurry replied at 17-12-2018 11:26 PM
Thanks sis @dua_chzy @capiloton banyak bagi tips


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084155s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list