CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7764|Reply: 54

Kawan Baik Nak kahwin. Nak bagi Hadiah Apa ??

[Copy link]
Post time 7-11-2018 12:33 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Margarita at 7-11-2018 12:34 AM

Hai, semua, sorry lah kalau rasa topik yg sy buka ni bukan masalah peribadi sangat.

Tapi dah 2 hari sy duk fikir nak belikan hadiah apa untuk kawan baik sy yg bakal berkahwin pada bulan 2 tahun depan nnt.

Sy tak nak la bg hadiah yg klise mcm periuk,pinggan,towel,perfume,perkakas dapur tu semua. Sy nak bagi something yg berguna utk dia dan pasangan yg org lain tak bagi.

Budget saya rm300. Tak boleh lebih.

Sy ada terfikir nak hadiahkan penginapan satu malam di hotel2 atau resort yg best. Tapi masalahnya saya takut date yg sy booking kan nnt mereka tak free, membazir pula. Kalau tanya mereka, tak surprise lah pulak. Boleh ke kalau request dengan hotel2 atau resort utk booking 1 bilik dalam tempoh masa tertentu, sy bayar utk booking, biar pengantin yg decide tarikh dia bila, hotel atau resort cuma bagi resit utk tempahan dalam tempoh bulan2 yg tertentu. Tapi mcm tak logik pula sebab hotel n resort mesti lah nak tahu hari apa bila bilik tu di-booking demi kelangsungan bisnes mereka. Lgpun budget sy rm300 je hmmmm

Selain tu sy tak tahu lagi dah nak belikan apa. Kawan sy minat Taylor Swift, kalau TS announced Reputation Tour dia akan perform kat Singapore atau tak boleh la sy belikan awal2...... Tp takut dia pun beli jugak... hishhhhhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2018 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagi perkakas dapur berkualiti je. Tambahan kalau kawan tu baru pindah ke rumah baru bersama suami. Duit dah habis buat kenduri. Sekurang kurangnya pemberian tt dapat kurangkan bajet dia untuk isi rumah lepas kahwin. Dia pakai, tt pon dapat pahala. Hadiah tiket konsert tu kejap je pengantin dah lupa.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagi je duit. My kolig dlu all chinese n sume bg ang piw je n direct to me , really appreciate that so i bought what i need instead of dpt redundant items
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 01:11 AM | Show all posts
u dah kahwin ke belum? kalau belum tak payah bazir. kalau dah kahwin masuk akaun tabung haji anak u.

orang baru kahwin biasanya tengah sweet2 jadi hadiah paling baik tongkat ali atau kacip fatimah atau kacip vokuru
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Beli pressure cooker, memudahkan dia kat dapur mesti dia suka sesuai la dengan bajet ko
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2018 01:37 AM | Show all posts
Errrr sy taknak bg perkakas dapur / barang elektronik.... sebab confirm akan ada org bagi jugak nnt... tambahan pulak, kawan saya ni muda lagi, lepas kawen mmg dia dan suami akan duduk rumah parent.. kalau bg perkakas dapur mcm lama lagi dia nk guna...

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
bagi cash  @ voucher seng heng
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 01:52 AM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 7-11-2018 02:25 AM

300? Romantik.. bagi Mi Band. Bila kawen badan naik. bolehla kapel tu jogging hujung minggu kat taman.
Berguna.. bagi Impact Drill. Masuk rumah baru banyak nak tebuk dinding gantung itu-ini.
Tambahan.. bagi Mi Box 3. Pasangan baru biasanya beli TV murah. Box ni jadikan TV diorang smart tv.
Sejuk.. bagi Water Heater. Kalau ada water heater mmg bersyukur sangat nk mandi pagi.
Playful.. bagi Games. Table games, card games, board games takpun Sunway Lagoon.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2018 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagi voucher paling senang skang..Beli je gift voucher sesuai dengan bajet..

Iols memang bagi parkson je..Ikut deols la nak beli ape..Dengan 300 bajet tu ok kot..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2018 04:55 AM From the mobile phone | Show all posts
emelia1509 replied at 7-11-2018 03:17 AM
Bagi voucher paling senang skang..Beli je gift voucher sesuai dengan bajet..

Iols memang bagi par ...

Kat mana nak beli voucher ya?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 05:09 AM | Show all posts
doubleA replied at 7-11-2018 01:12 AM
Beli pressure cooker, memudahkan dia kat dapur mesti dia suka sesuai la dengan bajet ko

pressure cooker kena pastikan ada lubang udara kalau x meletup. sis msh trauma lg
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 05:11 AM | Show all posts
Margarita replied at 7-11-2018 04:55 AM
Kat mana nak beli voucher ya?

dekat shopee ada, dekat website diskaun banyak2 ada, atau tanya forumer. biasa cari kt shopee voucher beli domino pizza
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 09:12 AM | Show all posts
bagi voucher or terus bagi je duit rm300 tu. tak yah ko nak pening2 kepala la hai..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kwn kakak aku bg hadiah microwave masa dia kawen.. Skang dh 10yrs masih elok lagi.. Best gift ever lah tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 10:31 AM | Show all posts
nak beli voucher tros jek call mana2 tempat yg u nak.. pergi ke customer service dorang pon boleh..

daku time kawan baek kahwin.. daku tanya apa hantaran tak cukop lagi daku sponsor sedulang.. dia kata semua dah cukop.. dah daku cadang sponsor cake utk wedding jek la (dia happy dengan cake aku bg tu, idak la bertingkat pon.. ).. plus bagi g-string sepasang laki bini.. puas at mengenakan kawan.. hehe

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nak beli voucher Parkson, AEON, Isetan semua tu, boleh walk in ke dept store tu bahagian customer service and beli je gift voucher tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2018 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Anyway TT sama mcm I, tak suka bagi hadiah cliche hotel stay tu sangat menarik and memorable. TT actually u tak perlu book bilik untuk diorang sebab kekangan date etc tu. What u can do is beli hotel gift voucher sama ada room voucher, dining voucher or spa voucher. U boleh just beli voucher ni directly kat hotel tu and bagi kat kawan u, nanti dia boleh redeem sendiri ikut kesesuaian dia. I bagi contoh Majestic Hotel KL u boleh call or email diorang untuk beli voucher as per below link

http://www.majestickl.com/gifts.html
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Set cadar?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Set cadar?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 11:01 AM | Show all posts
aku bagi member haritu pewangi rumah, dengan ucapan sian bini kau kene tahan hidung
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Anugerah Grammy dikecam mempromosikan penyembahan syaitan
JoyahMengayahAnugerah Grammy dikecam mempromosikan pe
Views : 939 Replies : 19
Suami Miera Leyana sekat Whatsapp isteri pertama lebih setahun
aqua_marineSuami Miera Leyana sekat Whatsapp isteri
Views : 20998 Replies : 336
anak soleh
KumbangPoIkaDotanak soleh
Views : 6643 Replies : 53
Peti Ais Baru
vanilla_vellPeti Ais Baru
Views : 16920 Replies : 83
Nak 1000 kacang kalau lawak..plssss
krustykrabNak 1000 kacang kalau lawak..plssss
Views : 3207 Replies : 33
berita baik berita buruk
budi_jentayuberita baik berita buruk
Views : 9643 Replies : 63
[SALAH FAHAM]
Laracrop[SALAH FAHAM]
Views : 9092 Replies : 60
Hati hati bakar lemang takut rentung jadi arang
Lavender85Hati hati bakar lemang takut rentung jad
Views : 11896 Replies : 30
Aduh, sakit kepala bapak!!
chicozinnAduh, sakit kepala bapak!!
Views : 8749 Replies : 38
[JANGAN PUSING BELAKANG]
Laracrop[JANGAN PUSING BELAKANG]
Views : 6627 Replies : 46

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 09:17 AM GMT+8 , Processed in 0.104029 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list