Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2434
View
13
Reply

Baju Sekolah Putih Bersih Dengan 3 langkah

[Copy link]

Author: jue_siera_siera       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-11-2018 10:13 AM | Show all posts |Read mode


Sudah lama saya R&D dengan pelbagai formula & brand sabun baju untuk jadikan baju sentiasa putih 👔. Tapi tidak pernah menjadi.
Guna clorok, baju akan jadi kuning. Guna nila, baju akan jadi lebam. Guna vanish, kos tinggi. So..... Saya tanya sepupu saya Siti Atirah Sharifuddinyang bekerja sebagai nurse. Apa rahsia nurse2 menjaga uniform untuk sentiasa putih?
Nahhhhhh.... Nin diaaaa cara2 nya. Anda boleh cuba untuk uniform anak2 sekolah nanti 💕💕💕
Saya suka guna sabun Lux - Rose. Sebab bila baju dah kering, bau ros 🌹masih ada. Kerja lebih sikit untuk memarut sabun ketul tu tapi tak mengapa lah, saya tidak sibuk mana pun untuk menjadikan itu satu alasan 😎
Rendam baju2 putih dengan sabun lux yang diparut selama 1malam. Saya tambahkan sikit sahaja sabun baju biasa... Esoknya, terus on mesin basuh. Tidak perlu sental...



credit : Leena Hassan



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2018 10:09 AM | Show all posts
bagus niii..boleh cuba...lagipon x mahal kosnya
tq sharing
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 10:30 AM | Show all posts
tq sharing..kos pun murah....sagat sabun smbil tgk tv pon boleh ni..terus buat byk byk wat stok...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg ni dengan sabun Cempaka mana lagi berkesan
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 4-2-2019 09:05 PM
Yg ni dengan sabun Cempaka mana lagi berkesan

minta maaf yer TT I mmg dh try buat ni tp letih sgt nk mengosok sbb dia berkedut seribu....
Kemudian I pakai sabun rose n cempaka tu mula2 xnampak hasil but now I sgt puas hati nk bau sgt wangi terus I singup jd agent coz sgt sesuai n berbaloi....
Sory klu ada terasa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisenyum replied at 6-2-2019 07:21 PM
minta maaf yer TT I mmg dh try buat ni tp letih sgt nk mengosok sbb dia berkedut seribu....
Kemud ...

Owh i guna Cempaka tu wangi

Xda kat market ke sabun tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 6-2-2019 08:26 PM
Owh i guna Cempaka tu wangi

Xda kat market ke sabun tu

Sabun tu jual by agent je....setiap kawasan ada agent yg jual harga mesti sama dgn packaging ada juga yg letak dkt pasaraya cth dkt shah alam az-zain
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:36 PM | Show all posts
thanks for sharing
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2019 12:17 PM | Show all posts
dah lama petua ni meols taw
cuma br buat tahun ni coz assistant dah kawen
cumanya meols x parut sabun tu
just oles2kan kat tempat tertentu then rendam semlman
esoknya meols basuh cam biasa iaitu bsh tgn
dan setakat ni mmg nampak shantek bj2 sekolah anak
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2019 05:06 PM | Show all posts
Wah bagus sngt ni.... blh try
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2019 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
wow baru tahu ni.. boleh try.. thanks tt
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabun parut tu mmg berkesan klu rendam dlm besen besar, cam iols duk flat jer bilik air pun besar mana jer rendam dlm baldi end up nak gosok iols nyumpah2 kedut seribu, then my BIL jadi agen Savonn terus masalah setel, rendam 2/3 hari tak busuk pun, highly recommended
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
WOOOW
Thanks for the info
Good sharing
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2019 10:20 AM | Show all posts
i ade pakai sabun cempaka tu..tpi kalau rendam saja tak hilang pn kotoran kt koler baju..kna sental juga sikit baru ok..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082064s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list