Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2303
View
40
Reply

Rambut gugur teruk lepas bersalin wehhh

[Copy link]

Author: chenta_dewi       Show all posts   Read mode

Post time 7-11-2018 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahi..xreti plak paste gambo..xjadi je..
Sila google my homelab syampoo santan
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 6-11-2018 09:19 PM
Memanglah.. perubahan hormon..
Aku potong pendek.. lama2 ok

Oh baru tau tips ni. Thanks for sharing!
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
armin replied at 6-11-2018 10:30 PM
Iols pakai minyak zamzam ni. Baca review kat blog2 ramai pakai especially indian utk lebatkn rambu ...

Oh u tak suka baunya, i pulak suka, sbb bau dia calming, mungkin sebab berpuluh tahun dok hidu bau tu. Bila arwah nenek i meninggal i tercari2 bau rambut dia, hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 08:54 AM | Show all posts
lepas bersalin aku potong rambut pendek trus. lg pendek dr rambut laki aku. trus x gugur dah. puas hati. x pening pale dah pikir pasal rambut n senang nak urus anak. ringan je pale. hehehehe

yg aku prasan makin panjang rambut tu makin byk la gugur.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 09:29 AM | Show all posts
petuanya potong pendek je rambut tu, in sya Allah tak gugur dah..nak jaga pun senang.. perubahan hormon ibu lps bersalin.. klu rajin lumur santan kat rambut biar overninght..esok mandi tu basuh dan bilas bersih..rambut lebat dan hitam.. klu rajin la..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 09:48 AM | Show all posts
myakayina replied at 7-11-2018 09:29 AM
petuanya potong pendek je rambut tu, in sya Allah tak gugur dah..nak jaga pun senang.. perubahan hor ...

Nee honest soklan dari manak..maklumlah belum ada pengalaman melahirkan ...

Bila menyebut keguguran rambut tuh...rambut atas atau rambut bawah????





Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
mannnakautahu replied at 7-11-2018 09:48 AM
Nee honest soklan dari manak..maklumlah belum ada pengalaman melahirkan ...

Bila menyebut kegug ...

Rambut atas..rambut bwh jarang ada masalah botak ni..selalunya malar segar gitew
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2018 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
mannnakautahu replied at 7-11-2018 09:48 AM
Nee honest soklan dari manak..maklumlah belum ada pengalaman melahirkan ...

Bila menyebut kegug ...

Rambut bawah sentiasa botak lg sng
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
TT, yes..perubahan hormon penyebab keguguran rambut..maka dgn itu haruslah mencoba untuk:
1. memotong pendek rambut sekurang2nya paras bahu utk mudahkan penjagaan.
2. mintak hairdresser tu potong kasi rambut tu ada volume sikit.
3. Pakai shampoo for hair fall control.
4. Mkn lah makanan yg ada sumber biotin cth telor yg dimasak, salmon,avocado, cauliflower,cheese..
5. Leh try pakai extra virgin coconut oil..i slalu beli jenama country farm pasal mudah dijumpai..

Moga cepat selesai masalah u.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengah melaluinya sekarang. Anak dah nak masuk 3 bulan..meriah gila rambut gugur. Dah potong pendek sikit tapi still gugur so terpaksa extreme and potong pendek lagi kut.

Went through the same issue masa anak sulong tapi tak ingat berapa lama. Sebelum ni mzz pakai la bourse elok je rambut..ni la bourse pun x berkesan dah. Sekarang selang seli letak minyak kelapa dgn minyak zam zam. Minyak kelapa beli dekat mydin yang botol biru tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah banyak tips untuk rambut, sukaaa

Satu petua orang lama untuk kuatkan akar & lebatkan rambut, amik daun bunga raya tumbuk kasi keluar lendir, lumur kat rambut buat macam hair mask tu. Lepas 15 minit, bilas.

Untuk kekalkan rambut hitam berkilat, petua orang Cina makan black sesame seed hari-hari. Elok untuk masalah uban premature.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_emily replied at 7-11-2018 11:11 AM
Rambut atas..rambut bwh jarang ada masalah botak ni..selalunya malar segar gitew

Yang itu kalau gugur sendiri sampai botak pun lagi syok kan, senang hidup
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:30 PM | Show all posts
cahaya_emily replied at 7-11-2018 11:11 AM
Rambut atas..rambut bwh jarang ada masalah botak ni..selalunya malar segar gitew

Pelik kan????

Padahal dari akar ( badan) yg sama....

Hmmmmmmm










Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:35 PM | Show all posts
chenta_dewi replied at 7-11-2018 11:14 AM
Rambut bawah sentiasa botak lg sng

why kalau botak yg kat bawah tuh lg sng ah? Will it able to facilitate activity yang bersangkutan, better????


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 7-11-2018 12:37 PM
Yang itu kalau gugur sendiri sampai botak pun lagi syok kan, senang hidup

Haha mmg syok..takde la jenuh nk mengeshave/pluck the hair..i penah g wax tp i malu gila...so yeah heaven gilo kalo bulu kat situ luruh dgn sendirinya dan rambut di kapla tumbuh lebatnya
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
mannnakautahu replied at 7-11-2018 02:30 PM
Pelik kan????

Padahal dari akar ( badan) yg sama....

Aah kan..ada tak explanation why rambut lg mudah gugur drp bulu vajayjay tu kan..ke sbnrnya bulu bawah tu pun luruh jgk tp sbb dia kat bwh nobody cares or perasan bila dia gugur..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 03:19 PM | Show all posts
cahaya_emily replied at 7-11-2018 02:57 PM
Aah kan..ada tak explanation why rambut lg mudah gugur drp bulu vajayjay tu kan..ke sbnrnya bulu b ...

I have no idea seriously...tapi Kita kena tunggu sexplaintion pakar bulus rambut dalam board FD nee.....jap manak tag dia....

Yuhuuuuu......@robinnnnnnn





Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 05:57 PM | Show all posts
mannnakautahu replied at 7-11-2018 09:48 AM
Nee honest soklan dari manak..maklumlah belum ada pengalaman melahirkan ...

Bila menyebut kegug ...

well aku menjawab ikut soalan TT, rambut kepala ok..kepala..  rambut bawah tu depends la klu ko rajin trim cantik takde masalah..nak shave licin habis pun ok... bergantung selera masing2..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
wah banyak petua kt sini..saya baby dh 4 bulan makin rancak rambut gugur..

kebanyakkan suh potong pendek dlu..nk pujuk husband bg potong pendek rambut..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 03:17 PM | Show all posts
I kalah kalau pakai minyak minyak nnt pening or demam, mak i rambut hitam and berkilat sbb masa muda selalu letak minyak alaa lupa...yg india selalu pakai tu. Minyak bijan ke? eh entah...but bukan ni yg i nak share.

Kalau kalau minyak semua boleh guna daun bunga raya, blender semua n lumur kat rambut like 2hr pastu basuh..seminggu 3x ke..nnt rambut cantikla...somehow ikut kesesuaian dan kerajinan.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101428s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list