Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1006
View
8
Reply

BERI PENDAPAT !!!!

[Copy link]

Author: Syhilmi7       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-11-2018 02:55 PM | Show all posts |Read mode
Salam

Nak tanya..saya tau forum ni banyak expert..
Nak minta advice, saya seorang usahawan yg nak buat iklan2 utk pernaiagaan saya tetapi modal tu tak byk..

So saya rasa nak gunakan whatsapp blasing tu utk bantu biz saya, tetapi sentiasa dengar whatsapp blast akan kena block. Atau saya patut try tu bulk sms blasting..

Sangat keliru sekarang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2018 02:59 PM | Show all posts
memang..sy pun akan block semua..tak kira wssap ke sms ke..semak je..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2018 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pun ... tak penah bukak...delete trus dan blok.... Masa 3-4 saat tu tak nak bazirkan....
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2018 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Seeloknya....permulaan.. iklan kan pada kawan kawan dalam wassup dan fb...setidak tidaknya atas sebab kenal awak...diaorang akan baca iklan awak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2018 04:14 PM | Show all posts
Betul, saya expert dalam sector ni, hoho

Jkjk

Saya rasa ni depends on product/service yg you jual dan juga target audience you

Saya ada guna both WhatsApp blasting dan SMS blasting, both ada pro & con.

Saya buat property tetapi nak honest sekit, saya ada lebih response dari SMS kerana when saya guna WhatsApp blasting, number tu pun kena block banyak, tetapi SMS ada response sikit.


So advice utk you ialah you perlu test out which marketing tools suit you best. Boleh seperti yg PristineOne advice, promote di antara kawan2 dan family2 you dulu, then expand.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2018 04:23 PM | Show all posts
PristineOne replied at 15-11-2018 04:01 PM
Seeloknya....permulaan.. iklan kan pada kawan kawan dalam wassup dan fb...setidak tidaknya atas seba ...

Haha memang ada buat ni pd permulaan..tetapi tak tau kenapa kawan2 tu pun block sy di wasap tetapi fb ada support sikit lah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2018 10:31 AM | Show all posts
AbgMark8 replied at 19-11-2018 04:14 PM
Betul, saya expert dalam sector ni, hoho

Jkjk

I see...Boleh bagitahu tak brp caj satu pakej sms blasting tau whatsapp blasting..Mana yg bagus, boleh rekomen tak?..Perlu install apa2 software pulak?..
Since AbgMark8 expert...ada guna fb marketing & IG marketing tak?...Ada apa2 advice utk dua2 ni jugak?



Sy ni sbnrnya jual prdk2 accesories kereta, permulaan ada invite member2 kwn & keluarga tu beli, tetapi ada rasa segan sikit minta dr mereka...So sy pun ada cuba promote di fb skrg di public group2 tetapi rasa tiada buyer serious....
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 11:06 AM | Show all posts
Edited by adila39 at 21-12-2018 06:11 AM

Hi...

Before sis try jawab, business apa you buat ya..

Triomobile is cheaper, tapi mcm tak effektif, but depends., whatsappa blasting ni it works but tak boleh main terjah je and text dihantar kenalah on the dot. And stage by stage but sometimes dia blocked u hahahah

Have you tried insta/ fb...dua platform yg common untuk start with.

oh baru habis baca, mudah com? carousel? dua platform ni sesuai kalau online.

buat ig la. ada je serioua buyer kalau consistent
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 11:46 PM | Show all posts
Edited by Benjamin360 at 9-4-2019 11:50 AM

Saya rasa semua marketing channel ada pro dan con sendiri.

If you nak try online bulk SMS service provider kat Malaysia, boleh cuba SMSS360.com, mereka provide online platform utk buat SMS blasting, tak perlu install apa2 software, registration tu percuma, boleh sign up dulu utk melihat platfrom mereka. When serious nak menggunakan, then only membuat pembayaran

Langkah utk menggunakan service mereka
1. Visit website mereka SMSS360.com
2. Buat satu free acc (mereka akan caj based on SMS yg dihantar oleh sistem mereka)
3. Upload database (mereka tak provide database so perlu ada contact2 sendiri)
4. Taip mesej (Ini mereka akan minta satu sample dari you utk set up acc you)
5. Hantar SMS secara pukal atau individu pun boleh (tetapi perlu buat pembayaran dulu ya)

Saya sedang menggunakan service mereka sekarang utk dropship business saya, rasa okay, harga serendah bermula dari RM0.035 per SMS dan tiada kos tamabahan/tersembunyi.
If berminat boleh register di sini https://cutt.ly/BwHwPW
Utk informasi lanjut, boleh contact nombor +6017-9199338

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091132s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list