JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2394
View
109
Reply

[Falsafah] Filem / rancangan TV tentang Epistemologi...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-11-2018 12:14 PM | Show all posts |Read mode
Edited by seribulan at 1-12-2018 01:43 PM

Secara simantiknya, epistemologi berasal daripada perkataan Yunani, iaitu "episteme" dan "logos". "Episteme" bermaksud pengetahuan manakala "logos" pula bermaksud teori. Epistemologi membahas secara mendalam segenap proses yang terlihat dalam usaha kita untuk memperolehi pengetahuan.
Dari segi bahasa bermaksud teori tentang ilmu pengetahuan.
Epistemologi merupakan satu cabangan falsafah. Epistemologi prihatin tentang beberapa isu klasik, iaitu apa itu ilmu, apakah sifat-sifat utama konsep ilmu menurut rasionalisme, empirisme dan skeptikisme.

Source WIKI...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2018 12:16 PM | Show all posts
1. BEAUTIFUL MIND
2. GOOD WILL HUNTING


To bw continued and will put poster of the movies...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts


pembuka selera.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 01:10 PM | Show all posts
cerita embun boleh masuk dalam kategori ni tak? hihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
meklalala replied at 11-11-2018 01:10 PM
cerita embun boleh masuk dalam kategori ni tak? hihi

boleh.         
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 01:17 PM | Show all posts

oh i see..apa lagi, mana kredit?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 01:21 PM | Show all posts
sarjan hassan, bukit kepong..emm semua cerita lama lama je ni dah kenapa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2018 01:36 PM | Show all posts
Brad's Status, written and directed by Mike White, in which Ben Stiller is the  star.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Jurassic park n lost wold film n novel buku2 dia spt baca tesis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
meols jarang tengok movie tapi penah tengok citer Angel and Demons lakonan Tom Hanks ngan Ewan McGregor..citer pasal illuminati dan christianity..best la jugak bagi meols sebab dia macam teori2 gitu kan..lepas tengok citer ni meols tingin sangat nak g vatican city..macam cantik je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
lagi satu citer Australia lakonan pakcik hensem Hugh Jackman dan acik cantik Nicole Kidman..citer pasal orang asli australia..gomen nak amek tanah dorang, nak kutip anak2 dorang untuk jadikan buruh..acik nicole ngan boipren dia si hugh ni bela anak angkat orang asli sorang..budak ni asyik la kena sorok sebab tanak bagi kena tangkap kan

best la jugak citer ni..tau pasal orang asli aussie..meols tiga kali tengok (eh tapi ada orang kata boring tau )

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2018 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 11-11-2018 05:54 PM
meols jarang tengok movie tapi penah tengok citer Angel and Demons lakonan Tom Hanks ngan Ewan McGre ...

Vatican City memang menarik, dekat Rome. Sila pergi Nak masuk buildingnya long queue. Buildingnya dan kat Rome menarik. Colloseum, Spanish Tap, Pantheon etc. Syok buat explorace building ke building. Shopping gi kedai 1 Euro, best!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2018 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 11-11-2018 05:58 PM
lagi satu citer Australia lakonan pakcik hensem Hugh Jackman dan acik cantik Nicole Kidman..citer pa ...

Title please
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 07:35 PM | Show all posts




















a few movies that i could lift off the top of my head

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 11-11-2018 07:18 PM
Vatican City memang menarik, dekat Rome. Sila pergi  Nak masuk buildingnya long queue. Buildingn ...

insyaallah kalau ada rezeki..memang dari dulu lagi berangan nak jejak rome
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 11-11-2018 07:18 PM
Title please

tajuk dia "Australia" cik seri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2018 12:55 PM | Show all posts
MeghanK replied at 11-11-2018 07:21 PM
tajuk dia "Australia" cik seri

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 12-11-2018 12:55 PM

haa citer ni la cik seri..bagi meols boleh layan la tapi mungkin bagi sesetngah orang agak boring
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
lagi satu meols tingat citer ni..pasal france lama sebelum jadi the city of love..tengok ramai2 ngan kawan zaman stadi uni dulu..citer ni kan kotor..literally kotor

tapi bagi meols yang tak minat citer cinta ni best la jugak

71slqegenvL._RI_.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059768s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list