Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1760
View
32
Reply

[Penulis] Karya Forumner Cari Ipo...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 4-12-2018 10:19 PM | Show all posts
Note93 replied at 25-11-2018 08:58 PM
Good work ipo,,,pernah jumpa novel aku,dia dan somtam tapi tak beli,,nanti boleh pi cari

Tak ada di pasaran. Beli online di facebook Ilham Pena Publishing
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 10:21 PM | Show all posts
Catpaw replied at 3-12-2018 11:42 PM
Tahniah ipo, terbitan mana ya @Ipo

Terima kasih.
Genre misteri seram, terbitan Karnadya Publishing (Rahsia Diari Merah & Klong Mai) dan Deae Novels ( Amoi).

Genre cinta terbitan Ilham Pena Publishing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 10:22 PM | Show all posts
adila39 replied at 3-12-2018 11:47 PM
bestnyaaa...boleh ajar tak kita how

Boleh. Iols pun bbnu lagi dalam bidang ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 10:23 PM | Show all posts

Terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 10:25 PM | Show all posts
Awan_Salji replied at 4-12-2018 08:52 AM
tahniah @Ipo

terbitan mana ye? nanti nak cari

Terima kasih
Amoi- terbitan Dear Novels

Rahsia Diari Merah & Klong Mai - Terbitan Karnadya Publishing

Genre cinta dan motivasi - terbitan Ilham Pena Publishing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 10:28 PM | Show all posts
Ipo replied at 4-12-2018 10:25 PM
Terima kasih
Amoi- terbitan Dear Novels

orait thanks sis
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 03:49 PM | Show all posts
Edited by Ipo at 3-4-2019 03:51 PM

Hai! Nak update tentang novel saya
Novel saya boleh dibeli di PBAKL yang sedang berlangsung sekarang ni. (29 Mac- 7 April 2019)

di reruai KARNADYA PUBLISHING, BILIK MAWAR, PWTC
>>Noverl terbaharu, tajuk M.A.Y.A genre seram thriller IMG_20190301_075334.jpg

>>Novel lain di booth KarnaDya >>> RAHSIA DIARI MERAH dan KLONG MAI

9789674062590-medium.jpg klong mai.jpg


di reruai PENERBITAN DEAR NOVELS di Dewan Tun Hussien Onn, PWTC
>>AMOI
amoi 2.jpg

>>Kerajaan Paling Seram Vol 2- kumpulan cerpen seram. Cerpen saya bertajuk GELANG
55711603_2317672488464311_7307462846382604288_n.jpg


Terima kasih

IMG_20190301_075805.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 3-4-2019 03:49 PM
Hai! Nak update tentang novel saya
Novel saya boleh dibeli di PBAKL yang sedang berlang ...

insya Allah Ipo.teruskan berkarya.

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Keep it up. Teruskan berkarya ipo. Hasilkan banyak banyak buku bermanfaat buat kami si pembaca. I wish you gudluck

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 11:57 AM | Show all posts
Novel Terbaharu!

Boleh order dengan penerbit Dear Novels ya
Sedang promosi sekarang sah sehingga 23 September 2019
Harga :  RM21 Semenanjung.
              RM24 Sabah Sarawak


Harga asal RM24 (Sem), RM27 (SS)


free postage

Whatsapp ke nombor penerbit: http://www.wasap.my/+60132588069


HARTINI

Sinopsis

Hartini yang kematian ibu bapa dalam kemalangan jalan raya, kini tinggal menumpang dengan bekas orang gajinya, Minah. Kehidupan Hartini menjadi semakin tertekan dengan kejadian misteri di dalam sebuah bilik berkunci di rumah Minah. Hampir setiap malam, suara ketawa budak kecil dan bunyi tapak kaki berlari-lari berlaku. Tidak cukup dengan itu, bunyi lontaran barang ke dinding dan ke lantai.
Mak cik, apa sebenarnya dalam bilik berkunci tu? C Hartini
Bukan itu sahaja, Hartini juga sering mengalami mimpi ngeri bertemu dengan seorang perempuan yang tidak mempunyai wajah. Tidak cukup dengan itu, di kampus pula Hartini menerima sebuah buku nota misteri yang bertulisan Siam dan seutas gelang kaki emas.
Apa yang saya sempat baca, tulisan tangan dalam bahasa Siam tu sebenarnya berupa satu catatan diari seseorang. Dan catatan tu juga ada mantera. Mungkin mantera sihir. C Chad
Dengan bantuan Chad, Hartini menyiasat tentang buku nota itu dan penyiasatan mereka telah membawa kepada satu rahsia yang tidak pernah terjangka oleh Hartini selama ini. Rahsia yang membawa kepada pembongkaran benda di dalam bilik berkunci, perempuan tanpa wajah dan buku nota serta gelang kaki emas dan siapa dalang di sebalik semua kejadian itu.
novel hartini.jpg


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipo replied at 12-9-2019 11:57 AM
Novel Terbaharu!

Boleh order dengan penerbit Dear Novels ya

alhamdulillah.tahniah ipo.

ipo saya nak satu dengan signature awak sekali dan saya SERIUS.

so macam mana nak dapat tu?tu no awak ke?

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
oh nombor penerbit.terlepas pandang.

nak yang ada signature.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2019 05:43 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 13-9-2019 03:24 PM
oh nombor penerbit.terlepas pandang.

nak yang ada signature.

beli dengan penerbit pun ada signature dan gift jugak
Iols dah sediakan untuk 50 pembeli sahaja.


tq KILL_NANCY berminat nak beli.

Whatsapp je penerbit tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092608s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list