Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1891
View
25
Reply

KENAPA HARUS MEMILIH TAKAFUL ETIQA MEDICAL CARD? Kelebihan Medical Card Etiqa Takaful

[Copy link]

Author: mieezaa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-11-2018 02:08 PM | Show all posts |Read mode
Hanya gunakan Kad Perubatan (Medical Card) untuk kemasukan ke panel hospital. Segala kos hospital ditanggung 100% oleh Etiqa Takaful



2. Ciri-ciri unik Takaful Medical Plus:


a) Tiada Co-Takaful (
terdapat
syarikat yang mengenakan bayaran co-takaful/insuran kepada pesakit/peserta di mana syarikat tersebut hanya membiayai 90% kos rawatan dan 10% lagi perlu ditanggung oleh pesakit/peserta)


b) Tiada had sepanjang hayat (No lifetime limit).


c) Had Tahunan keseluruhan sehingga RM1.5 Juta setahun.


d) Bilik dan Penginapan Hospital sehingga RM500 sehari.

e) Hospital Room & Board 365 hari (Boleh duduk wad setahun).

f) Unit Rawatan Rapi (ICU)-Insentive Care Unit 365 hari.


g) Kebaikan Penjagaan untuk Kanak Kanak (Guardian Benefit for Insured Child)


h) Pemeriksaan Pakar (In-Hospital Specialist Visit)


i) Rawatan Kecemasan Pergigian disebabkan Kemalangan (Emergency Accidental Dental Treatment)


j) Rawatan Kecemasan disebabkan Penyakit (Emergency Sickness Treatment)


k) Rawatan Fisioterapi Pesakit Luar. Outpatient Physiotherapy Treatment (follow-up where there is a physiotherapist besides another during hospitalization



3. Jaminan pembaharuan sehingga ke umur 88 tahun.


4. Memiliki ciri-ciri Perkongsian Keuntungan daripada Konsep Perniagaan Takaful.


5. Perlindungan meliputi pra kemasukan dan selepas keluar hospital.


6. Pelan Perubatan yang mematuhi undang undang Syariah.


7. Kemudahan untuk kemasukan ke lebih 90 Panel Hospital seluruh negara.


8. Mempunyai pilihan untuk ke panel hospital dan jenis bilik.

*Tempoh menunggu untuk kemasukan ke hospital adalah selama 30 hari dari tarikh kuat kuasa sijil melainkan disebabkan oleh kemalangan


Kelayakan Penyertaan (pada tarikh lahir akan datang)
Minima : 30 hari
Maksima : 59 tahun
Umur Maksima Dilindungi : 88 years old


Kekerapan Sumbangan
Peserta boleh memilih sumbangan secara:
1. Bulanan
2. Suku tahun
3. Setengah tahun
4. Tahunan

Cara Sumbangan
Peserta boleh memilih sumbangan melalui:
1. Tunai (Cash)
2. Autodebit bank
3. Standing Instruction (SI) bank
4. Kad Kredit
5. Cek
6. Potongan Gaji (BiroAngkasa)



Interested: Call/Whatsapp Fiza 0126677465



Comments

sy tahu ini advert, tetapi sy juga anggap ianya info yg berguna  Post time 30-8-2019 04:21 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2018 03:40 PM | Show all posts
Edited by monreyes at 21-11-2018 03:41 PM

ambik Insurance dari Bank better ..eg Etiqa..Maybank punye..
terjamin n ada profit sharing / investment..
yg offered by company2 ni rentikan lah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2018 09:52 PM | Show all posts
ambik Insuran tu apa tujuan sebenar nyer ... protection ke Invesment?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2019 02:22 PM | Show all posts
monreyes replied at 21-11-2018 03:40 PM
ambik Insurance dari Bank better ..eg Etiqa..Maybank punye..
terjamin n ada profit sharing / invest ...

setuju
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2019 02:23 PM | Show all posts
ibm632 replied at 29-12-2018 09:52 PM
ambik Insuran tu apa tujuan sebenar nyer ... protection ke Invesment?

more towards protection.. investment as a bonus.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 04:19 PM | Show all posts
Assalamualaikum  Tuan/Puan saya disini ingin memperkenalkan diri saya Fiza sebagai Agent Takaful Etiqa.  

Kebaikan saving sendiri
untuk makluman pihak tuan puan saving sendiri adalah perkara yang amat baik.

Tapi tuan puan saya sebagai penasihat kewangan ingin berkongsi sebenarnya saving + perlindungan adalah lebih baik😀👍

Mungkin sekarang dalam bank Tuan Puan mempunyai 50 ribu ringgit yang tidak dihibahkan. Pernah terfikir atau tidak esok hari Tuan Puan tidak dapat lagi menguruskan penyimpanan duit itu.  Apa terjadi dengan duit itu? Siapa yang akan uruskan,  Sebab itu saya menekankan agar Tuan Puan sedar tentang kepentingan Hibah di masa kini.  

Bukalah hati Tuan Puan,  untuk Hibahkan duit Yang ada di dalam bank itu,  percayalah duit itu tidak akan berkurang malahan bertambah. Insha Allah saya akan terangkan dari A sampai Z.  

So yang mane berlapang dada mari lah ambil sedikit masa untuk mendengar cadangan dari saya sama ada melalui whatsapp atau membuat appointment. Di bawah ini saya sertakan  No.  Phone untuk dihubungi
http://Www.wasap.my/60126677465.

Sekian Terima Kasih😉

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2019 10:59 AM | Show all posts
ssalamualaikum wbt
Saya Fiza dari Etiqa Takaful Berhad. Saya menawarkan pelan kad perubatan tanpa had dan pelan hibah yg murah dengan pelbagai manfaat. Bole whatsapp nama, tarikh lahir dan peketjaan untuk, FREE quotation.

   www.wasap.my/60126677465/quo
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 04:22 AM | Show all posts
mieezaa replied at 23-8-2019 10:59 AM
ssalamualaikum wbt
Saya Fiza dari Etiqa Takaful Berhad. Saya menawarkan pelan kad perubatan tanpa h ...

kenapa bila kita wat loan dgn maybank dia encourage kita amik etiqa takaful insurance?
ini mrtt kan?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2019 04:44 PM | Show all posts
ipes2 replied at 30-8-2019 04:22 AM
kenapa bila kita wat loan dgn maybank dia encourage kita amik etiqa takaful insurance?
ini mrtt k ...

Insurance ni ada dua either general/takaful.
kami lebih prefer takaful.
terpulang pada customer.
utk medical card dan investment sy buatkan quo more on takaful.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 08:03 PM | Show all posts
PRUBSN ni bagus ke tak?
I ada ambik tapi... hermmmmmm!!! dia reject my admission nak buat colonoscopy.
pastu kata nak bagi i form isi, sampai ke sudah tak ada pun form tu...

nasib I ada dua insurance!
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 07:28 AM | Show all posts
mieezaa replied at 30-8-2019 04:44 PM
Insurance ni ada dua either general/takaful.
kami lebih prefer takaful.
terpulang pada customer ...

apakah maximum age yg etiqa takaful boleh cover for a housing loan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 04:47 PM | Show all posts
ipes2 replied at 1-9-2019 07:28 AM
apakah maximum age yg etiqa takaful boleh cover for a housing loan?

boleh refer sini

https://www.etiqa.com.my/getonline/faq-gadaijanji-takaful
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 04:49 PM | Show all posts
Assalamualaikum wbt
Saya Fiza dari Etiqa Takaful Berhad. Saya menawarkan pelan kad perubatan tanpa had dan pelan hibah yg murah dengan pelbagai manfaat. Bole whatsapp nama, tarikh lahir dan pekerjaan untuk, FREE quotation.

   www.wasap.my/60126677465/quo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 04:53 PM | Show all posts
AHUKAH ANDA?

HIBAH TAKAFUL SANGAT POWERFUL.
Kenapa?
Kerana dibawah AKTA IFSA 2013 ada menyatakan,
Hibah Takaful tidak boleh dicabar, dan Akta ini hanyalah untuk Hibah Takaful sahaja,
Bukan Hibah lain-lain.

Tahukah anda??
"Hibah RM100,000.00 hanya RM150 sebulan"

Hibah yang saya cadangkan ini lebih kepada Income Protection yang mana saya akan kira keperluan anda berdasarkan Financial Health Check Up terlebih dahulu.

Tolong sebar kepada rakan-rakan, saudara-mara jiran tetangga yang sedang mencari Hibah Takaful. Banyak pahala dapat. Berangkai.

*Nota: Semestinya tertakluk kepada Umur, Jantina dan Pekerjaan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2019 02:31 PM | Show all posts
YANG PERTAMA DI MALAYSIA!!!!!
1⃣YANG PERTAMA DI MALAYSIA!!!!!
1⃣YANG PERTAMA DI MALAYSIA!!!!!

ORANG SAKIT BOLEH menyertai TAKAFUL!!✅✅✅

Biar betul!!!!

Hanya di eTiQa Takaful (ahli kumpulan MAYBANK), selaku peneraju utama dalam usaha MENGINSANKAN INSURANS & TAKAFUL.

Anda/saudara anda/kenalan anda ada niat HIBAH TAKAFUL tetapi EJEN tidak layan kerana sudah tergolong dlm kategori Di bawah:
⛔pengidap penyakit kronik
⛔kene REJECT dengan insurans/takaful
⛔BMI tinggi (Overweight)
⛔kelas pekerjaan BERBAHAYA

KINI, TIDAK LAGI!

Semuanya kami TERIMA dan CONFIRM LULUS 💯serta-merta

Kami memahami kekecewaan anda sebelum ini!

*saya akan membantu anda SEGERA!

📲 www.wasap.my/0126677465/quo

untuk PERTEMUAN & PERKHIDMATAN SEGERA
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:45 PM | Show all posts
introuble replied at 30-8-2019 08:03 PM
PRUBSN ni bagus ke tak?
I ada ambik tapi... hermmmmmm!!! dia reject my admission nak buat colonosco ...

wow ada 2 medical card!satu lagi takaful mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2019 01:43 PM | Show all posts
PELAN MAWADDAH DR ETIQA TAKAFUL!!


# PRODUCT FOR ALL WITH MINIMUM CONTRIBUTION
# TIADA SOALAN BERKAITAN KESIHATAN
# TIADA UNDERWRITING
#DILULUSKAN SEGERA

cepat pm sy 0126677465
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 05:23 AM | Show all posts
mieezaa replied at 4-9-2019 04:47 PM
boleh refer sini

https://www.etiqa.com.my/getonline/faq-gadaijanji-takaful

thank you
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 05:24 AM | Show all posts
mieezaa replied at 4-9-2019 04:49 PM
Assalamualaikum wbt
Saya Fiza dari Etiqa Takaful Berhad. Saya menawarkan pelan kad perubatan tanpa  ...

letakla a copy of this reply as an advert dalam board ''jual beli''
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-10-2019 12:20 PM | Show all posts
Kenapa Mawaddah?

Hampir semua rakyat Malaysia mempunyai hutang. Sebagai contoh, sekiranya jumlah hutang anda sebanyak RM100,000.00 mampukah anda menyelesaikannya secara tunai dengan segera?

Jika tidak, Mawaddah boleh bantu batalkan hutang anda tanpa perlu anda mengeluarkan wang sendiri sebanyak RM100,000.00

Bagaimana?

Serendah RM 40 sebulan untuk pampasan sebanyak RM100,000.00 jika anda pergi meninggalkan dunia secara tiba-tiba, hutang boleh diselesaikan tanpa perlu membebankan ahli keluarga yang lain.

Anda sudah menghidapi sakit kritikal atau tergolong dalam kategori Orang Kurang Upaya?

Permohonan anda tetap diluluskan. Jangan risau, masih ada sinar untuk anda.

Manfaat terhad ini hanya untuk dua (2) bulan sahaja. Cepat bertindak sebelum terlambat.


Www.wasap.my/60126677465/Mawaddah

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089876s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list