Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2518
View
42
Reply

10 Permainan Video (Nintendo) Yang Menjadi Nostalgia Anak Kelahiran 80an

[Copy link]

Author: leblues    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-11-2018 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
xsilap ade game tank battle ke hape.. game kete kebal tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 17-11-2018 10:17 PM
Yah dek. Penguin yang tak habis2 nak naik atas tu.

game tembak2 penguin pakai ice cube tu eak? lg satu game tembak burung..mcm celaka bunyi die lps kene tembak.. errkkkkk arkkkkk gitu bunyi die
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Abang2 aku memang gila main contra, galaxy dan supermario. Beli famicom console pun tontong..mahal gak masa tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
semua game ni dah pernah main. dulu memang syok main, balik sekolah atau cuti sekolah ngadap NES je sampai rosak TV. berebut main dengan adik beradik yang lain.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
multinicky replied at 18-11-2018 08:02 AM
xsilap ade game tank battle ke hape.. game kete kebal tu.

Hada. Bomberman segala, Pac Man, eh apsal game2 ni tak masuk list? Legend kot?! Street Fighter pon tak masuk!
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 18-11-2018 10:50 AM
multinicky replied at 18-11-2018 08:04 AM
game tembak2 penguin pakai ice cube tu eak? lg satu game tembak burung..mcm celaka bunyi die lps k ...


A'ah. Aiol suka sangat main Ice Climber tu.

Game tembak burung tu, game FPS kan? Pehtu game sukan Olimpik tu pon best. Bunyi kalau terjelopok jatoh masa join hurdle race ka, lompat bergalah ka, kelakar sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde ke yg nak share link tuk download game2 gini...dulu2 ada time zmn bljr..bila laptop rosak.,.n bila dh bz keje..mencari keje..lupa semua psl game....lg satu game i suka yg masak2 tu coking academy...n ikan yg mkn2 ikut saiz tu....nak downliad yg free mencari jgk tp tkde...hehe....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
I beli balik game ni utk ank2 bg dorg gak merasa, tp i dgn hubby pon tumpang main sekali, part paling best ank2 clap2 the hand sbb mommy terro kata dorg momy so goodddd at this game, padahal masa dlu mak dorg yg paling slow  among siblings, mula2 nk beli kn PS tp my adik kata bagus beli yg mur2 dlu nnt dah besar baru beli PS... So selain psp mmg dorg main game ni la
IMG_20181118_125949.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 01:13 PM | Show all posts
Sydasyda replied at 18-11-2018 01:05 PM
I beli balik game ni utk ank2 bg dorg gak merasa, tp i dgn hubby pon tumpang main sekali, part palin ...



emak yang baik
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 18-11-2018 01:13 PM
emak yang baik

Sbb i xnk biasa kn dorg tgk youtube sgt, at lest main game dorg guna otak sikit lg pulak sekarg musim hujan, kesian xboleh main kt luar, so mmg dorg main game je la 500 game main sampai muntah, game boy utk dorg main masa dlm kereta nk g jln jauh, so selamat la handfone i dgn hubby, btw tq banyak2 bg kacang....heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 01:20 PM | Show all posts
Sydasyda replied at 18-11-2018 01:17 PM
Sbb i xnk biasa kn dorg tgk youtube sgt, at lest main game dorg guna otak sikit lg pulak sekarg mu ...

orite, sama2
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua ai pena main
Zaman game kaset
Emmm
Dipagi raya yg bosan pun ai masih boleh mgadap ice climber nan sendu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 18-11-2018 10:47 AM
Hada. Bomberman segala, Pac Man, eh apsal game2 ni tak masuk list? Legend kot?! Street Fighter pon ...

stret fighter meols gune chun lee even hazabnye power sheols. suke tgk teknik kaki pusing2 die tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 18-11-2018 10:48 AM
A'ah. Aiol suka sangat main Ice Climber tu.

Game tembak burung tu, game FPS kan? Pehtu  ...

game tembak2 tu legend..siap ad gun console lg acah2 mcm real gun game olympic yg lari2 kalah smp tersadung tu.lps tu naiklah atas podium klu menang.keras kematu je graphic die same game dgn motor tu jgk adoiii, bestnye zaman dulu2..rindu plak
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman dulu2 kat negara kita, model game ni yg popular adalah dari jenama micro genius

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Separuh dari yg disenaraikan mak pernah main... Tp super mario time tu kaw2 main dgn cousins yg lain.. Pakai tape. kertu btl mak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 10:09 PM | Show all posts
makneng replied at 18-11-2018 08:13 PM
Separuh dari yg disenaraikan mak pernah main... Tp super mario time tu kaw2 main dgn cousins yg lain ...

dapat selamatkan puteri dari naga tu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 18-11-2018 10:09 PM
dapat selamatkan puteri dari naga tu?

Mmg x pernah dapat... Menjerit je.. Kaki tgn semua naik.. Hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2018 10:25 PM | Show all posts
makneng replied at 18-11-2018 10:22 PM
Mmg x pernah dapat... Menjerit je.. Kaki tgn semua naik.. Hahaha

woiiiii.... main dgn penuh perasaan tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2018 02:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Sydasyda replied at 18-11-2018 01:17 PM
Sbb i xnk biasa kn dorg tgk youtube sgt, at lest main game dorg guna otak sikit lg pulak sekarg mu ...

Beli kt mana n berapa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091664s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list